Špajza 28. veljače 2020.

U Hrvatskoj sveukupno sedam nositelja Michelinovih zvjezdica!

foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Michelin je još dva hrvatska restorana okitio prestižnim zvjezdicama...

Vjerujemo da je jutro bilo uzbudljivo svima koji su Michelinovu zvjezdicu zaradili prošlih godina, ali i onima koji su joj se nadali. Upravo je stigla sretna vijest kako je svih pet restorana zvjezdicu zadržalo, a njome se od danas mogu ponositi i dva nova – Boškinac i restoran Lešić Dimitri Palace.

Prisjetimo se, rovinjski Monte je zvjezdicu zaslužio još 2017., a godinu kasnije dobili su je i šibenski Pelegrini te dubrovački 360. U veljači 2019. ovom su se renomiranom društvu priključili i zagrebački Noel te Draga di Lovrana. U aktualnom pak su vodiču prepoznati paški Boškinac, na čelu sa chefom Matijom Bregešom, te korčulanski LD čiji tim predvodi chef Marko Gajski.

U vodič je uvršteno sveukupno 70 hrvatskih restorana, od čega dva nova u kategoriji Bib Gourmand, konoba Škoj na Šolti te Zlatne Gorice (Varaždin Breg).

 

Možda vas zanima... Boškinac: Sjajni noviteti u najljepšoj paškoj priči Recenzije

 

Na Michelinovoj službenoj stranici možete provjeriti koji su restorani zaslužili preporuku te kojih se deset nalazi na Bib Gourmand listi.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.