Najave 08. ožujka 2017.

Druga sezona projekta METRO Junior Top Chef

foto: Privatni album
gastro postao gastro.24sata.hr
METRO Cash & Carry je u utorak, 7. ožujka, u zagrebačkom restoranu Voncimer najavio novu sezonu projekta METRO Junior Top Chef u kojem će se maturanti kuharskog usmjerenja međusobno natjecati i usavršavati uz pomoć mentora.

"METRO s partnerima želi doprinijeti osnaživanju kulinarske profesije poticanjem razvoja mladih kuhara i zato nastavljamo s novom generacijom METRO Junior Top Chefa. Mladi potencijali koje su odabrale škole iz 12 hrvatskih gradova kroz ovaj projekt iskusit će intenzitet rada u kuhinji te će od vrhunskih stručnjaka učiti nove tehnike i trendove u kulinarstvu", izjavila je Nela Bučević, direktorica korporativnih komunikacija i ljudskih resursa.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Dvanaest kandidata iz škola diljem Hrvatske najprije će ukrstiti kuhače na regionalnim sučeljavanjima u Zagrebu (23. ožujka) i Kastvu (28. ožujka). Šest finalista odabrat će chefovi Mario Mihelj, koji uskoro preuzima ulogu glavnog kuhara u restoranu i baru El Toro; Konstantin Lukianenko, glavni kuhar restorana Voncimer i jedan od najistaknutijih učitelja škole kulinarstva Al Cuisine te Nenad Kukurin, vlasnik i glavni kuhar restorana i hotela Kukuriku.

Oni će im također biti mentori na intenzivnoj trodnevnoj edukaciji na institutu Kul IN u Sisku gdje će se šest najboljih pripremati za veliko finale.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Mario Mihelj najavio je kako će maturante i ove godine prije svega učiti razmišljati, i to uz pomoć latinske kuhinje, dok će Nenad Kukurin staviti naglasak na mediteransku kuhinju. Konstantin Lukianenko podijelio je svoja iskustva iz Ukrajine te je naglasio kako je praksa najvažnija, s čime se složio i Zdravko Perić iz instituta Kul In koji je ukazao na važnost praktičnog iskustva u dinamičnom okruženju vrhunskih restorana.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Finale će se održati 7. travnja u Zagrebu, a pobjednika će proglasiti stručni žiri u kojem će sjediti mentori i prošlogodišnji METRO Junior Top Chef Matija Jagić. Mladi kuhar iz Zaboka koji je prošle godine zaslužio  titulu najboljeg i nadimak "Nindža", danas radi u šibenskom Pelegriniju.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album

Pobjednik će tijekom dva mjeseca usavršavati svoje znanje na kulinarskom institutu Kul IN koji u suradnji s ALMA la Scuala Internazionale di Cucina Italiana razvija programe profesionalnog usavršavanja kuhara.

 | Author: Privatni album foto: Privatni album


Sudionici projekta METRO Junior Top Chef 2017.

 

Željko Ban

Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula

Antonio Detić

Gospodarska škola Varaždin

Jakov Jünker Đurić

Ugostiteljsko-turističko učilište Zagreb

Gabriela Filca

Ugostiteljska škola Opatija

Tibor Klobučar

Srednja škola Zabok; Ugostiteljsko-turističko učilište

Nikola Kristić

Turističko-ugostiteljska i prehrambena škola Bjelovar

Kevin Ljošaj

Hotelijersko-turistička i ugostiteljska škola Zadar

Andrea Mikinac

Srednja strukovna škola Vinkovci

Marin Šarić

Ugostiteljsko-turistička škola Osijek

Nikolina Vrbat

Turističko-ugostiteljska škola Antona Štifanića, Poreč

Duje Zečević

Turističko ugostiteljska škola Split

Ante Žile

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.