Najave 26. svibnja 2017.

Food Revolution inspirirao male i velike

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U sklopu Food Revolution dana veliki i mali chefovi pripremali su ukusne i zdrave obroke, a uz to se i dobro zabavili...

Food Revolution projekt je pokrenut od strane Jamie Olivera, slavnog britanskog chefa, kao odgovor na sve veću pojavnost pretilosti u djece u svijetu. Cilj ovog projekta je naučiti djecu i mlade kako se pravilno hraniti, približiti im okuse 'zdrave' hrane te ih osvijestiti kako tjelesna aktivnost treba biti dio njihovog svakodnevnog života.

Projektom se želi vratiti zdravo kuhanje u vrtiće, škole te druge institucije u kojima se hrane djeca i mladi. Ambasadori diljem svijeta slave Food Revolution Day organizirajući razne aktivnosti.

 

Možda vas zanima... Predstavljen projekt Revolucija prehrane Najave


 

 | Author: Promo foto: Promo
 
Udruga Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma među svojim članovima ima i službene ambasadore Food Revolution Foundation te se ove godine Food Revolution Day u Zagrebu održao proteklog vikenda na igralištu OŠ Voltino.
 
Tijekom dana održale su se nutricionističke radionice za djecu i roditelje te su se u suradnji s djecom pripremala ukusna jela pod vodstvom kuharice i food blogerice Nastasje Chiare Petrić.

Na jelovniku su se našle zanimljive varijante poznatih jela: ćufte sa zobenim pahuljicama i korjenastim povrćem, integralna basmati riža s kurkumom, vege verzija chilli con carne, šarena salata iznenađenja, tzatziki umak i slatke energetske kuglice.
 

 | Author: Promo foto: Promo
 
Food Revolution dan ne bi bio moguć bez suorganizatora, Odreda izviđača „Plamen“ koji su uz pripremu hrane dan ispunili zabavnim radionicama, natjecanjima i igrama koja utječu na sva područja dječjeg razvoja kako bi postali samostalni i uspješni članovi zajednice.

Održavanje ove aktivnosti omogućili su nam brojni sponzori i donatori te im se ovim pute iznimno zahvaljujemo jer bez njih naše radionice i jela ne bi bila posebna: DM-Biobio, Mesna industrija PPK, mini mljekara Veronika, Kroštula d.o.o, Voće i povrće svemoguće, GoGreen, OPG Iličić, Chefica, People2people, Enzita i tiskara Cerovski.
 

 | Author: Promo foto: Promo
 
Vidimo se dogodine!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.