gastro postao
Najpopularniji chef na svijetu otkriva tajnu jednostavnih pogačica koje se odlično slažu uz baš svaki doručak, ručak i večeru
Jamie Oliver donosi sjajnu ideju za doručak - jednostavne pjenaste pogačice. Pripremite smjesu s kvascem, pustite je da se digne i zapjeni pa je ispecite na tavi u kakvom visokom kalupu za kolačiće kako bi ostala na mjestu.
Uz ove pogačice, Jamie preporučuje i izradu domaćeg maslaca za koji će vam biti potreban samo jedan sastojak.
Cijeli recept potražite na služenoj stranici chefa.
Potrebno vam je:
- 400 ml mlijeka
- 1 žličica šećera
- 1 žličica suhog kvasca
- 300 g bijelog brašna
- Pola žličice sode bikarbone
- Ulje
Priprema:
- Mlijeko lagano zagrijte, dodajte 100 ml vode, kvasac i šećer. Pomiješajte i pustite na toplom oko 15 minuta, dok ne postane pjenasto. U posudu dodajte prosijano brašno, sodu bikarbonu i žličicu solu.
- U sredini napravite rupu pa dodajte mješavinu s kvascem.
- Miješajte kuhačom dok ne dobijete gustu smjesu, nešto gušću od one za palačinke. Pustite da smjesa stoji na toplom oko 45 minuta. Kada postane pjenasta, smjesu pecite na tavi na kojoj ste otopili maslac.
- Pazite da se ne razlije ili koristite metalne kalupe za kolače koji će ih držati na okupu.
- Kada mjehurići počnu reagirati, preokrenite pogačicu pa je pecite još minutu do dvije.
- Na kraju premažite maslacem i poslužite toplo.
Dobar tek!