Najave 22. srpnja 2024.

Glumica Sanja Vejnović najavila novu kuharicu!

Desert
65 MIN
35 MIN
12
SREDNJE
sanja vejnović kuharica
Glumica Sanja Vejnović najavila je novu kuharicu
foto: Luka Stanzl/PIXSELL
Nakon velikog uspjeha kuharice "Iz moje kuhinje, s ljubavlju", glumica Sanja Vejnović izdaje novu knjigu recepata, ovaj put samo s desertima. A dok je nestrpljivo čekamo, donosimo Sanjin genijalan slatki recept iz prve knjige

Svojom prvom kuharicom "Iz moje kuhinje, s ljubavlju" glumica Sanja Vejnović oduševila je publiku, te je ova hit knjiga recepata doživjela i svoja reizdanja, ova majstorica dramske umjetnosti, ali i kuhanja i pečenja kolača ponosno je najavila svoje novo slasno izdanje. Riječ je o kuharici koja će sadržavati samo slatke recepte, bit će ih više od 150, a izlazi ove jeseni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Sanjic (@sanjavejnovic)

"Dočekali smo i ovaj trenutak! Nakon dvije godine pravljenja i fotografiranja preko 80 kolača, snimamo naslovnicu! Nova kuharica, ovaj put samo slastica, odlazi u štampu!😀Na jesen u prodaji! Sretna, uzbuđena i ponosna! Trebalo je napraviti i snimiti toliko divnih kolača i napisati preko 150 recepata!", najavila je Sanja Vejnović na svom Instagramu.

sanja vejnović | Author: Mozaik knjiga Sanjina prva kuharica "Iz moje kuhinje, s ljubavlju" bila je jako, jako uspješna foto: Mozaik knjiga

Čekanje je lakše uz divan tart od kokosa

Sanjina prva kuharica "Iz moje kuhinje, s ljubavlju" svako malo mi je u rukama i u njoj stalno pronalazim nove ideje i inspiraciju za fine ručkove i večere. Još mi je u sjećanju okus genijalne čokoladne torte koju je Sanja jednom prilikom pripremila i zato s još većim nestrpljenjem iščekujem njezinu novu slatku kuharicu.

A dok svi skupa čekamo, donosimo Sanjin genijalan slatki recept iz prve kuharice "Iz moje kuhinje, s ljubavlju" - za prefin tart od kokosa, idealan za ove ljetne dane...

sanja vejnović, tart od kokosa | Author: Goran Mećava Tart od kokosa - recept Sanje Vejnović foto: Goran Mećava

Ne gasi ekran dok kuham

Tart od kokosa - recept Sanje Vejnović
65 MIN
pripreme
35 MIN
kuhanja
12
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Glatko brašno 62,50 g
  • Oštro brašno 62,50 g
  • Kokosovo brašno 100 g
  • Maslac 170 g
  • Šećer u prahu 25 g
  • Žumanjak 1 kom
  • Sok od limete 1 kom
  • Korica limete 1 kom
  • Sol 1 prstohvat
  • Žumanjak 4 kom
  • Kokosovo mlijeko - iz konzerve 400 ml
  • Mlijeko 100 ml
  • Šećer 100 g
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 50 g
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Sok od limete 1 kom
  • Korica limete 1 kom
  • Mascarpone 250 g
  • Mileram 100 g
  • Ekstrakt vanilije 1 žličica
  • Šećer u prahu 50 g
  • Sok od limete 1 kom
  • Korica limete 1 kom
  • Vrhnje za šlag 250 ml
  • Čips od kokosa 2 žlica
  • Naribani kokos 2 žlica
  • Korica limete 0,50 kom
Postupak
  1. Prosijanom brašnu dodajte hladan maslac narezan na listiće. Ako nemate multipraktik za izradu tijesta, budite vrlo oprezni mijesite li ga ručno.

    Povežite brašno i maslac vilicom dok ne dobijete mrvičastu teksturu. U ovoj fazi nemojte mijesiti rukama jer ćete toplinom ruku previše zagrijati maslac. 


  2. Dodajte sok i koricu limete, žumanjak, šećer i sol pa brzo umijesite glatko prhko tijesto. Tijesto umotajte u prozirnu foliju i ohladite u hladnjaku 1 sat. 


  3. Na pobrašnjenoj radnoj podlozi razvaljajte tijesto kružnog oblika debljine 3 - 4 mm. Pomoću valjka prenesite tijesto u kalup. Ako negdje pukne ili se otkine, na to mjesto prstima utisnite komadić tijesta. 


  4. Oštrim nožem maknite višak tijesta iznad ruba kalupa. Tijesto koje prekriva dno kalupa lagano na nekoliko mjesta probušite vilicom.

    Pokrijte tijesto papirom za pečenje i ostavite u hladnjaku 30 minuta.


    prhko tijesto

    


  5. Pećnicu ugrijte na 180 ºC. Izvadite kalup s tijestom koje je pokriveno papirom za pečenje. Papir ostavite na tijestu i po njemu ravnomjerno rasporedite grah ili rižu (koji svojom težinom neće dopustiti da se tijesto napuhne ili sklizne s rubova kalupa). Pecite ga s grahom 12-15 minuta.


  6. Tijesto izvadite iz pećnice, maknite papir s grahom i vratite ga u pećnicu neka se peče još 15-20 minuta dok ne dobije blago zlatnu boju.


  7. Za KREMU 1 -  U lončiću debljeg dna zagrijte do vrenja pomiješano kokosovo i kravlje mlijeko. Maknite s vatre. U posudi za miješanje stavite žumanjke, šećer, škrobno brašno, vaniliju, sok i koricu limete. Promiješajte pjenjačom dok ne povežete sve sastojke.

    Polako dolijevajte mlako mlijeko. Smjesu premjestite u posudu debljeg dna. Na laganoj vatri kuhajte kremu koju stalno miješajte pjenjačom dok se ne počne zgušnjavati.

    Maknite s vatre i dalje miješajući. Lonac s kremom uronite u drugi malo veći lonac s hladnom vodom. Miješajte dok se ne ohladi. Kremu prelijte preko tijesta.


  8. Za KREMU 2 - U posudu za miješanje stavite mascarpone, mileram, šećer, vaniliju, sok i koricu limete. Smjesu miksajte dok se svi sastojci ne povežu u kremu.

    U drugoj posudi miksajte slatko vrhnje u mekani šlag. Kremu od sira povežite sa šlagom. Špatulom kremu rasporedite preko prve kreme. Pospite čipsom od kokosa, mljevenim kokosom i naribanom koricom limete. Stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.


 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.