Vrhunski zalogaji i gutljaji već su dugo ukusna tradicija omiljenog zagrebačkog hotela Esplanade iz kojeg nas svako malo iznenade novim gurmanskim užicima. I dok još (do kraja siječnja) u Le Bistrou traju omiljeni Dani Esplanadinih štrukli, već nam stižu s novom ponudom kojoj je zbilja teško odoljeti. Ovaj put riječ je o, možda neuobičajenom, ali na vrhunskoj razini posebno neodoljivom spoju slasnih burgera ud vrhunskih namirnica i vrhunskih šampanjaca.
Chefica Ana Grgić Tomić podigla je uživanje u burgerima na potpuno novu razinu. Njezina interpretacija svima omiljenog klasika street fooda dolazi u tri različita okusa pripremljena s odabranim sastojcima koji u spoju s profesionalnom tehnikom pripreme, slasnim domaćim umacima i vrhunskim šampanjcima pozivaju na istinsko gurmansko uživanje.
Vrhunske namirnice u Esplanadinim burgerima
Classic Esplanade 1925 burger sa sočnom junetinom u hrskavom brioš pecivu s dodatkom cheddar sira uz domaći aioli umak od začinskog bilja i čili krumpiriće pravi je pogodak za ljubitelje klasičnih burgera. S druge strane, Beef × Foie Gras juneći je burger koji dolazi u kombinaciji s finom pečenom guščjom jetrom, domaćim BBQ umakom, ključnim za postizanje bogatstva okusa, a savršeno se spaja s hrskavom salatom, mliječnim pecivom i neizostavnim domaćim pomfritom.
Shrimps burger okusima i sastojcima savršeno podsjeća na Mediteran: crvene kozice, hrskava salata, aioli od curryja u kukuruznom muffinu uz čips od batata – ovaj unikatan i poseban burger jednostavno poziva na kušanje. Valja napomenuti da burgeri mogu biti posluženi i u bezglutenskom pecivu.
Veuve Clicquot - šampanjska kuća tradicija i inovacije
Bilo da želite počastiti sebe i društvo ili jednostavno doživjeti luksuz svakodnevnog života, prepustite se ugođaju Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara, slasnim burgerima i selekciji vrhunskih francuskih šampanjaca Veuve Clicquot – Brut, Rosé, La Grande Dame 2008 ili premium izdanju šampanjca Veuve Clicquot Vintage 2002, koje dolazi u posebnoj magnum boci povodom obilježavanja 250. obljetnice postojanja.
Šampanjska kuća Veuve Clicquot Ponsardin osnovana davne 1772. godine ističe se svojom izvrsnošću i inovacijama u proizvodnji i prezentaciji šampanjaca. Kultna žuta etiketa odmah privlači pažnju, a njezina duga povijest danas je s pravom čini jednom od najprepoznatljivijih u svijetu šampanjaca te je, baš poput hotela Esplanade, sinonim za tradiciju, kao i novitete u ponudi.
Obavezno dodajte ovaj gurmanski doživljaj na svoju to-do listu ove zime u Zagrebu. Prepustite se trenutku, sočnim i hrskavim okusima, uživanju u burgerima, profinjenim mjehurićima i odličnoj atmosferi Esplanade Bara te osvježite svoju svakodnevicu.
Kreativni kokteli koje potpisuje Master Kishoni
Uz spomenutu ponudu, u Esplanade Baru možete svakodnevno uživati i u dnevnoj i u večernjoj varijanti uz odlične koktele, kao i LABV koktele koje potpisuje Vjenceslav Madić Master Kishoni, a tu su i birana žestoka pića, vrhunska vina i craft piva. U ponudi je i odlična kava Illy s odabranim dodacima, potom selekcija čajeva Ronnefeldt, kao i prepoznatljiv Popodnevni čaj koji dolazi sa selekcijom finih zalogaja i slastica posluženih na etažeru za dvoje. Osvježiti se možete i uz cijeđene i hladno tiješnjene sokove.
Uz burgere, nepce možete nagraditi i poznatim Esplanadinim štruklima ili tatarskim biftekom, croissant sendvičem s lososom ili Club sendvičem, kao i poznatom Cezar salatom, slasnim rižotom te juhom od graška i mente, a u ponudi je i kolekcija obožavanih Esplanadinih slastica čiji se popis mijenja prema sezoni. Jela se poslužuju svakodnevno od 12:30 do 0:30.
Joie de vivre u najboljem formatu – svaki dan do 2 sata ujutro Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar savršeno je odredište za dnevni i zajamčeno dobar večernji izlazak s društvom, a uz odličnu atmosferu i interijer po uzoru na poznate svjetske barove,
Vrhunski zalogaji i gutljaji
Pitaš se koje su cijene i koji su burgeri i šampanjci u ponudi? U ponudi su 3 burgera s potpisom Esplanadine chefice Ane Grgić Tomić. Classic Esplanade 1925 burger (juneći burger, cheddar sir, čili krumpiri, aioli od začinskog bilja, brioš) stoji 17,80 eura, dok Beef x foie gras burger (juneći burger, pečena guščje jetra, domaći BBQ umak, hrskava salata, mliječno pecivo, pomfrit) stoji 28,50 eura. Tu je i Shrimps burger (burger od crvenih kozica, kukuruzni muffin, hrskava salata s aiolijem od curryja, čips od batata) po cijeni od 26,50 eura.
U ponudi šampanjaca su Veuve Clicquot Brut (130 eura za butelju, 26 eura za čašu, odnosno 150 ml), Veuve Clicquot Rosé (150 eura za butelju, 30 eura za 1 čašu), Veuve Clicquot la Grande Dame (355 eura za bocu) te Veuve Clicquot Vintage 2002., 250th Anniversary Edition (480 eura za magnum ocu, odnosno 1,5 l).