Najave 18. siječnja 2024.

Hotel Esplanade uspješno spaja burgere i šampanjac!

Esplanade burgeri i šampanjci
Burgeri x šampanjci - privlačan zimski spoj u Esplanade 1925 baru foto: Arhiva hotela Esplanade
gastro postao gastro.24sata.hr
Bar hotela Esplanade predstavio je novu ponudu - vrhunske burgere s potpisom chefice Ane Grgić Tomić i vrhunske francuska pjenušce slavne kuće Veuve Clicquot. Ako nas pitaš - savršena kombinacija i odličan hedonistički užitak

Vrhunski zalogaji i gutljaji već su dugo ukusna tradicija omiljenog zagrebačkog hotela Esplanade iz kojeg nas svako malo iznenade novim gurmanskim užicima. I dok još (do kraja siječnja) u Le Bistrou traju omiljeni Dani Esplanadinih štrukli, već nam stižu s novom ponudom kojoj je zbilja teško odoljeti. Ovaj put riječ je o, možda neuobičajenom, ali na vrhunskoj razini posebno neodoljivom spoju slasnih burgera ud vrhunskih namirnica i vrhunskih šampanjaca.

Chefica Ana Grgić Tomić podigla je uživanje u burgerima na potpuno novu razinu. Njezina interpretacija svima omiljenog klasika street fooda dolazi u tri različita okusa pripremljena s odabranim sastojcima koji u spoju s profesionalnom tehnikom pripreme, slasnim domaćim umacima i vrhunskim šampanjcima pozivaju na istinsko gurmansko uživanje.

 

Esplanade štrukli Možda vas zanima... I ovog siječnja uživamo u slasnim Esplanade štruklima po povoljnoj cijeni Najave

 

Vrhunske namirnice u Esplanadinim burgerima

Classic Esplanade 1925 burger sa sočnom junetinom u hrskavom brioš pecivu s dodatkom cheddar sira uz domaći aioli umak od začinskog bilja i čili krumpiriće pravi je pogodak za ljubitelje klasičnih burgera. S druge strane, Beef × Foie Gras juneći je burger koji dolazi u kombinaciji s finom pečenom guščjom jetrom, domaćim BBQ umakom, ključnim za postizanje bogatstva okusa, a savršeno se spaja s hrskavom salatom, mliječnim pecivom i neizostavnim domaćim pomfritom.

Esplanade burgeri i šampanjci | Author: Arhiva hotela Esplanade Esplanade Bar foto: Arhiva hotela Esplanade Esplanade burgeri i šampanjci | Author: Arhiva hotela Esplanade Burgeri x šampanjci - privlačan zimski spoj u Esplanade 1925 baru foto: Arhiva hotela Esplanade

Shrimps burger okusima i sastojcima savršeno podsjeća na Mediteran: crvene kozice, hrskava salata, aioli od curryja u kukuruznom muffinu uz čips od batata – ovaj unikatan i poseban burger jednostavno poziva na kušanje. Valja napomenuti da burgeri mogu biti posluženi i u bezglutenskom pecivu.

Veuve Clicquot - šampanjska kuća tradicija i inovacije

Bilo da želite počastiti sebe i društvo ili jednostavno doživjeti luksuz svakodnevnog života, prepustite se ugođaju Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bara, slasnim burgerima i selekciji vrhunskih francuskih šampanjaca Veuve Clicquot Brut, Rosé, La Grande Dame 2008 ili premium izdanju šampanjca Veuve Clicquot Vintage 2002, koje dolazi u posebnoj magnum boci povodom obilježavanja 250. obljetnice postojanja.

Esplanade burgeri i šampanjci | Author: Arhiva hotela Esplanade Burgeri x šampanjci - privlačan zimski spoj u Esplanade 1925 baru foto: Arhiva hotela Esplanade

Šampanjska kuća Veuve Clicquot Ponsardin osnovana davne 1772. godine ističe se svojom izvrsnošću i inovacijama u proizvodnji i prezentaciji šampanjaca. Kultna žuta etiketa odmah privlači pažnju, a njezina duga povijest danas je s pravom čini jednom od najprepoznatljivijih u svijetu šampanjaca te je, baš poput hotela Esplanade, sinonim za tradiciju, kao i novitete u ponudi.

Obavezno dodajte ovaj gurmanski doživljaj na svoju to-do listu ove zime u Zagrebu. Prepustite se trenutku, sočnim i hrskavim okusima, uživanju u burgerima, profinjenim mjehurićima i odličnoj atmosferi Esplanade Bara te osvježite svoju svakodnevicu.

 | Author: Goran Jakuš Chefica Ana Grgić Tomić i bar manager Esplanade Vjenceslav Madić, Master Kishoni foto: Goran Jakuš

Kreativni kokteli koje potpisuje Master Kishoni

Uz spomenutu ponudu, u Esplanade Baru možete svakodnevno uživati i u dnevnoj i u večernjoj varijanti uz odlične koktele, kao i LABV koktele koje potpisuje Vjenceslav Madić Master Kishoni, a tu su i birana žestoka pića, vrhunska vina i craft piva. U ponudi je i odlična kava Illy s odabranim dodacima, potom selekcija čajeva Ronnefeldt, kao i prepoznatljiv Popodnevni čaj koji dolazi sa selekcijom finih zalogaja i slastica posluženih na etažeru za dvoje. Osvježiti se možete i uz cijeđene i hladno tiješnjene sokove.

Uz burgere, nepce možete nagraditi i poznatim Esplanadinim štruklima ili tatarskim biftekom, croissant sendvičem s lososom ili Club sendvičem, kao i poznatom Cezar salatom, slasnim rižotom te juhom od graška i mente, a u ponudi je i kolekcija obožavanih Esplanadinih slastica čiji se popis mijenja prema sezoni. Jela se poslužuju svakodnevno od 12:30 do 0:30.

Joie de vivre u najboljem formatu – svaki dan do 2 sata ujutro Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Bar savršeno je odredište za dnevni i zajamčeno dobar večernji izlazak s društvom, a uz odličnu atmosferu i interijer po uzoru na poznate svjetske barove, 

Esplanade burgeri i šampanjci | Author: Arhiva hotela Esplanade Burgeri x šampanjci - privlačan zimski spoj u Esplanade 1925 baru foto: Arhiva hotela Esplanade

Vrhunski zalogaji i gutljaji

Pitaš se koje su cijene i koji su burgeri i šampanjci u ponudi? U ponudi su 3 burgera s potpisom Esplanadine chefice Ane Grgić Tomić. Classic Esplanade 1925 burger (juneći burger, cheddar sir, čili krumpiri, aioli od začinskog bilja, brioš) stoji 17,80 eura, dok Beef x foie gras burger (juneći burger, pečena guščje jetra, domaći BBQ umak, hrskava salata, mliječno pecivo, pomfrit) stoji 28,50 eura. Tu je i Shrimps burger (burger od crvenih kozica, kukuruzni muffin, hrskava salata s aiolijem od curryja, čips od batata) po cijeni od 26,50 eura.

U ponudi šampanjaca su Veuve Clicquot Brut (130 eura za butelju, 26 eura za čašu, odnosno 150 ml), Veuve Clicquot Rosé (150 eura za butelju, 30 eura za 1 čašu), Veuve Clicquot la Grande Dame (355 eura za bocu) te Veuve Clicquot Vintage 2002., 250th Anniversary Edition (480 eura za magnum ocu, odnosno 1,5 l).

Esplanade burgeri i šampanjci | Author: Arhiva hotela Esplanade Šampanjci Veuve Clicquot foto: Arhiva hotela Esplanade

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.