Najave 01. srpnja 2020.

Iz zagrebačke pržionice izašla je kava sa snažnom porukom

foto: Ino Zeljak
gastro postao gastro.24sata.hr
Barista Karlo Purić, pokretač brenda Four Wheel Coffee Roasters, na tržište je plasirao kavu s porukom „Moje tijelo, moj izbor“. Dio sredstava od prodaje donirat će organizaciji Ženska soba...

Medijski prostor posljednjih je dana zakrčen kampanjom za parlamentarne izbore, pa tako i osjetljivim pitanjem o ženskim reproduktivnim pravima. Pokazivanje srednjeg prsta ima novu konotaciju – iskazivanje otpora prema onima koji smatraju da pravo na izbor nije elementarno pravo.

Srednji prst izviruje i ispod buketa cvijeća na ilustraciji Maje Tomljanović, koju je osmislila za brend Four Wheel Coffee Roasters. Na tržište su, u suradnji sa Zorom Bjelousov, plasirali kavu s porukom „Moje tijelo, moj izbor“, a 10% sredstava od prodaje donirat će neprofitnoj organizaciji Ženska soba.

 | Author: Ino Zeljak foto: Ino Zeljak

„Ova kava je mješavina tri 100% arabika zrna iz Južne Amerike, Brasil, Colombia i Nicaragua. Za ovu su mješavinu karakteristične bogate note slatke čokolade i karamele“, rekao nam je Karlo Purić, pokretač brenda Four Wheel Coffee Roasters.

Ova se specialty kava s porukom može kupiti u pržionici u Martićevoj 64, na četvrtom katu, ili naručiti preko profila na Facebooku i Instagramu. Testirati je pak možeš na velikoj terasi u pržionici ili u caffe baru „2. kat“ na istoj adresi. 

 

Možda vas zanima... Poklon za istinske ljubitelje kave potraži u novoj pržionici na Kvatriću Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.