Najave 01. srpnja 2020.

Iz zagrebačke pržionice izašla je kava sa snažnom porukom

Ino Zeljak
gastro postao gastro.24sata.hr
Barista Karlo Purić, pokretač brenda Four Wheel Coffee Roasters, na tržište je plasirao kavu s porukom „Moje tijelo, moj izbor“. Dio sredstava od prodaje donirat će organizaciji Ženska soba...

Medijski prostor posljednjih je dana zakrčen kampanjom za parlamentarne izbore, pa tako i osjetljivim pitanjem o ženskim reproduktivnim pravima. Pokazivanje srednjeg prsta ima novu konotaciju – iskazivanje otpora prema onima koji smatraju da pravo na izbor nije elementarno pravo.

Srednji prst izviruje i ispod buketa cvijeća na ilustraciji Maje Tomljanović, koju je osmislila za brend Four Wheel Coffee Roasters. Na tržište su, u suradnji sa Zorom Bjelousov, plasirali kavu s porukom „Moje tijelo, moj izbor“, a 10% sredstava od prodaje donirat će neprofitnoj organizaciji Ženska soba.

 | Author: Ino Zeljak Ino Zeljak

„Ova kava je mješavina tri 100% arabika zrna iz Južne Amerike, Brasil, Colombia i Nicaragua. Za ovu su mješavinu karakteristične bogate note slatke čokolade i karamele“, rekao nam je Karlo Purić, pokretač brenda Four Wheel Coffee Roasters.

Ova se specialty kava s porukom može kupiti u pržionici u Martićevoj 64, na četvrtom katu, ili naručiti preko profila na Facebooku i Instagramu. Testirati je pak možeš na velikoj terasi u pržionici ili u caffe baru „2. kat“ na istoj adresi. 

 

Možda vas zanima... Poklon za istinske ljubitelje kave potraži u novoj pržionici na Kvatriću Špajza
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.