Najave 08. rujna 2023.

Izbornik Zlatko Dalić otvorio restoran u centru Varaždina!

Zlatko Dalić
Izbornik Zlatko Dalić otvorio je u Varaždinu restoran The Family foto: Slavko Midžor/PIXSELL; Instagram @thefamily.hr
gastro postao gastro.24sata.hr
Restoran The Family nalazi se u centru Varaždina, a u njemu se koriste većinom domaće hrvatske namirnice. Tu je i bogata vinska karta sa 150 hrvatskih vina. Zidove krase nogometni dresovi reprezentacije, medalje i priznanja

Nogometni izbornik Zlatko Dalić prije nekoliko dana otvorio je restoran u centru Varaždina, u Ulici braće Radića 1. Dalićev restoran The Family prostire se na 700 kvadrata, 3 etaže te ima oko 220 sjedećih mjesta.

Već sam naziv restorana, The Family, daje naslutiti kome je restoran posvećen – obitelji, a pritom se misli na Hrvatsku nogometnu reprezentaciju koja je jedna velika obitelj i sve svoje objave na društvenim mrežama objavljuje pod hashtagom #obitelj. Naime, restoran krase brojni Dalićevi trofeji, medalje, priznanja te nogometni dresovi.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Family. (@thefamily.hr)

"Nisam razmišljao prvenstveno o restoranu. Ovo je prikaz povijesti naše reprezentacije, na jednom mjestu preko 40 originalnih dresova, počevši od onog protiv SAD-a, medalje, fotografije, uspomene, moja priča u reprezentaciji i priča o obitelji...

Dugo je to tinjalo u meni, da nešto napravim. Stalno dobivam poklone, majice, dresove, priznanja... Tražio sam način kako to sve staviti na jedno mjesto. Hvala svima koji su mi pomogli u toj ideji. Svi koji dođu u Varaždin, doći će pogledati ovu priču. Nigdje u Hrvatskoj nema ovako nešto", rekao je Dalić za Varaždinski.hr.

 | Author: Luka Stanzl/PIXSELL Zlatko Dalić foto: Luka Stanzl/PIXSELL  | Author: Instagram @thefamily.hr Zidove restorana The Family krase brojni nogometni dresovi reprezentacije, priznanja i medalje foto: Instagram @thefamily.hr

Restoran u samom centru grada lako će pronaći i oni koji slabo poznaju Varaždin – ispred restorana nalazi se golf jedinica koji je Dalić prije 2 godine kupio na humanitarnoj aukciji, a cijeli je ukrašen crveno-bijelim kvadratićima. Osim brojnih dresova i trofeja, u interijeru restorana je i mini-kapelica s kipom gospe, koja, kako priznaje izbornik, zauzima posebno mjesto.

Uređenje i opremanje restorana završeno je u samo nekoliko mjeseci, a pazilo se na svaki detalj. I to ne samo u smislu uređenja, već se pažljivo kreirao i jelovnik te vinska karta. U kuhinji dominiraju domaći, hrvatski proizvodi, dok vinska karta nudi čak 150 vina hrvatskih vinara. Tu je i prodavaonica u kojoj se mogu kupiti vina, maslinova i bučina ulja, rakije, odresci od crne slavonske svinje, sirevi…

 | Author: Marko Jurinec/PIXSELL Chef Damir Crleni foto: Marko Jurinec/PIXSELL

Za vođenje kuhinje i cjelokupnog restorana je chef Damir Crleni, predsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i dobitnik brojnih kulinarskih priznanja. Chef Crleni je i Dalićev dugogodišnji poznanik.

"Sa Zlatkom se znam godinama i sasvim spontano smo ušli u priču. Nije me trebalo previše nagovarati jer volim izazove. Ovo je pozitivna priča – Zlatko je želio nešto dati gradu Varaždinu, u kojem živi već 35 godina“, rekao je chef Crleni za 24sata.

Restoran The Family surađuje s više od 150 proizvođača i OPG-ova diljem Hrvatske. Među njima je i reprezentativac Domagoj Vida, koji je u rodnoj Slavoniji pokrenuo farmu crnih slavonskih svinja.

 | Author: Instagram @thefamily.hr Na meniju restorana The Family su brojne hrvatske, domaće namirnice foto: Instagram @thefamily.hr

"Svaka 4 mjeseca mijenjat ćemo jelovnike s obzirom na sezonske namirnice. Jedna od plata na meniju ima naziv Srce vatreno, a to je bila Zlatkova želja. U ponudi imamo i varaždinski klipič, pogačice, livanjske uštipke, vrhunske sireve… Imamo sigurno i najbolji sladoled u Hrvatskoj", nastavio je chef Crleni.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Family. (@thefamily.hr)

U ponudi restorana The Family su i 4 vrste rižota, 4 vrste tjestenine, 8 vrsta pizza… sve po cijeni od 7 do 10 eura. I jedna pizza zove se Srce vatreno, a kako otkriva chef Crleni, sastoji se od pelata i svježe mozzarelle, pancete od crne slavonske svinje, a na nju se nakon pečenja dodaju dehidrirani vlasac, poludehidrirane rajčice te vrhnje. Hvali se chef Crleni i da imaju vjerojatno najbolju krušnu peć u Hrvatskoj, a za pizze koriste vrhunsku talijansku mozzarellu te ostale vrhunske namirnice.

U restoranu je zaposleno 20 ljudi, a kako naglašava chef Crleni – i onu su poput obitelji, a omiljeni izbornik ne miješa im se u posao.

Jedva čekamo posjetiti Varaždin i Dalićev restoran, a vi ćete prvi doznati kako nam se svidjelo.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Family. (@thefamily.hr)

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.