Valamar u Poreč dovodi novi restoran, JAZ by Ana Roš, koji će se otvoriti krajem ove godine. U Istru tako stiže jedinstveni gastro koncept slavne chefice, koji već egzistira u Ljubljani. Inače, prvi restoran Ane Roš, Hiša Franko, ima 3 Michelinove zvjezdice.
Ana Roš stvarala je JAZ kao koncept young dininga koji spaja vrhunsku kvalitetu sastojaka s jelovnikom usklađenim s dnevnim ritmom i sezonom. U prostoru gdje se visoka gastronomija susreće s ležernom atmosferom, gosti uživaju u jelima inspiriranim globalnim okusima, pripremljenima od svježih namirnica s tržnice, uz naglasak na dijeljenje i zajedničko uživanje.
JAZ by Ana Roš u Poreču
Malo funky, malo rock'n'roll
“JAZ nije koncept koji slijedi pravila fine dininga, JAZ je moja dnevna soba, prostor u kojem se sjajna hrana, fantastični kokteli i najbolji ljudi spajaju, bez pravila. Malo je funky, malo rock'n'roll – mjesto u koje se smjestite i ne želite otići. S planina doline Soča možete vidjeti Istru.
Za mene osobno to nije samo pogled, već osjećaj povratka kući, jer sam kao dijete ovdje provela puno vremena. Istra je oduvijek bila dio moje kuhinje i dio mene. Voljeli bismo vidjeti kako si gosti međusobno dodaju tanjure, dijele hranu i stvaraju tu čarobnu povezanost za stolom. Drago mi je što ovu priču dovodimo u Poreč i veselim se suradnji s Valamarom i njihovim vrhunskim timom kuhara", istaknula je Ana Roš.
Prvi JAZ otvoren je 2023. godine u Ljubljani, a njegov uspjeh i pozitivne reakcije gostiju dovele su do skorog otvorenja novog restorana u Poreču u partnerstvu s Valamarom. JAZ Poreč donosi jedinstveni hiperlokalni, sezonski kulinarski jezik Ane Roš na obalu.
Ana Roš
JAZ by Ana Roš u Poreču
Namirnice lokalnih istarskih proizvođača
Jelovnik će sadržavati namirnice iz proizvodnje lokalnih proizvođača koje višestruko nagrađivana chefica već dugo podržava i tako gradi vezu između kopna i mora, Slovenije i Hrvatske, tradicije i kreativnosti.
"JAZ Poreč slavi Istru ne samo kao destinaciju, već i kao bogatu mješavinu kulinarskih tradicija i uzbudljivih mogućnosti za budućnost. Oduševljeni smo što možemo donijeti izvanrednu kuhinju Ane Roš našim gostima iz cijelog svijeta, kao i lokalnoj zajednici koja će dobiti uzbudljiv prostor za uživanje u vrhunskim jelima pripremljenim od strane najboljeg tima.
Segment hrane i pića izuzetno nam je važan u Valamaru jer ne stavljamo fokus samo na goste, već i na podršku domaćim proizvođačima hrane te lokalno zapošljavanje“, rekao je Dario Kinkela, direktor sektora hrane i pića u Valamaru.