Najave 19. rujna 2023.

Hiša Franko Ane Roš osvojila treću Michelinovu zvjezdicu!

Hiša Franko, Ana Roš
Hiša Franko chefice Ane Roš osvojila je tri Michelinove zvjezdice! foto: Instagram @hisafranko
gastro postao gastro.24sata.hr
Hiša Franko i chefica Ana Roš Stojan od danas su ponosni vlasnici 3 Michelinove zvjezdice, a Slovenija je dobila i novi restoran sa 2 zvjezdice - restoran Milka u kojem kuhinju vodi chef David Žefran

Slovenski restoran Hiša Franko iz Kobarida chefice Ane Roš Stojan ima odličan razlog za slavlje – danas je objavljeno kako su osvojili i treću Michelinovu zvjezdicu! Velik je to uspjeh za najpoznatiju slovensku cheficu, ali i slovensku gastronomiju općenito!

"Hiša Franko upravo je dobila svoju treću Michelinovu zvjezdicu! I više smo nego zahvalni i ponosni na naš tim! A sada je vrijeme za slavlje!", poručili su iz Hiše Franko na društvenim mrežama.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hiša Franko (@hisafranko)

"Kuhinja Ane Roš Stojan savršena je refleksija njezine snažne, odlučne, otvorene i prijateljske osobnosti. Njezin jedini, dugačak degustacijski meni nudi jela koja su puna intenzivnih i odlučnih okusa, tu ništa nije polovično.

Svaki slijed je pravo otkriće i, iako je svako jelo bilo nezaboravno, beignet od kukuruza s fermentiranom ricottom, dimljenom ikrom od pastrve i divljim vlascem (specijalitet kuće koji je uvijek na meniju) bio je posebno pamtljiv, baš kao i 2 dana usoljena pastrva pripremljena na hibachi grillu, sa smeđu maslacem, ribljim umakom i hrenom.

 

Ana Roš Možda vas zanima... Ana Roš kuhat će za stradale u poplavi u Sloveniji! Najave Možda vas zanima... Ana Roš: Na večeri kod najbolje chefice svijeta Recenzije

 

Kao savršeni dodatak vašem iskustvu uživanja u hrani, u Hiši Franko možete odabrati i jedno od vina s njihove poduže vinske liste ili pak odabrati jednu od 3 opcije za pairing (jedna opcija nudi samo bezalkoholna pića koja sami prave!). Ako želite ovdje i prenoćiti, nemojte propustiti njihov obilan doručak prepun boja – toplo vam ga preporučujemo“, stoji u obrazloženju Michelinova vodiča.

Hiša Franko 2020. godina nagrađena je sa 2 Michelinove zvjezdice, a sada su eto dobili i treću. Također, okitili su se i zelenom Michelinovom zvjezdicom koja se dodjeljuje restoranima i hotelima koji posluju prema načelima održivosti, odnosno brige o okolišu.

 | Author: Instagram @hisafranko Marelica, badem i neven foto: Instagram @hisafranko

"Bacanje hrane sveli smo na minimum budući da rezervacije primamo unaprijed, a nudimo isključivo taj jedan degustacijski meni. Pazimo i na trošenje vode i električne energije te izbjegavamo opasna sredstva za čišćenje. Uniforme naših konobara sašivene su od održivih materijala. Sami beremo samoniklo bilje, gljive... sve što nam je dostupno u prirodi, a koristimo vodu iz potoka koji prolazi kroz naše imanje“, objasnila je chefica Ana Roš Stojan.

Od danas Slovenci se mogu pohvaliti i novim restoranom sa 2 Michelinove zvjezdice, a riječ je o restoranu Milka u Kranjskoj Gori, gdje kuhinju vodi chef David Žefran. Prošle godine, samo 3 mjeseca nakon otvorenja, dobili su svoju prvu zvjezdicu, a sada, godinu dana kasnije i drugu.

"Upravo smo primili vijest da je Milka nagrađena sa 2 Michelinove zvjezdice. Pucamo od ponosa i zahvalnosti za naš čudesan tim, čiji je težak i predan rad i svakodnevna posvećenost poslu u zadnjih godinu i nekoliko mjeseci bila nužna u postizanju ovog velikog uspjeha... Zahvaljujemo i svim našim gostima, poslovnim partnerima, proizvođačima i dobavljačima koji su nas podržali na ovom putu. Ovo je tek početak!", poručili su iz restorana Milka.

Po jednu zvjezdicu zaslužili su Restaurant Grič, Gostilna Pri Lojzetu u Dvorecu Zemono, Restavracija Strelec, Hiša Denk, Dam boutique hotel & restaurant, Cob experience restaurant i Hiša Linhart Radolca.

 

Bernard Korak Možda vas zanima... Korak -  nova zvjezdica na Michelinovom nebu! Špajza Dodjela Michelinovih zvjezdica Možda vas zanima... Najboljim hrvatskim restoranima dodijeljena MICHELINOVA priznanja za 2023. godinu Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.