Drugi put u samom srcu Dubrovnika, u predivnom ambijentu kreativne četvrti Lazareti, održat će se festival koji na savršen način spaja vrhunsku gastronomiju, sjajnu zabavu i priliku za sudjelovanjem u brojnim edukativnim radionicama – sve to pod jednim imenom: Bavarin! Od 5. do 14.svibnja, omiljeni dubrovački street food festival doživjet će svoju proljetnu premijeru, a veliko iznenađenje ovogodišnjeg Bavarina je da će brojni gosti koji se tih dana nađu u Dubrovniku imati priliku degustirati koktele s potpisom barmena iz londonskog bara Lyaness koji je 2022. godine osvojio Spirited Awards za najbolji svjetski bar.
Slavni londonski bar Lyaness predstavit će se na Bavarinu
Slavni londonski bar Lyaness predstavit će se na Bavarinu
Čak deset dana gastro-glazbenog i edukativnog spektakla predstavit će najbolje od domaće ponude hrane i pića, uz neizostavno sjajan koncertni lineup, ali i dodatak prave svjetske barmenske kreme! Više detalja o programu direktor festivala Antonio Franić najavljuje za sredinu travnja, a do tada možemo najaviti kako Dubrovčane i njihove posjetitelje u tih deset dana očekuje čak šest koncerata, petnaestak radionica, prvenstvo u izradi tradicionalne dubrovačke slastice - rozate, a ekipa iz londonskog bara Lyaness kroz panel će predstaviti ovaj nagradama ovjenčan bar i svoje znanje kroz radionicu prenijeti na mlade naraštaje koji se žele baviti ovom granom ugostiteljstva.
Bavarin
"Više od pet tisuća posjetitelja koji su u četiri dana uživali u prvom izdanju Bavarina prošle godine bili su nam pokazatelj da svojom jedinstvenom gastro-glazbeno-edukativnom ponudom možemo stajati uz bok svjetskim street food festivalima. Slika dupkom ispunjenih Lazareta svakako je jedna od ljepših razglednica koja je prošle jeseni iz Dubrovnika poslana u svijet! Dobiti Lyaness kao goste predavače na ovom festivalu podizanje je ove priče na viši nivo i tome se neizmjerno veselim", rekao je Antonio Franić.
Antonio Franić
Jedna od najljepših oaza u Dubrovniku postat će nezaobilazna lokacija za cjelodnevno druženje, večernji izlazak ili samo za uživanje u najfinijim zalogajima s potpisom najboljih hrvatskih chefova među kojima će se opet naći i Tea Mamut, Robert Predrag Žmire, Gorana Goge Milaković, Beg's plant based street food, nagrađivana zadarska ekipa Picnic Mingle & Fun kao i neka nova imena koja će predstaviti dubrovačku gastronomiju.
Bavarin
Bavarin i njegov trogirski "festivalski brat" Babarol predstaviti i na jednom od najvećih festivala regije, Weekend Food Festivalu u Rovinju od 14.-16. travnja.
Ulaz za svih deset dana drugog izdanja Bavarina i ove godine je naravno slobodan! Sve dodatne informacije o ugostiteljskoj ponudi kao i bogatom glazbenom i zabavnom programu očekujte uskoro na društvenim mrežama festivala, Facebooku i Instagramu, kao i na službenoj stranici Turističke zajednice Grada Dubrovnika!
Bavarin
Bavarin