Kraljica zdravlja i vitalnosti, slasna jesenska buča osvojila je Anu i njen tim koji je kreirao prigodni menu s finim slanim jelima i slasticama koje su od danas u ponudi Le Bistroa.
"Buča je jedna od mojih omiljenih namirnica. To je pravi jesenski plod koji dolazi u raznim veličinama, okusima i bojama, a mogućnosti pripreme su zaista brojne. U svojim jelima nastojim uvijek iskoristiti gotovo svaki dio namirnice koja u ovo tmurno doba godine oduševljava svojom izvanrednom kvalitetom i okusom, a skriva i mnoga ljekovita svojstva. Buča oduševljava svojom teksturom, pa je pogodna za pripremu raznih kombinacija slanih jela i deserata, a uz dodatak začina postaje neodoljivo privlačna", naglasila je chefica Esplanadine kuhinje Ana Grgić.
Promotivni jelovnik Le Bistroa obiluje maštovitim jelima. Okrepljujuća kremasta juha od buče s dodatkom prženih bučinih sjemenki i fine pjene od bučinog ulja, prhka tortica punjena kremom od buče, kardamom i hrskavom pancetom, zavodljivi kremasti rižoto s bučom, pečenom skutom i maslinovim uljem ili slasna karamelizirana buča s javorovim sirupom u kombinaciji s kremastom burratom i prženim lješnjacima – selekcija je to koja će razveseliti istinske gurmane. Slastice poput panna cotte od buče s muškatnim oraščićem i gelom od kakaa, hrskavog crème brûléea s bučom i vanilijom ili sladoleda od bijele čokolade i kandirane buče s prahom od bučinih sjemenki osvježit će sive kišne dane. Selekcija vina poznatih hrvatskih vinara poput Koraka, Tomca i Frankovića po preporuci šarmantnog osoblja Le Bistroa dodatno će oplemeniti bogatstvo okusa i zaokružiti priču o domaćim jesenskim bučama.
Promotivni jelovnik od buče je u ponudi Le Bistroa od 6. studenog 2019. pa naredna dva tjedna, po raspoloživosti svježih namirnica. Rezervacija stola moguća je putem telefona na 01 4566611 ili putem e- maila lebistro@esplanade.hr. Radno vrijeme Le Bistroa je svaki dan od 9 ujutro do 23 sata navečer.
Uz promotivni jelovnik Le Bistro u svakodnevnoj ponudi ima à la carte doručak, à la carte jelovnik za ručak i večeru, gluten-free menu, dječji menu te dnevni menu – tri slijeda jela po izboru chefice kuhinje, uz čašu vina, kavu ili čaj po cijeni od svega 160 kn. Vege i halal jela posebno su obilježena u jelovnicima. Osim toga, ovaj ambijent francuskog šika svakodnevno poziva goste na uživanje u vrhunskoj kavi, poznatim Esplanade štruklima i dnevnoj selekciji primamljivih kolača koja je dostupna i u ponudi za van.