Najave 16. travnja 2018.

Kruholjupci, pozor! Anita Šumer dolazi u Zagreb

foto: Primož Lavre
gastro postao gastro.24sata.hr
Anita Šumer, slovenska pekarica čijim smo se krušnim majstorijama i sami nedavno divili, u subotu, 21. travnja dolazi u Zagreb.

Anita će u Enzitinoj kuhinji održati radionicu na temu pripreme Sourdough kruha, pa će se polaznici tako okušati u pripremi čak četiri vrsta tijesta.

 

Možda vas zanima... Krušne majstorije slovenske pekarice Špajza

 

 | Author: Screenshot foto: Screenshot

 

Ideja radionice jest uputiti početnike u sjajnu priču uzgoja vlastitog kvasca, ali i nadograditi znanje onih već nešto iskusnijih. Uz pomoć i asistenciju ove genijalne pekarice, pripremat će se 100% raženi kruh u posudi za pečenje, bijeli pšenični kruh, sourdough pizza i pirov kolač s voćem. 

 

Možda vas zanima... Korak po korak: Uzgojite starter za fini domaći kruh Špajza

 

Cijena radionice iznosi 1150 kuna, a za tu će cijenu polaznici imati prilike isprobati Anitin kruh, pizzu i pirov kolač, raditi s ekološkim brašnima mljevenim na kamenu, dobiti starter u staklenci i recepte, a kako kažu organizatori, svakog očekuje i jedno malo iznenađenje. Također, polaznici će tijesto i kruh koji sami izrade moći ponijeti kući te se i u vlastitoj kuhinju okušati u pečenju. 

Kruholjupci, požurite, broj mjesta je ograničen, a želite li zbilja saznati sve o pripremi domaćeg kruha te uzgoju vlastitog startera, ovo je idealno mjesto za skupljanje svih potrebnih informacija.

Više informacija saznajte na Facebook stranici događaja.

 

 | Author: Primož Lavre foto: Primož Lavre

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.