Najave 26. travnja 2024.

Lucija u suzama: "U sebi vidim najviše grešaka!"

Hell's Kitchen
Hell's Kitchen Hrvatska - uplakana Lucija
foto: RTL Press
U showu "Hell's Kitchen Hrvatska" nova premoćna pobjeda crvenog tima

Novi dan u "Hell's Kitchen Hrvatska" kući započeo je dolaskom u kuhinju i predstavljanjem novog zabavnog izazova. Naime, kandidate ponovno očekuje igra memory, a ovaj put ispod zvona naći će se namirnice sa svih kontinenata.

Prvi su na redu bili plavci koji su sve parove uspjeli spojiti za samo 1:28 minuta. Nakon njih išli su i crveni, a trebalo im je 1:30 minuta te su tako za samo dvije sekunde izgubili!

Kako je plavaca jedan više, morali su brzo odlučiti tko od njih neće danas kuhati, a odluka je pala na vođu tima Luciju, što je začudilo čak i chefa.

"Lucija misli da će biti od veće pomoći tako da svima nama daje savjete, što uopće nije loša odluka", kazala je Chiara.

Ivana Bekavac Možda vas zanima... Ivana Bekavac: "Fušarenje može svakome donijeti 5 minuta pažnje, ali ulaganje u znanje donosi rezultate na duge staze" Najave

Lucija obožava svjetsku kuhinju

"Obožavam svjetsku kuhinju, tako da na ovaj način mogu imati kontrolu nad cijelom situacijom", Lucija je zadovoljno poručila.

Nakon izvlačenja kuglica, kandidati su dobili svatko svoj kontinent. Uz to, plavi su mogli još malo zapapriti crvenima i zamijeniti kontinente dvama njihovim članovima, a odlučili su se za Roka K. i Anela. Timovi su za kuhanje imali 60 minuta, a mozganje i sjeckanje je krenulo. Chef Gretić i sous chefovi prošli su radnim jedinicama, a neke kombinacije okusa su ih iznenadile pa su udijelili i nekoliko savjeta.

Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press

"Ušla sam danas s nekim elanom u ovo, tako da se nadam da će mi takvo biti i jelo", Milena je bila optimistična.

I Lucija je bila raspoložena za pomaganje svom timu pa je svima savjetovala kako da poboljšaju okuse na tanjuru: "Ne mislim da sam bolja, uzela sam ovu poziciju da mogu pomoći!"

Vehid: "Lucija je dosta dobar vođa"

"Lucija je dosta dobar vođa... Dosta se nadmeće s idejama, meni je to čudno jer smo u crvenoj kuhinji drugačije funkcionirali", poručio je novi član plavaca Vehid.

Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press

Chiara se prvi put susrela s bamijama pa nije bila posve sigurna kako se one pripremaju, iako je Lucija bila najzadovoljnija njezinom kombinacijom: "Nadam se da će biti dobro. Sviđa mi se kamo idem, ali ne znam je li to dobro!"

I vođa Dominik dijelio je savjete svojim članovima i kušao sve što su pripremili.

Serviranje je krenulo i po odbrojavanju svi su uspjeli stići do passa, no Mauro je bio ljutit na Luciju jer ga je požurivala i nije uspio zasoliti jelo kako je želio.

Hell's Kitchen, Viktor Možda vas zanima... HELL'S KITCHEN Viktor je novi miljenik chefa Gretića Špajza

"Neće ga to koštati ocjene", bila je uvjerena.

Timovi su priznali chefu da su svi zadovoljni jelima, a pobjednici igre memory, plavi, imali su još jednu prednost – mogli su odabrati kojim redoslijedom će ići na ocjenjivanje. Pritom prvi par dobiva bod, drugi dva i tako do pet.

"Odabrala sam tanjure... Ako sam tu zeznula, onda sam zeznula cijeli tim!“, Lucija je skeptično poručila, no njezini članovi tima nisu joj ništa zamjerali.

Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press

Na tankoj granici povjerenja

Prvi par bili su Vehid i Dominik, koji su kuhali jela Sjeverne Amerike.

"Nedostatak povjerenja, ja bih se zabrinuo", zadirkivao je Vehida i njegovu poziciju chef Gretić.

"Još uvijek smo na toj tankoj granici povjerenja, što i razumijem, do jučer smo bili rivali, najbitnije je da me ne mrzi", komentirao je odluku Lucije Vehid.

Vehid je poslužio panirana pileća krilca prethodno kuhana u mlijeku, prženi krumpir začinjen crvenom paprikom, ukiseljenu buču i barbecue umak.

Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska . chef Tom Gretić foto: RTL Press Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press

Chef Tom Gretić uvijek ima neku zamjerku

"To je dobro, ali ne znam nijedan recept u Americi koji se radi sa smjesom orly. Ovo je jako fino, ali nije baš pogođeno odakle je“, chef Tom Gretić je imao zamjerku.

Dominik je pripremio krilca kuhana u soji, medu, paprici, mlijeku i češnjaku te panirana, prženi krumpir s crvenom paprikom, pickle od ljubičastog luka i honey mustard.

"Ovo oboje da dobiješ bilo gdje, nitko se ne bi bunio“, kazao je Gretić pa teško prevagnuo da bod ipak ide Dominiku i crvenima.

Australske specijalitete chefu su nosili Mauro i Roko K.

Mauro je donio janjeće kotlete marinirane u začinskom bilju, orzo s pastrnjakom i porilukom, ukiseljenu ciklu i dressing od jogurta i mente.

Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press

A gdje je uzbuđenje na tanjuru?

"Je li to dobro za Australiju? Gdje je nekakvo uzbuđenje? Ovo je europski tanjur!", Gretić nije bio zadovoljan, a Mauro se bunio da nije poznavatelj australske gastronomije.

Roko K. ponudio je janjetinu u krusti od mente, panko mrvica i limuna, beurre blanc od janjetine, kuhani orzo završen na maslacu i salatu od cikle, manga, limete i đumbira.

„Meso ti je gumeno s vanjske strane jer tavica nije bila vruća... Ovogodišnji 'zlatni klokan' ide Mauru“, našalio se chef i plavima dao dva boda.

S pozicije tri bodove su lovili Domagoj i Viktor svojim azijskim specijalitetima. Domagoj je poslužio basmati rižu kuhanu u temeljcu od ljuski kozica, marinirane kozice u limeti i đumbiru, Shiitake, sotirani pak choi te maslac od kikirikija sa sojom i medom.

Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press

„Ti si pokrio cijelu Aziju! Wow! Ovo je jako dobro! Okus pogođen sjajno!“ oduševljenje nije krio chef.

Viktor je donio marinirane kozice i basmati rižu, ukiseljene shiitake, zamotane kao „sarmice“ u listove pak choija, uz dodatak ljutkastog umaka na bazi temeljca od kozica uz srirachu i čili.

Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press

Jedno jelo ipak ga je oduševilo

"Sad bih ti ja to sve pojeo! Okusi – nevjerojatni! Svaka čast! Dva sjajna tanjura, ostao sam bez riječi“, teška odluka bila je pred oduševljenim chefom, a ipak je presudio u korist crvenih jer je u Domagojevu tanjuru prevladavala riža što je bila mala zamjerka.

Afriku su predstavljali Chiara i Anel. Chiara je poslužila ukiseljene bamije, ribu zapečenu na tavi, podlogu od kus-kusa, brunoise batat i kuhanu bamiju, uz kremu od ribe i povrća začinjenu cimetom i anisom.

Chef je odmah prigovorio zbog sirove bamije, podučivši je da se to povrće ne jede sirovo. Nakon što je kušao njezino jelo, pozvao je i Luciju koja joj je pomagala u pripremi.

„Prekrasno jelo. Je li za Afriku, o tom-potom! Razmislit ću još malo“, tajnovit je ostao chef.

Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press

Anel je donio riblju juhu s batatom i povrćem, uz dodatak kus-kusa, soja sosa i celera.

„Moli Boga da se soja sos ne osjeti“, poručio je Gretić pa nastavio, „Fali ti mrvica ljutine. Dva sjajna jela“.

Ipak, po chefovu mišljenju, Chiara je nedovoljno prenijela okuse Afrike pa su bodovi završili u crvenom timu, što im je donijelo i nedostižnu prednost od 8:2!

„Sve je jasno, gubimo. Nije do nagrade... Nijedan izazov nisam osobnije shvatila od ovoga“, potišteno je zaključila Lucija koja je svoj tim savjetovala i rasporedila tanjure.

Nikola je protiv Milene južnoameričkim jelima mogao tek ublažiti poraz, no plavci su potonuli u potpunosti.

Milena je spremila tacose punjene rib-eye odrescima, salsom od kukuruza, manga i mladog luka, guacamole te chimichurri.

„Sjajno, ništa ne fali! Meso je prekrasno!“, chef je kazao. Iako je imao zamjerke na žilave tacose, kad je čuo da ih je radila prvi put u životu, mogao joj je samo čestitati.

Nikola je poslužio rib-eye odrezak, glaziranu mrkvu i pastrnjak, pečeni kukuruz, uz svoju verziju chimichurri salse.

Chef mu je zamjerio nedostatak origana koji je jedan od glavnih sastojaka chimichurrija.

„Salsa je fina. Jako dobro! Drago mi je vidjeti danas ovo kuhanje, sve ovo je sjajno, postoje greškice, ali ovo što je iz vaše mašte izašlo je jako dobro“, pohvalio je sretni chef Gretić sve pojedince.

Pet bodova, koji na kraju nisu ništa donijeli, ipak je odnijela Milena, a crveni su tako pobijedili s vrlo uvjerljivih 13-2!

Hell's Kitchen | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press

Lucijine suze

Lucija nije mogla sakriti svoje suze koje su potekle pa ju je chef pozvao na razgovor.

„Kad vičem, plačeš. Kad vas hvalim, plačeš. Kako možemo dobiti da Lucija ne plače?“ šalio se chef, no Luciju, koja je poraz smatrala svojom greškom, ništa nije uspjelo utješiti.

„Očvrsni malo, imali ste najbolji dan otkad ste ovdje! Zašto nisi kuhala?“, nastavio je.

„Kompetitivna sam, ali mislila sam da ću ovako puno bolje pomoći. Plačem jer prvo u sebi vidim najviše grešaka“, kazala je natjecateljica showa "Hell's Kitchen".

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press

Kuharski Disneyland

Plavci su za kaznu morali pripremiti cijeli restoran za sutrašnju večeru, a crveni su uživali u nagradi – odlasku u Ljubljanu sa sous cheficom Ivanom kako bi naučili više o izradi japanskih noževa.

„Ovo je Disneyland za svakog kuhara“, poručili su oduševljeno.

„Boli me briga za plave, žao mi je samo Vehida, ali mi ih uopće nije žao ni trunkicu“, Dominik je poručio prije izleta.

A kako će proći nova večera za goste, hoće li crvene oraspoložiti nagrada i hoće li se plavi uspjeti oporaviti nakon bolnog poraza? Sve to pokazat će 'Hell's Kitchen', u srijedu od 21.15 sati na RTL-u. Nova epizoda dostupna je i 24 sata unaprijed na platformi Voyo.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL Press Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Press

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.