Špajza 11. ožujka 2024.

HELL'S KITCHEN Viktor je novi miljenik chefa Gretića

Hell's Kitchen, Viktor
Viktor Vercouste odmah je izazvao ljubomoru ostalih kandidata foto: RTL
gastro postao gastro.24sata.hr
Preko Pariza i Brazila do "Hell's Kitchena"! Viktor Vercoustre uskomešao je plavce i natjerao chefa Toma Gretića da prvi dan kaže: "Kapa dolje!

Prošli je tjedan u RTL-ov show "Hell's Kitchen Hrvatska" ušlo četvero novih kandidata, što je potpuno zbunilo kandidate koji su u showu od početka. Jedan od njih je i 36-godišnji Viktor Vercoustre koji iza sebe već ima ogromno iskustvo i rad u vrhunskim restoranima diljem svijeta.

Viktor je već tijekom prvog, kvalifikacijskog kuhanja za ulazak u show dobio sve pohvale chefa Toma Gretića što je izazvalo ljubomoru i strah kod ostalih kandidata showa "Hell's Kitchen". Neki su odmah posumnjali da je Viktor solo igrač, dok je drugima smetalo što ga je chef Gretić potapšao po leđima - nešto što njima u dosadašnjim tjednima nije nikada učinio.

 

Hell's Kitchen Možda vas zanima... Hell's Kitchen: Znamo sve o novim kandidatima Najave

 

Viktor je završio prestižnu francusku kulinarsku školu

Viktor Vercoustre živi u Zagrebu i po zanimanju je kuhar, a zanimljivo je da mu je mama Hrvatica, a otac Francuz. Njegova kulinarska karijera započela je kad je sa 15 godina upisao francusku ugostiteljsku školu Le Touquet.

Nakon završetka škole, kao 18-godišnjak radio je kao šegrt u jednom pariškom restoranu s Michelinovom zvjezdicom, no ambicioznom Viktoru ubrzo se javila želja da otputuje u inozemstvo pa je tako kuhao po raznim restoranima u Londonu, ali i u Španjolskoj. I tu nije stao!

Hell's Kitchen, Viktor | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL Hell's Kitchen, Viktor | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" - Viktor i Milena foto: RTL

Iz Francuske, preko Brazila do Lijepe Naše

"Otputovao sam u Brazil 2014. godine kad je ondje bilo Svjetsko nogometno prvenstvo, išao sam malo bodriti Vatrene. Nakon prvenstva sam ostao u Brazilu 2 godine.

Radio sam u jednom francuskom restoranu u Rio de Janeiru. Uvijek mi je bila želja u životu da jednog dana dođem živjeti u Hrvatsku“, prisjeća se Viktor.

Prije 8 godina to je i učinio. Stigao je u Lijepu Našu, a kako ističe ovaj veliki zaljubljenik u more i Dalmaciju, većinom je radio sezone na otocima, a zatim se preselio u Zagreb i nastavio svoju uspješnu karijeru.

 

Marjana Tikel, Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... Nominirana Marjana zvijezda je showa "Ljubav je na selu" Najave

 

"Hell's Kitchen Hrvatska" - prilika za učenje od najboljeg

U "Hell's Kitchen Hrvatska" prijavio se na nagovor prijatelja, a u showu bi želio testirati svoje znanje, učiti, upoznati sjajne kandidate i kolege te steći iskustvo koje će mu pomoći u budućnosti.

"Kad radiš vani u restoranu, možda nemaš vremena isprobavati puno toga, a ovdje je prilika učiti od chefa Gretića i svih kandidata. Kuhinja je beskrajna što se tiče kreacije i učenja. Ne strahujem od autoriteta chefa Gretića jer sam naviknut na strogoću chefova", govori Viktor.

A već prvog dana Viktor je, baš kao i ostali novi kandidati, za chefa Gretića pripremao jelo koje ga je trebalo najbolje predstaviti i otvoriti mu vrata showa. Za tu priliku odlučio se za svoje autorsko jelo – sarmicu od kelja punjenu guščjom jetrom i šampinjonima, pileći jus aromatiziran rasolom i prošekom, uz dodatak čipsa od kelja i salate od maslačka.

Hell's Kitchen, Viktor | Author: RTL Viktor Vercoustre foto: RTL

Kad Gretić kaže "Wow!", to puno znači

Chef Gretić bio je impresioniran već samim opisom, a nakon kušanja kratko je rekao: "Wow! Kapa dolje! Prezentacija prekrasna, super!"

"Srce mi je lupalo, cilj je ispunjen", Viktor je bio i više nego zadovoljan pohvalama, a zatim je odmah zaradio i plavu manduru.

"Ovo mu je novi miljenik!", komentirali su timovi koji su sve promatrali na ekranu u kući, a iako su ga plavci srdačno dočekali, nervoza zbog novog člana počela je već tijekom prvog zadatka.

Hell's Kitchen, Viktor | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL Hell's Kitchen, Viktor | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL

Naime, Viktor se vrlo brzo nametnuo i plavcima servirao svoje ideje i savjete, no Mauro je zaključio kako to neće trpjeti: "Samo tren, polako, ja tu vodim glavnu riječ! Jedan glas, onda neka bude moj".

"Ako vidim nešto gdje bih mogao dati savjet ili ideju, neću šutjeti", dao je odmah do znanja Viktor.

Komentari iza leđa

Komentari iza njegovih leđa nastavili su se i u kući. Lucija je tako komentirala kako se Viktor od njih odvaja i već ima planove u glavi, a Mauro je i dalje pokušavao zadržati svoje liderstvo, a i na prošloj je večeri pratio svaki njegov korak i kritizirao Viktorovu pripremu mesa.

 

Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... Nominirani Roko Ćibarić: "Ovo je Gretićeva kuhinja, on odlučuje koga će nominirati" Najave

 

Nakon još jednog fijaska plavaca na večeri, prvoj Viktorovoj, chef Gretić upitao ga je kako je prihvaćen...

"Možemo bolje... Potrebno je komunicirati smireno jer ovako nećemo nikamo... Mislim da bi dobro došla timu jedna pobjeda koja bi podigla atmosferu i samopouzdanje. Tek je počela avantura za mene, bit će još puno stvari, gore-dolje, emocija, vidjet ćemo", kazao je Viktor.

Hell's Kitchen, Viktor | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL

Živciraju ga jela koja "nisu na nivou"

Viktor ističe kako se smatra jako kompetitivnom osobom te voli pobjeđivati, a stresne situacije mogu mu biti okidač da pokaže još više od sebe. Smatra kako bi upravo brojna putovanja i školovanje u Francuskoj mogli biti njegova najveća prednost u showu. Iz takta ga najviše može izbaciti kad jela koja se poslužuju gostu nisu ''na nivou'' te loša atmosfera među kuharima.

A kako će se Viktor snaći u plavom timu, hoće li im donijeti svježinu, pokazati sve što zna i možda postati novi lider ili će se utopiti među ostalima, gledatelji će doznati u novim epizodama, od srijede do petka u 21.15 sati na RTL-u. Nova epizoda "Hell's Kitchena" dostupna je i 24 sata ranije na streaming platformi Voyo.

Hell's Kitchen, Viktor | Author: RTL foto: RTL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.