Najave 07. ožujka 2024.

Hell's Kitchen: Znamo sve o novim kandidatima

Hell's Kitchen
Novi kandidati showa "Hell's Kitchen" - ušlo ih je 6, četvero se izborilo za ostanak foto: RTL
gastro postao gastro.24sata.hr
U show u[la 4 nova kandidata, Viktor je odmah oduševio chefa Gretića pa izazvao pomutnju: "Što ako je solo igrač i egomanijak?"

U show "Hell's Kitchen Hrvatska" sinoć su ušla 4 nova kandidata. isprva ih je bilo 6, a kuhanje se njih četvero izborilo za ulazak u show. 

Chef Tom Gretić srdačno je pozdravio pridošlice – Milenu, Emiliju, Anela, Nikolu, Viktora i Matiju te im najavio prvi izazov: ''Kuhat ćete jelo kojim ćete se dokazati meni prvenstveno. Samo četiri najbolja proći će u timove, dvoje ide kući. Za pripremu vašeg jela imate 60 minuta''.

Donosimo detalje o četvero nih kandidata showa "Hell's Kitchen" - Nikoli, Mileni, Anelu i za sada favoriziranom Viktoru.

 

Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... "Hell's Kitchen Hrvatska" prvi je napustio Dragomir! Najave Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... Hell's Kitchen - od smijeha do suza, svi emotivni trenuci novog kulinarskog showa Najave

 

Hell's Kitchen | Author: RTL Nikola Mrvac foto: RTL

Nikola Mrvac - izgradile su ga stresne situacije

Nikola ima 27 godina, stiže iz Gornje Lomnice i po struci je kuhar. U svom poslu najviše voli kreativnost, istinski rad s ljubavlju te beskrajni prostor za učenje i napredak. Za sebe kaže da je dobre naravi, pouzdan, spreman pomoći i pun razumijevanja. Smatra se jako kompetitivnom osobom koja uvijek želi nešto više i uvijek traži nove izazove.

Stresne i dinamične situacije u kuhinji dobro su mu znane te Nikola dodaje kako su ga upravo one izgradile kroz godine da danas bude osoba kakva jest. Uzora nema, već ističe kako radi na sebi da bi možda jednog dana upravo on nekome bude inspiracija. Najdraža jela su mu ona pripremljena s puno ljubavi, a ističe sva variva od povrća, bijelu ribu, različite vrste tjestenine i domaću kotlovinu.

Hell's Kitchen | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL

Nikola smatra da su njegove najveće prednosti u kuhinji dobro znanje, snalažljivost, brzina i osjećaj za okus, a iz takta ga mogu izbaciti namjerno i neodgovorno ponašanje prema namirnici te lijenost i nemar kolega. Za pet godina volio bi voditi mali restoran s lokalnom hranom ili biti učitelj u školi kuharstva.

 

Hell's Kitchen | Author: RTL Milena Krizmanić foto: RTL

Milena Krizmanić voli adrenalin i pritisak

Milena dolazi iz Metkovića, a zadnjih šest godina živi u Puli, ima 32 godine, a trenutno radi kao samostalni kuhar. U svom poslu najviše voli kreiranje novih jela, poštivanje namirnica, uzbuđenje pod pritiskom i sinergiju ekipnog rada te disciplinu.

Sebe opisuje kao perfekcionisticu, entuzijastičnu, energičnu i vrckavu osobu. Voli adrenalin i pritisak koji donosi profesionalna kuhinja te smatra da će se i u showu dobro snaći u takvim situacijama. Kulinarski uzor joj je Anthony Bourdain jer smatra da je uspješno spojio ljubav prema kuhanju s putovanjima.

Hell's Kitchen | Author: RTL Hell's Kitchen foto: RTL

Omiljena vrsta hrane joj je riba na sve načine, a od najdražih vrsta jela ističe neretvanski brudet, gregadu i pašticadu. Voli pripremati tradicionalna jela na moderan način. Smatra da su njezine najveće prednosti u kuhinji brzina, snalažljivost i tolerancija, a ističe i kako je tijekom kuhanja baš ništa ne može izbaciti iz takta.

U show se prijavila zbog rada na sebi, stjecanja novih vještina, ali i novčane nagrade. Za pet godina Milena želi imati svoj mali jazz fine dining restoran s tradicionalnom hranom.

 

Marjana Tikel, Hell's Kitchen Hrvatska Možda vas zanima... Nominirana Marjana zvijezda je showa "Ljubav je na selu" Najave

 

Hell's Kitchen | Author: RTL Viktor Vercoustre foto: RTL

Viktor Vercoustre - od Michelina do vlastitog restorana

Viktor ima 36 godina, živi u Zagrebu i po zanimanju je kuhar, a od kulinarskog obrazovanja posebno ističe diplomu ugostiteljske škole Le Touquet u Francuskoj. Radio je kao šegrt u jednom Michelinovom restoranu u Parizu, a zatim u Londonu,  Brazilu i Španjolskoj.

Ovaj Francuz u Lijepu Našu došao je raditi prije 8 godina, a u svom poslu naviše voli kreativnost, zadovoljne goste te dobar tim. Za sebe kaže da je senzibilan, nesebičan i optimističan.

 

Hell's Kitchen Možda vas zanima... "Ja sam pobjednica!" - Emina napustila "Hell's Kitchen" Najave

 

Smatra se jako kompetitivnom osobom te voli pobjeđivati, a ističe kako stresne situacije mogu biti okidač da osoba pokaže još više od sebe. Uzori su mu francuski chefovi Philippe Serre i Dominique Bouchet koji su ga podučavali tehnikama francuske kuhinje.

Ističe da bi upravo brojna putovanja i školovanje u Francuskoj mogli biti njegova najveća prednost u kuhinji. Iz takta ga najviše može izbaciti kad jela koja se poslužuju gostu nisu ''na nivou'' te loša atmosfera među kuharima.

Hell's Kitchen | Author: RTL Hell's Kitchen - Viktor i Milena foto: RTL

Odlike dobrog chefa po njemu su dobra organizacija, prenošenje znanja i poštenje prema gostima. U budućnosti bi volio imati mali restoran u kojem bi se svaki dan mijenjao jelovnik, ovisno o sezoni i dostupnosti namirnica na tržnici.

Hell's Kitchen | Author: RTL Anel Tomašić foto: RTL

Anel Tomašić najbolje priprema talijanske specijalitete

Anel stiže iz mjesta Podturen, ima 27 godina, a već se može pohvaliti i titulom chefa kuhinje. U svom poslu najviše voli adrenalin, rad s ljudima i kolegijalnost, a za sebe kaže da je društven, marljiv i komunikativan.

Smatra se kompetitivnom osobom, a dobra organizacija u kuhinji, kaže, itekako umanjuje stres. Kritiku dobro podnosi jer je to prilika da još više napreduje.

Hell's Kitchen | Author: RTL Hell's Kitchen foto: RTL

Kulinarski uzori su mu Gordon Ramsay i Marco Pierre White zbog kojeg je, prisjeća se, i krenuo kuhati. Najviše mu leži priprema talijanskih specijaliteta, rižota, tjestenina, lazanja, no ističe da voli pripremati i steakove.

Smatra da su njegove najveće prednosti u kuhinji organizacija, smirenost i spremnost na timski rad, no ponekad zna biti nemaran, a kod kolega u kuhinji ne tolerira lijenost.

Po njegovu mišljenju odlike dobrog chefa su red, rad i disciplina, a u showu bi volio pokazati sve što može i zna te vidjeti koliko vrijedi. U bližoj budućnosti volio bi živjeti u Londonu te kuhati u fine dining restoranu.

Hell's Kitchen | Author: RTL Hell's Kitchen - Lucija msli da je luda foto: RTL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.