Najave 02. veljače 2024.

"Hell's Kitchen Hrvatska" prvi je napustio Dragomir!

Hell's Kitchen Hrvatska
Dragomir Matijević prvi je napustio show "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL
gastro postao gastro.24sata.hr
Katastrofalan dan u kuhinji showa "Hell's Kitchen Hrvatska" završio je izbacivanjem jednog kandidata iz crvenog tima. Chef Tom Gretić odlučio je da je naviše grešaka napravio Dragomir Matijević

Dragomir Matijević prvi je napustio show "Hell's Kitchen Hrvatska". ''Nisam se pokazao u najboljem svjetlu u ovom showu, tek je početak, nažalost i kraj. Moj život je čudna priča i nikad vrata nisu zatvorena skroz do kraja'', poručio je prije odlaska Dragomir kojeg je chef Tom Gretić zamolio da mu prije izlaska preda svoju kuharsku kutu.

Izbačeni Dragomir na predstavljanju uoči početka showa otkrio je kako se za pet godina vidi kao pobjednika showa "Hell's Kitchen Hrvatska" i vlasnika restorana. Na žalost, prvi san nije uspio ostvariti, no želimo mu sve najbolje u daljnjem razvoju kulinarske karijere i otvaranju vlastitog restorana.

 

Hell's Kitchen Možda vas zanima... Kandidati showa "Hell's Kitchen Hrvatska": Evo što se događa kad chef Tom Gretić dođe kod vas Najave

 

Loše započeli jutro

Novo jutro u kući počelo je lošim raspoloženjem nominiranog Damira koji je ostale članove svog tima ispitivao što misle u čemu je pogriješio. ''Nije ugodno, udarac na tvoj ego, trud, zalaganje'', kazao je Damir i najavio borbu do posljednje sekunde.

''Pričali smo svi zajedno, smirili tenzije, mislim da bismo danas mogli rasturiti'', Sara je nahvalila svoje crvene.

''Čak smo sinoć i čuli da je bilo neke galame u sobi, ali oni su to danas komentirali da su se glasnije dogovarali... Je li to stvarno bilo tako, ne znam'', plavci su međusobno tračali svoje suparnike: ''Koliko god se trudili, mislim da im nećemo dozvoliti da vrate taj bod nazad''.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL

Dvije zasebne kuhinje

Chef Gretić natjecatelje je obavijestio da ih očekuje večera za 30-ak gostiju koja će se sastojati od dva hladna predjela, dva topla predjela, tri glavna jela. ''Radite kao dvije zasebne kuhinje'', kazao im je. ''Jedva čekamo!'' uglas su povikali kandidati.

Za hladno predjelo gosti će moći birati između tatarskog bifteka i Gretićeve verzije cevichea, tj. brancina u octu i vodi uz dodatak začina. Pripremu svog recepta chef im je sam i prezentirao, dok su kandidati pažljivo promatrali.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL

Za toplo predjelo bili su arancini s kozicama i ravioli s pečenom bundevom u umaku od rajčice, bosiljka i pržene kadulje. Za glavno jelo kandidati si pripremali pileći supreme s cezar salatom, pečenim pomodorinima i krumpirom, zatim file lososa uz hollandaise s koprom i zelenim šparogama ili, kao treću opciju, teleći kare s kremom od celera, glaziranu baby mrkvu i jus. 

Chef Tom Gretić je maestralan

"Naš chef Gretić je maestralan'', oduševljeno je prezentaciju kuhanja pratila Emina pa zaplakala od sreće, ''Dosad nisam imala prilike raditi sa chefovima ovolikog znanja, to je pobjeda za mene''.

''Damire, ti imaš uteg na leđima, makni ga'', chef Gretić savjetovao je nominiranom kandidatu da se danas iskaže na večeri, a zatim poslao timove na zajednički dogovor i početak pripreme namirnica.

Svaki tim imao je svoju taktiku za pobjedu i što bolju pripremu, a svi do jednog smatrali su da će pokazati pravi timski rad i rasturiti. Tom Gretić kandidate je podijelio u manje brigade, tako da je svatko bio zadužen za svoj segment jela.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL

''Među vama mora biti jako puno komunikacije, jeste li spremni za to?'' upitao ih je, a oni su glasno potvrdili. ''Želim da sve dolazi u savršenom stanju, istom trenutku, da mogu prezentirati to gostima!''

'Uniformiranije, to još uvijek nije jednako! Jedna porcija je veća od druge'', vikao je Tom Gretić vidjevši prva ''gotova'' jela crvenih te ih vratio kandidatima, ''Jeste li sposobni izbaciti tri tanjura?! Plavi tim je odavno završio s izbacivanjem hladnih predjela!''

Problemi u plavom timu

No problemi u plavom timu ubrzo su krenuli – nedovoljno dobro složen tanjur, prerijedak umak od rajčice – tanjuri koje je chef Gretić odbio servirati gostima samo su se nizali. ''Žao mi je, ponovi'', govorio je Gretić koji je svu svoju ljutnju pokazao nakon što su oba tima počela raditi glavna jela prije nego što su za njih uopće stigle narudžbe.

 

Gordon Ramsay Tom Gretić Možda vas zanima... Tom Gretić postaje hrvatski Gordon Ramsay! Najave

 

''Krivo si odlučio, prijatelju'', poručila je Lucija svom kolegi Deanu na kojeg je vikao chef Gretić zbog prerano pečenog mesa. Dvoje gostiju odlučilo je da više ne mogu čekati svoje jelo koje je kasnilo pa su napustili restoran, što je još više razljutilo Gretića.

Chef Gretić obišao je plavu kuhinju – kandidati su spašavali hollandaise, a teletina koju je radio Dean bila je sirova. I Deanova piletina bila je ispod svakog standarda pa je chefu Gretiću preostalo samo jedno: ''Suspendiraj plavi servis! Sve gasi! U dnevni boravak i nađite dva nominirana''.

''Ja želim odavde, stari moj, i to čim prije'', komentirao je ''krivac'' Dean. ''Dean, kao i mnogi u ovom showu, jako teško podnose kritiku'', kazala je Lucija. Možda najviše problema u komunikaciji imali su Roko Ć. i Dragomir koji su u crvenom timu radili na ribi i mesu.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL

Izgubljeni Dragomir

U jednom se trenutku Dragomir potpuno izgubio pa je Roko morao preuzeti i njegov dio. ''Odjedanput se našlo puno ljudi oko mene, nažalost, izgubio sam pojam o svojoj poziciji i svom mjestu rada, to me smelo'', pravdao se Dragomir.

Roko se požalio chefu Gretiću da ne stiže sve sam i da Dragomir nije na razini: ''Oprostite, chefe, ne mogu sam! Dragomire, ne mogu sve sam kontrolirati, da sve gledam sam''. ''Gasi sve i van iz kuhinje! Želim dva nominirana s vaše strane'', uzviknuo je chef. ''Što nam se desilo?'' komentirali su zajedno kandidati u dnevnom boravku, iznenađeni ishodom.

"Ovo je stvarno sramotno... Kompliciraniju hranu ja nekad znam napraviti doma za ručak'', bio je razočaran Dominik današnjim danom. Stiglo je vrijeme za odluku o nominiranima u svakom timu, a kandidati su odlučili biti iskreni i direktni.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL

Roko Ć. odlučio je nominirati sam sebe jer je razočaran svojim radom, a kazao je kako je chef Gretić njegov tim izbacio zbog mesa za koje je on bio zadužen.

Plavi tim je nominirao Deana i Luciju. I dok je Deanu cijela situacija bila smiješna, Lucija je smatrala da je na njezinu mjestu trebao biti netko drugi jer, iako je zakazala na pripremi hollandaisea, samo je htjela pomoći Mauru koji se mučio s njim. Crveni tim nominirao je Dragomira, a Roko Ć. je sam preuzeo ulogu nominiranog i odgovornost.

''Ne slažem se s njegovom odlukom, ali naša stanica je izgubila kontrolu'', kazao je Dragomir.

 

Možda vas zanima... Najbolji umaci svijeta: 5. Hollandaise umak Špajza

 

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL

Ne uviđa gdje griješi

Nominirani su izašli ispred chefa Gretića, a uz njih je stajao i Damir koji je nominiran u jučerašnjem izazovu i sa strepnjom je čekao ishod. Chef Gretić je prvo spasio Roka Ć., a zatim i Luciju jer njihove pogreške ipak nisu bile toliko neoprostive.

''Damire, misliš li da bi bio nominiran danas? Koliko puta sam ti vraćao tanjure? Mentalna blokada na jednoj vrsti predjela?'', opet je opomenuo chef Damira te mu savjetovao da se smiri, a zatim ga spasio od ispadanja.

''U životu mi se nije dogodilo da nisam završio servis. U životu. Nikad'', nastavio je Gretić ozbiljno te izbacio Dragomira iz showa, ''Mislim da ti ne uviđaš gdje griješiš. Predaj mi svoju kuharsku jaknu''.

Hell's Kitchen Hrvatska | Author: RTL "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.