Najave 02. veljače 2024.

Kandidati showa "Hell's Kitchen Hrvatska": Evo što se događa kad chef Tom Gretić dođe kod vas

Hell's Kitchen
Kad se približava chef Tom Gretić, kandidati showa "Hell's Kitchen Hrvatska" strepe foto: RTL
gastro postao gastro.24sata.hr
iako je neke i pohvalio za dobro pripremljena jela, chef Tom Gretić pravi je strah i trepet među kandidatima novog RTL-ova showa "Hell's Kitchen Hrvatska"

Novi RTL-ov show 'Hell's Kitchen Hrvatska' ove je srijede počeo s emitiranjem. Od prvog trenutka chef Tom Gretić pokazao je da opuštanja u njegovim kuhinjama neće biti, a iza 18 kandidata već su dva odrađena izazova koji su chefu izmamili osmijehe, nekima je stisnuo ruku u znak odobravanja, no zadaci su donijeli i salve kritika.

Sinoć smo dobili i prvog nominiranog kandidata - sirova pastrva i neuredna radna jedinica presudili su Damiru Glasnoviću iz crvenog tima. No on se ne predaje te poručuje: "Moja hrabrost me je koštala ovaj put, postoji još šansi za borbu. Nije dovoljno što imam chefa i dva sous chefa, sad trebam i u svom timu dominantnog nekog. Sad počinje to!".

hell's kitchen hrvatska | Author: RTL Damir Glasnović iz Malog Lošinja - prvi nominirani u showu "Hell's Kitchen Hrvatska" foto: RTL

Ne tolerira pogreške i solo igrače

Slavni je chef kandidatima jasno dao do znanja kako neće tolerirati neurednu radnu jedinicu, nehigijenu, solo igrače, pogreške, ali ni opravdanja, a neki od njih to su morali naučiti na teži način. Šetnjom radnim jedinicama, ali i pri ocjenjivanju tanjura, glavni chef Gretić nije imao problem jasno i glasno kandidatima reći što misli o njihovu kuhanju.

 

Gordon Ramsay Tom Gretić Možda vas zanima... Tom Gretić postaje hrvatski Gordon Ramsay! Najave

 

Brojni su gledatelji, ako je suditi po komentarima s društvenih mreža, oduševljeni njegovim iskrenim i britkim pristupom bez filtera, uz živopisne opise okusa i komponenata na tanjuru te, naravno, brojne korisne savjete.

Čuvaj se chefa Gretića kad se približava...

I dok Gretićeve izjave gledatelje zabavljaju, kandidatima s velikom željom i ambicijom pod pritiskom profesionalne kuhinje i satom koji otkucava, njegov dolazak za radnu jedinicu često i nije toliko zabavan. Neki su već u prve dvije epizode pokazali da na svaku chefovu opasku imaju spreman odgovor i opravdanje, a neki su od panike ostajali bez teksta.

Hell's Kitchen | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Hell's Kitchen | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

''Dolazi chef Gretić - tajac! Nitko ga ne smije ni pogledati, svi okrećemo glavu, pravimo se'', kazao je uz smijeh najstariji kandidat Tomislav prisjećajući se jednog posjeta glavnog chefa plavoj kuhinji.

''Kad chef Gretić dođe kod vas, evo što se događa'', kroz smijeh je kazala i Marjana s podignutim zamotanim prstom nakon što se porezala.

 

Možda vas zanima... Kanal koji morate posjetiti - Tom Gretić u YouTuberskim vodama Špajza

 

"Puca adrenalin, srce igra"

''Kad me chef Gretić upozorio, malo mi je pala razina veselja u kuhinji'', rekao je pak Dean nakon što je dobio prvu kritiku koju je teško podnio.

"Kad čuješ što govori drugima, malo te trta uhvati, ruke rade, sve si razmišljaš kad ćeš ti na red. Nije mi dobro bil", dodao je Marko dok je nosio tanjur sa svojim jelom na ocjenjivanje.

"Puca adrenalin, srce igra. Njegov komentar mi je jako teško čekati, ne može se to riječima opisati'', kazala je Emina.

Hell's Kitchen | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL Hell's Kitchen | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

Strah od kritike chefa Toma Gretića

Kad sam vidio chefa, bilo me je malo strah, ali takve osobe su prave uzori u kuhinji'', kazao je i Mauro, a njegov komentar dok je chefu Gretiću donosio svoj prvi tanjur rekao je sve:

"Znači, blokirao sam, ne znam što bih mislio. Ajmo samo što prije završiti s tim'', priznao je Mauro.

 

Noel Možda vas zanima... Tko su najbolji hrvatski chefovi prema Tomu Gretiću Špajza

 

Dio kandidata odlučno je kazao kako će spremno upiti svaki savjet i iz njega izvući samo ono najbolje

"U tom trenutku noge nisam osjećao. Jednostavno tolika trema me uhvatila. Kad chef nadgleda moj rad, imam to neko strahopoštovanje za svaki njegov komentar, jako cijenim kad komentira, bilo to nešto dobro ili loše", iskren je bio Vehid.

Fantastičan kuhar, zastrašujući autoritet

''Fantastičan kuhar, ali zastrašujući autoritet'', zaključio je Damir.

A koji je to novi izazov chef Gretić pripremio kandidatima, hoće li pohvale večeras prevagnuti nad kritikama i hoće li se pojedini kandidati sve lakše nositi s opaskama? Treća epizoda showa 'Hell's Kitchen Hrvatska' na rasporedu je već večeras od 21.15 sati na RTL-u. Nova epizoda dostupna je dan ranije na platformi Voyo.

Hell's Kitchen | Author: RTL Hell's Kitchen Hrvatska foto: RTL

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.