Najave 08. travnja 2024.

Ivana Bekavac: "Fušarenje može svakome donijeti 5 minuta pažnje, ali ulaganje u znanje donosi rezultate na duge staze"

Ivana Bekavac
Ivana Bekavac stiže na ovogodišnji Weekend Food Festival
foto: Weekend Food Festival
Uoči početka Weekend Food Festivala koji će se u Rovinju održati idući tjedan, od 19. do 21. travnja, popričali smo sa sjajnom mladom cheficom Ivanom Bekavac. Evo što nam je zanimljivog otkrila u intervjuu...

Ivana Bekavac sjajna je mlada chefica, a osim što kuha vrhunski jako je duhovita i britka na jeziku. I zato nas jako veseli što dolazi na ovogodišnji Weekend Food Festival koji će se od 19. do 21. travnja održati u Rovinju. Ivana će prvog dana festivala sudjelovati u zanimljivom panelu "Svi su nam rekli da ćemo propasti. Ipak, sve bismo ponovili" u kojem ćemo, osi njezinog mišljenja o ovoj temi, čuti i mišljenja Ivaninih kolega Stivena Vunića, Katarine Vrenc, Mate Sučića i Gabriele Filce.

Weekend Food Festival Možda vas zanima... Treći vikend u travnju rezerviran je za Weekend Food Festival Najave

Upravo tim povodom popričali smo s Ivanom o tome što neki restoran čini uspješnim, kako napreduje otvorenje njezina novog lokala, a dotaknuli smo se i showa "Hell's Kitchen Hrvatska" u kojem Ivana nastupa u ulozi sous chefice…

Kao aktivna sudionica, sudjelovat ćeš u panelu "Svi su nam rekli da ćemo propasti. Ipak, sve bismo ponovili". Kako ti osobno doživljavaš ovu temu?

Ovu temu ne samo da doživljavam nego i proživljavam još jednom jer trenutačno radim na otvaranju svog novog lokala. Definitivno ne žalim niti jedno iskustvo. Primjerice, otvaranje mog prvog lokala (popularni Kut, op.a.) donijelo mi je toliko prekrasnih poznanstava, puno sam naučila i narasla vodeći posao.

Ivana Bekavac | Author: Weekend Food Festival Ivana Bekavac posebno cijeni svježe namirnice foto: Weekend Food Festival

Koje je sve uvjete bitno zadovoljiti kako bi neki restoran bio uspješan?

Kako bi restoran bio uspješan treba biti spreman odvojiti kuharski ego, prilagoditi meni podneblju, afinitetima i financijskim mogućnostima potrošača. Na žalost, često svjedočim restoranima koji su odraz nesigurnosti kuhara koji ovise o aplauzu struke te često kreiraju meni koji u startu nema smisla s financijskog aspekta.

Koje su prednosti kad imaš svoj restoran i radiš za sebe, u odnosu na situaciju kada radiš za druge?

Iskreno, ovo pitanje me uvijek podsjeti da sam se na svakom radnom mjestu odnosila kao da je moje i samim time sam i došla do ostvarenja uspješnog vlastitog poslovanja.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana (@ivana.bekavac)

Otvaraš novo mjesto, kada će to biti i kako će izgledati?

Dok se priča, vrijedni majstori uspješno lupaju po novom lokalu i mojim živcima!😉Otvorenje planiram kroz mjesec dana, a detalje za sada ne bih otkrivala.

Ivana Bekavac | Author: Weekend Food Festival Ivanu Bekavac ttrenutačno gledamo u showu "Hell's Kitchen Hrvatska" na RTL-u foto: Weekend Food Festival

Trenutačno te gledamo u showu "Hell's Kitchen Hrvatska", koji je dobio i dosta kritika. Kakvo je tvoje iskustvo u tom showu?

Kritike su uvijek dobra stvar u svijetu show businessa jer to znači da je publika zainteresirana. Iz prve ruke mogu reći kako sam upoznala krasne ambiciozne kuhare i sjajnu ekipu koja radi na ovom projektu.

Koliko je formalna edukacija bitna u kuharskom poslu?

Smatram da bez ulaganja u znanje, rada i discipline nema dugotrajnih rezultata. ‘Fušarenje’ može donijeti svakome 5 minuta pažnje, ali svaki ulog u znanje donosi rezultate na duge staze.

ante udovičić Možda vas zanima... Ante Udovičić: "U ovom poslu bez žrtve nema uspjeha!" Najave

Ivana Bekavac | Author: Weekend Food Festival Chefica Ivana Bekavac foto: Weekend Food Festival

Što bi općenito poručila mladim ljudima u Hrvatskoj koji se žele baviti kulinarstvom?

Poručila bih im da nije u šoldima sve, u početku trebaš gristi, raditi za možda manje novca, ali skupljati iskustvo. S vremenom se sve pozlati.

I za kraj… Kad kažemo Istra, odnosno Rovinj, na koje gušte pomisliš?

Pomislim da mi je to prilika za jedini godišnji odmor ove sezone, piće s Vanom Babić i nove uspomene.

Paul Ivić Možda vas zanima... Chef Paul Ivić: "Kuhanje nije 'one man show', bitan je doprinos čitavog tima" Najave
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ivana (@ivana.bekavac)

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.