S početkom u 15 sati, družba Majstor kuhara: Dario Lide i Matko Bukovec će u Dida Boža Gift Shopu spremati besplatne blagdanske delicije. Ovi dečki, skupa sa svojim proslavljenim chefom, Brankom Ognjenovićem - promiču kulinarsku inovativnost te će uz podršku Dida Bože ovih blagdana iznenaditi sve znatiželjne gurmane.
Prva na redu je sočna i raskošna Jesenska rolada s hrskavim povrćem, punjena pekmezima i smokvenjakom.
Posjetitelji cooking showa i kupci proizvoda, za koje smo pripremili mnoštvo novih hrvatskih eko proizvoda, poput ručno rađenih čoko pralina, također imaju priliku sudjelovati u izvlačenju nagrade grupnog cooking tečaja u kulinarskoj učionici Majstor kuhara.
Najsretniji će moći, po principu jedan-na- jedan, kuhati s Brankom i njegovim dečkima u prostorijama udruge Majstor kuhara koristeći inovativne recepte koje smo zajedno razvijali.
Dida i Majstor kuhari za vas tri subote zaredom, 02.,09. i 16. prosinca u Radićevoj 12 priređuju raskošnu kuharsku zabavu koju nikako nemojte propustiti!
Donosimo vam i recept za punjenu jesensku roladu s hrskavim povrćem koju ćete moći kušati kod Dida Bože.
Sastojci:
- 600 g svinjskog filea
- 30 g Dida Boža džema od smokve i naranče
- 20 g Dida Boža pekmeza od šljiva
- 15 g Dida Boža smokvenjaka
- 1 g čilija
- 4 g mljevenog šarenog papra
- 10 g soli
- 25 g maslaca
- 1 veća mrkva
- ¼ celera
- 1 poriluk
- 1 crvena paprika
- 1 glavica crvenog luka
- 0,5 dcl maslinovog ulja
Priprema:
- Svinjski file rastvorite i uz pomoć bata za meso napravite pravokutnu tanku postelju koju punite s Dida Boža džemom od smokve, pekmezom od šljive, čilijem i listićima smokvenjaka. Sve dobro zarolajte, začinite i zavežite špagom za kuhanje. Meso popržite na tavi na maslinovom ulju sa svih strana.
- Premjestite roladu na pleh za pečenje te završite u pećnici na 160°C 20 minuta (program ventilacija). Povrće narežite na tanke trakice i sotirajte na maslacu u tavi, lagano začinite i poslužite ga kao prilog uz roladu. Gotovu roladu narežite na ploške i prelijte dobivenim umakom od pečenja.