Najave 01. prosinca 2017.

Majstori kuhari za advent kuhaju kod Dida Bože

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
U subotu, 2.prosinca u Radićevoj 12 svi znatiželjnici i ljubitelji dobre hrane neka budu spremni za adventski manifesto bogatih okusa i mirisa.

S početkom u 15 sati, družba Majstor kuhara: Dario Lide i Matko Bukovec će u Dida Boža Gift Shopu spremati besplatne blagdanske delicije. Ovi dečki, skupa sa svojim proslavljenim chefom, Brankom Ognjenovićem - promiču kulinarsku inovativnost te će uz podršku Dida Bože ovih blagdana iznenaditi sve znatiželjne gurmane.

Prva na redu je sočna i raskošna Jesenska rolada s hrskavim povrćem, punjena pekmezima i smokvenjakom.

Posjetitelji cooking showa i kupci proizvoda, za koje smo pripremili mnoštvo novih hrvatskih eko proizvoda, poput ručno rađenih čoko pralina, također imaju priliku sudjelovati u izvlačenju nagrade grupnog cooking tečaja u kulinarskoj učionici Majstor kuhara.

 | Author: Promo foto: Promo

Najsretniji će moći, po principu jedan-na- jedan, kuhati s Brankom i njegovim dečkima u prostorijama udruge Majstor kuhara koristeći inovativne recepte koje smo zajedno razvijali.

Dida i Majstor kuhari za vas tri subote zaredom, 02.,09. i 16. prosinca u Radićevoj 12 priređuju raskošnu kuharsku zabavu koju nikako nemojte propustiti!

 

Dida Boža Možda vas zanima... Puretina, ricotta, brie torta - tri sjajna recepta by Dida Boža! Špajza

 

Donosimo vam i recept za punjenu jesensku roladu s hrskavim povrćem koju ćete moći kušati kod Dida Bože.

Sastojci:

  • 600 g svinjskog filea
  • 30 g Dida Boža džema od smokve i naranče
  • 20 g Dida Boža pekmeza od šljiva
  • 15 g Dida Boža smokvenjaka
  • 1 g čilija
  • 4 g mljevenog šarenog papra
  • 10 g soli
  • 25 g maslaca
  • 1 veća mrkva
  • ¼ celera
  • 1 poriluk
  • 1 crvena paprika
  • 1 glavica crvenog luka
  • 0,5 dcl maslinovog ulja

Priprema:

  1. Svinjski file rastvorite i uz pomoć bata za meso napravite pravokutnu tanku postelju koju punite s Dida Boža džemom od smokve, pekmezom od šljive, čilijem i listićima smokvenjaka. Sve dobro zarolajte, začinite i zavežite špagom za kuhanje. Meso popržite na tavi na maslinovom ulju sa svih strana.
  2. Premjestite roladu na pleh za pečenje te završite u pećnici na 160°C 20 minuta (program ventilacija). Povrće narežite na tanke trakice i sotirajte na maslacu u tavi, lagano začinite i poslužite ga kao prilog uz roladu. Gotovu roladu narežite na ploške i prelijte dobivenim umakom od pečenja.
Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.