Nakon što su protekle jeseni pokrenuli odlično posjećene sushi večeri i večeri steakova te ugostili brojne poznate chefove, ekipa restorana Maredo ponosno najavljuje novi niz ekskluzivnih događanja u narednim mjesecima, koji će razveseliti sve ljubitelje fine kuhinje i vrhunskih vina. Jedan od noviteta na meniju Mareda su vinske večeri na kojima će se sjajni sljedovi iz njihove kuhinje sljubljivati s vinima uglednih hrvatskih vinarija, kao i vinarija iz susjednih zemalja.
Odlične vinske večeri
Prva na redu je Vinska večer s Vinima Galić, koja će se održati 12. veljače. Za 65 eura po osobi, gosti će uživati u 5 sljedova vrhunske kulinarske umjetnosti uparene s odabranim vinima iz Vinarije Galić. Na ovoj večeri kao amuse bouche poslužit će zaseku od čvaraka, čvarke, domaću dimljenu papriku te domaći kruh od kiselog tijesta uz Rose Galić 2022.
Prvi slijed bit će Maredo mesna švargla, ukiseljeno povrće, čips od slavonske kobasice te toplo pecivo, a pit će se Graševina Galić 2022. Za drugi slijed poslužit će kroket od bunceka u panko mrvicama, buncek, mladi luk, hren i zelenu papriku uz Chardonnay Galić
Uz treći slijed - file crne svinje, paljeni kupus s lardom, tamni umak s kruškovcem, šljive, čips od raštike i lješnjake - pit će se Crno 9 Galić. Za desert najavili su domaći kolač od jabuke, cimet, topli umak od vanilije, prah od naranče te gel od jabuke, uz što će se piti Graševina Galić kasna berba. Ma nema bolje pozivnice od ovog popisa zalogaja i gutljaja!
Sjajna gostovanja poznatih chefova
Slijedi večer s Karlić Tartufima i Vinima Franković 13. veljače na kojoj će se sljedovi temeljiti na tartufima, a bit će upareni s odabranim vinima iz Vinarije Franković. Potom, 26. ožujka u Maredo kalendar upisano je gostovanje chefa Stivena Vunića iz restorana Zijavica. Ovaj nadareni chef donosi svoj jedinstveni pristup kuhanju koji će posjetitelje ostaviti bez daha, a već je jednom gostovao u Maredu i oduševio prisutne.
Vinska večer s Vinarijom Simčič iz Slovenije najavljena je pak za 9. travnja, dok tjedan dana kasnije, 16. travnja, Maredo i njegovu kuhinju zauzima chef David Skoko.