Najave 26. siječnja 2024.

Maredo pokreće vinske večeri, prva gostuje vinarija Galić

Maredo, vinske večeri
Maredo pokreće vinske večeri foto: PR
gastro postao gastro.24sata.hr
Maredo početkom ove godine kreće s vinskim večerima u kojima će gostovati vodeće hrvatske vinarije, kao i vinarije iz susjednih zemalja, a nastavljaju i s gostovanjima renomiranih Chefova

Nakon što su protekle jeseni pokrenuli odlično posjećene sushi večeri i večeri steakova te ugostili brojne poznate chefove, ekipa restorana Maredo ponosno najavljuje novi niz ekskluzivnih događanja u narednim mjesecima, koji će razveseliti sve ljubitelje fine kuhinje i vrhunskih vina. Jedan od noviteta na meniju Mareda su vinske večeri na kojima će se sjajni sljedovi iz njihove kuhinje sljubljivati s vinima uglednih hrvatskih vinarija, kao i vinarija iz susjednih zemalja.

 

Maredo Sushi Symphony Možda vas zanima... Izvrsnu srijedu navečer proveli smo uz Maredo Sushi Symphony Recenzije

 

Odlične vinske večeri

Prva na redu je Vinska večer s Vinima Galić, koja će se održati 12. veljače. Za 65 eura po osobi, gosti će uživati u 5 sljedova vrhunske kulinarske umjetnosti uparene s odabranim vinima iz Vinarije Galić. Na ovoj večeri kao amuse bouche poslužit će zaseku od čvaraka, čvarke, domaću dimljenu papriku te domaći kruh od kiselog tijesta uz Rose Galić 2022.

Maredo, vinske večeri | Author: PR Maredo - interijer foto: PR

Prvi slijed bit će Maredo mesna švargla, ukiseljeno povrće, čips od slavonske kobasice te toplo pecivo, a pit će se Graševina Galić 2022. Za drugi slijed poslužit će kroket od bunceka u panko mrvicama, buncek, mladi luk, hren i zelenu papriku uz Chardonnay Galić

Uz treći slijed - file crne svinje, paljeni kupus s lardom, tamni umak s kruškovcem, šljive, čips od raštike i lješnjake - pit će se Crno 9 Galić. Za desert najavili su domaći kolač od jabuke, cimet, topli umak od vanilije, prah od naranče te gel od jabuke, uz što će se piti Graševina Galić kasna berba. Ma nema bolje pozivnice od ovog popisa zalogaja i gutljaja!

David Skoko | Author: Samir Cerić Kovačević Maredovu kuhinju u travnju preuzima chef David Skoko foto: Samir Cerić Kovačević

Sjajna gostovanja poznatih chefova

Slijedi večer s Karlić Tartufima i Vinima Franković 13. veljače na kojoj će se sljedovi temeljiti na tartufima, a bit će upareni s odabranim vinima iz Vinarije Franković. Potom, 26. ožujka u Maredo kalendar upisano je gostovanje chefa Stivena Vunića iz restorana Zijavica. Ovaj nadareni chef donosi svoj jedinstveni pristup kuhanju koji će posjetitelje ostaviti bez daha, a već je jednom gostovao u Maredu i oduševio prisutne.

Vinska večer s Vinarijom Simčič iz Slovenije najavljena je pak za 9. travnja, dok tjedan dana kasnije, 16. travnja, Maredo i njegovu kuhinju zauzima chef David Skoko.

Maredo, vinske večeri | Author: PR Maredo vinske večeri foto: PR

 

Maredo Možda vas zanima... Četvrtkom se u Maredu uživa uz vrhunske steakove Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.