Najave 31. siječnja 2023.

Među novim krafnama iz Orijenta pobjednica je čokolada-slani karamel

foto: PR/Bojan Zibar
gastro postao gastro.24sata.hr
Omiljena zagrebačka slastičarnica Orijent krafne priprema prema recepturi staroj više od 80 godina, a osim klasika kao što je krafna s džemom od marelica, i ove godine nude nove, maštovite kombinacije okusa

Napravljene od mekog dizanog tijesta koje se prži u ulju, zaslađene šećerom u prahu, punjene najčešće pekmezom, ali i čokoladom, vanilijom i drugim kremama, krafne su tradicionalna pokladna poslastica. Povijest im seže u 18. stoljeće, kada se pojavio prvi recept, a danas dolaze u raznim oblicima, veličinama i okusima.

 

Boem šnite Možda vas zanima... Slastičarnica Orijent u ponudu vraća kultne slastice Najave

 

Kako vrijeme fašnika kreće i do 40 dana prije pokladnog utorka (koji ove godine pada 21. veljače) nije čudno što su pekarnice i trgovine već krcate velikim pakiranjima krafni. No, kako znamo, ne treba uvijek ići na količinu. Još je bolje pronaći ovaj slatki zalogaj koji je pripremljen s puno slastičarskog umijeća i nudi drukčije i nove okuse. To je u Zagrebu ponudila slastičarnica Orijent.

 | Author: PR/Bojan Zibar Krafna punjena džemom od malina, s božanstvenom kremom od pistacija i posipom od sjeckanih pistacija foto: PR/Bojan Zibar

Njihove krafne imaju skoro pa već kultni status, a ovogodišnja nova punjenja kombinacija uistinu su božanstvenih okusa. Među četiri veličanstvenih, u ponudi su ponovno dva okusa koji su prošle godine bili bestselleri. Krafna punjena džemom od malina, s božanstvenom kremom od pistacija i posipom od sjeckanih pistacija te slatko-slana krafna koja kombinira kremu od čokolade i slani karamel

 | Author: PR/Bojan Zibar Poseban okus je spoj domaćeg kikiriki maslaca, kreme od banana i limuna foto: PR/Bojan Zibar

Jedan od noviteta je pak spoj domaćeg kikiriki maslaca, kreme od banana i limuna s dodatkom sjeckanih plodova kikirikija na vrhu. Obožavateljima tropskih okusa želju za slatkim utažit će meka krasotica satkana od bijelog ganachea, upotpunjena kremom od bijele čokolade s prženim bademima i tostiranim kokosom, posuta sjeckanim bademima.

 

Krafne Možda vas zanima... Koja je razlika između 'običnih' i bečkih krafni? Recepti

 

Teksturom bogato i meko tijesto s dodatkom ruma i limunove korice radi arome, čija je originalna receptura nastala prije više od 80 godina, ono su zašto se brojni kupci vraćaju svake godine Orijentovim krafnama, a inovativne ideja i novi okusi svakako su veliki plus. No osim spomenutih, ponuda zagrebačke slastičarnice neće zaobići ni klasične krafne s marmeladom koje se smatraju vječnim klasikom. 

 | Author: PR/Bojan Zibar Slatko-slana krafna koja kombinira kremu od čokolade i slani karamel foto: PR/Bojan Zibar

krafne Možda vas zanima... Darko Debić ima najbolji recept za domaće krafne Recepti

 

Komentari 1
Pogledaj sve komentare
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Gastro dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Gastro te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • amando 12:22 31. Siječanj 2023.

    Veljaca mjesec krafni