Najave 09. siječnja 2021.

Meet Mia u ponudi ima knedle s osam odličnih punjenja!

foto: Marijana Zlomislić
gastro postao gastro.24sata.hr
Tipični siječanjski blues popravit će knedle zagrebačke slastičarke Mie Salman...

U Zagrebu su u posljednjih nekoliko godina otvorena dva lokala s knedlama, ali nijedan nije zaživio (ni preživio) poput slavnog beogradskog Ferdinanda. Knedle su na jelovniku tek rijetkih restorana, poput gostionice Ficlek, pa prostora na tržištu zaista ima. Prepoznala je to i Mia Salman, pastry chefica i vlasnica zagrebačke slastičarnice Meet Mia.

Mia redovito osvježava ponudu individualnih slastica i sendviča, prilagođava se sezoni i uvijek predstavlja nešto novo u vrijeme blagdana. Nakon božićnih kolača, kojima se posvetila u prosincu, za siječanj je pripremila čak osam vrsta knedli.

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Nismo gubile vrijeme i naručili smo sve – klasike s marelicom i šljivom, kombinaciju pistacije i višnje, maline i vanilije, limuna i vanilije, jabuke i sira, čokolade i naranče te čokolade i lješnjaka. Preživjele su netaknuto vožnju u autu, spremne za fotografiranje, a vrijedi pohvaliti i zaista lijepu, umjerenu prezentaciju. Kada bismo morale birati, iz bogate bismo ponude izdvojile marelicu i pistaciju. 

Cijena je 13 kuna po komadu, što je u rangu ili čak mrvicu niže od one po kojoj smo ih dosad kupovali u Zagrebu. Iznos je i više no prihvatljiv, budući da se radi o izdašnoj i zasitnoj slastici. 

 | Author: Marijana Zlomislić foto: Marijana Zlomislić

Knedle je moguće naručiti putem Facebook i Instagram profila slastičarnice Meet Mia te ih pokupiti u dogovoreno vrijeme ispred kuhinje u Vlaškoj. Ako pak želiš da knedle stignu do tvojih ulaznih vrata, naruči ih putem Wolta. 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.