U četvrtak, 5. rujna, s početkom u 19:30, terasa crikveničkog Half 8 restorana, smještenog u Aminess Younique Narrivi Hotelu, ugošćuje pravu gourmet avanturu u režiji popularnih chefova Melkiora Bašića i Marka Botića, koji su osmislili savršeno ukusan meni od pet sljedova za kraj ljeta.
Večeru će zaokružiti chef Petar Tucman s pažljivo osmišljenim ukusnim desertom. Svi sljedovi bit će upareni vinima iz vinarije Podrum Mladina.
Lokalne delicije s daškom egzotike
Navedene večera dio je projekta Aminess Wine & Gourmet Nights, koji goste upoznaje s lokalnim delicijama s daškom egzotičnosti i vrhunskim lokalnim vinima. Ove večere idealna su opcija za romantični bijeg na more ili opušteno prijateljsko druženje.
Do ove godine su se održavale tijekom cijele godine u renomiranim Aminess restoranima u tri destinacije - restoranima Oliveto i Half 8 u Novigradu, 7 Seas Restaurant & Bar u Njivicama i Korčuli. Aminess Younique Narrivi Hotel u Crikvenici ovog je ljeta postao je najnovija lokacija ovih večera te će zasigurno u budućnosti uveseljavati sve gurmane u crikveničkom kraju.
Što kuhaju Melkior i ekipa?
Gosti ovog Wine & Gourmet Nights uživat će u jelima poput dimljenog goveđeg carpaccia s prilogom od sušene marelice i cimeta, njokima sa škampima i šafranom, rolade od krumpira s bogatim umakom od gljiva i béchamela te janjetinom s umakom od ljutike.
Posebna poslastica sprema za se desert - yuzu i breskve s rumom i sezamom. Ova posebna jela pružit će nesvakidašnju kombinaciju dobro poznatih okusa i ugodno iznenaditi i najizazovnija nepca.