Najave 03. kolovoza 2023.

Novi transfer: Chef Melkior Bašić prešao u Aminess!

Chef Melkior Bašić
Chef Melkior Bašić foto: Igor Šoban/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Chef Melkior Bašić novi je član zvjezdanog Aminess Gourmet tima u kojem su već jaka imena Matija Bogdan. David Skoko i Hrvoje Zirojević, a bit će zadužen za podizanje kvalitete i standarda buffet ponude u Aminessu

Slavni hrvatski chef Melkior Bašić postao je članom Aminess Gourmet tima i time obogatio već impresivan gourmet sastav hotelske grupacije Aminess. Chef Bašić, kojeg većina poznaje po sudjelovanju u hrvatskom MasterChefu, tako će u svim destinacijama jedne od najbrže rastućih hotelskih grupacija biti zadužen za unaprjeđenje kvalitete i standarda svih buffet stolova.

Time će se uspostaviti standardizacija jela i praćenje kako bi svi kriteriji bili na najvišoj mogućoj razini za svakoga gosta. Ovime Aminess nastavlja izvrsnu suradnju s vrhunskim chefovima te odlučno nastavlja svoj put kako bi postali jedni od najboljih u hotelijerstvu što se tiče gourmet ponude.

Chef Melkior Bašić | Author: Aminess Chef Melkior Bašić novi je zvjezdani član Aminess Gourmet tima foto: Aminess

 

Chef Matija Bogdan Možda vas zanima... Matija Bogdan uvodi koncept visoke gastronomije u Aminessove restorane na Krku i Korčuli Najave

 

Chef Melkior Bašić dobro je poznato ime hrvatske gastronomske scene. Bašić dolazi iz kuharske obitelji, a talent za kuhanje je naslijedio od pokojnog oca, uglednog chefa Silvija Belužića jer se strast za kuhanjem rodila upravo gledajući oca u kuhinji. Svoje je radno iskustvo stekao radeći u kuhinjama diljem Hrvatske i u inozemstvu, a 2016. je stažirao u luksuznim Michelinovim restoranima u Bordeauxu u Francuskoj kao što su Restaurant le Prince Noir, Lormont, Restaurant La Cape, Cenon i Restaurant L'Oiseau Bleu.

Specijalitete je pripremao i u hotelima sa pet i četiri zvjezdice te u à la carte i fine dining restoranima, a tri godine je radio na poziciji executive chefa u jednom od luksuznijih hotela u Hrvatskoj, lošinjskoj Alhambri, gdje se bavio inovativnim konceptima visoke gastronomije.

Chef Melkior Bašić | Author: Aminess Chef Melkior Bašić novi je član zvjezdanog Aminess Gourmet tima foto: Aminess

“Velika je čast što sam postao članom Aminess Gourmet tima te se pridružio kolegama čiji rad i postignuće smatram impresivnim te motivirajućim. Veseli me i činjenica što ću 18 godina svog profesionalnog radnog iskustva, ideje i stručnost dijeliti s mladim i vrijednim kuharima koji su voljni raditi na sebi te koji žele gostima Aminessa pružiti uvijek više.

Buffet je zahtjevna stavka jer moraš zadovoljiti sve goste, od male djece do odraslih gostiju. Smatram da je disciplina prijeko potrebna u kuhinji, kako bi se uspio ostvariti kontinuitet, koji je neophodan za ostvarenje zadatog cilja, a upravo projekti i razna kulinarska događanja koja se odvijaju unutar Aminessa približavaju gastronomiju širem krugu ljudi i stvaraju nove sljedbenike visokog kulinarstva. Moja vizija je da Aminess grupacija postane vodeća kada je riječ o ponudi buffet stolova u hotelijerstvu", zaključio je chef Melkior Bašić.

 | Author: Aminess Chef Melkior Bašić novi je član zvjezdanog Aminess Gourmet tima foto: Aminess

 

Aminess Wine & Gourmet Nights Možda vas zanima... Na odličnoj večeri chefovi David Skoko i Stiven Vunić oduševili jelima i pričom o održivosti Recenzije

 

Prateći trendove i potrebe u suvremenoj gastronomiji i posebnim režimima prehrane chef Melkior Bašić pozvan je u Aminess Gourmet tim da podigne razinu struke te da unaprijedi kvalitetu trenutne gourmet ponude. Melkior se tako pridružuje kolegama chefovima Matiji Bogdanu, Davidu Skoki i Hrvoju Zirojeviću, vrsnim stručnjacima koji brinu o kvaliteti Aminess Gourmet ponude. 

 | Author: Aminess Chef Melkior Bašić novi je član zvjezdanog Aminess Gourmet tima foto: Aminess

 

7 Seas Restaurant & Bar Možda vas zanima... Savršena večera uz more s potpisom Matije Bogdana Recenzije Chef Matija Bogdan i njegov sjajan desert - namelaka od ružmarina Možda vas zanima... Matija Bogdan i Hrvoje Zirojević - super kombinacija! Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.