Najave 19. srpnja 2023.

Matija Bogdan i Hrvoje Zirojević - super kombinacija!

Chef Matija Bogdan i njegov sjajan desert - namelaka od ružmarina
Chef Matija Bogdan i njegov sjajan desert - namelaka od ružmarina foto: Press
gastro postao gastro.24sata.hr
U 7 Seas Restaurant & Baru na Korčuli u subotu 22. srpnja održat će se još jedna sjajna večera, odnosno novo izdanje Aminess Wine & Gourmet Nightsa, a glavne zvijezde su sjajni chefovi Hrvoje Zirojević i Matija Bogdan

Aminess nastavlja sa šestom sezonom uspješnog projekta Aminess Wine & Gourmet Nights, a novo izdanje te večere za pamćenje održat će se na otoku Korčuli, po prvi puta u 7 Seas Restaurant & Baru, u subotu, 22. srpnja od 19:30 sati. Za visoku razinu enogastronomskog iskustva na Korčuli pobrinut će se chefovi Matija Bogdan i Hrvoje Zirojević te vinarije Bura-Mrgudić i Merga Victa.

 

7 Seas Restaurant & Bar Možda vas zanima... Savršena večera uz more s potpisom Matije Bogdana Recenzije

 

7 Seas Restaurant & Bar na otoku Korčuli prepoznat je među lokalnim stanovništvom po konceptu visoke gastronomije naziva 7 Seas. Ovaj koncept označava upotrebu kvalitetnih lokalnih sastojaka i namirnica pri kreiranju jela, vrhunsku razinu usluge te sofisticirane kulinarske tehnike.

Gosti restorana će imati priliku uživati u kreativnim jelima chefova Matije Bogdana i Hrvoja Zirojevića, popraćenima vrhunskim buteljama iz vinarija Bura-Mrgudić i Merga Victa. Jelovnik Aminess Wine & Gourmet Nightsa na Korčuli sastoji se od pet sljedova.

 | Author: Press Chef Hrvoje Zirojević foto: Press  | Author: Press Chef Matija Bogdan foto: Press

Kao predjelo, bit će servirana hobotnica u savuru, a potom tartar od filea dalmatinske govedine s kremom od korčulanskog začinskog bilja. Za glavno jelo chefovi Bogdan i Zirojević pripremaju raviole punjene telećim jezikom te jadransku tunu uz velouté od graška, mrkve, korabice i mente. Kao desert na kraju sjajne večere goste će obradovati namelaka od ružmarina, badema i limete.

 | Author: Press 7 Seas Restaurant & Bar na otoku Korčuli foto: Press

Ova impresivna večera u 7 Seas Restaurant & Baru posebna je po tome što chefovi u pripremi jela veliku pažnju pridaju lokalnim namirnicama, poštujući pritom jednostavnu otočku kuhinju baziranu na tradicionalnim okusima koji se vješto kombiniraju sa suvremenim načinima pripreme.

Mjesto na Aminess Wine & Gourmet Nightsu na Korčuli stoji 80 eura za jednu osobu. Iduća prilika za uživanje u sjajnim jelima chefova Matije Bogdana i Hrvoja Zirojevića bit će već 26. kolovoza i 15. rujna, kada im u goste stižu vinarije Bačić i Skaramuča te Nerica i Antuno.

 

 | Author: Press Za desert goste čeka namelaka od ružmarina, badema i limete foto: Press

 

Chef Matija Bogdan Možda vas zanima... Matija Bogdan uvodi koncept visoke gastronomije u Aminessove restorane na Krku i Korčuli Najave

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.