Najave 29. prosinca 2023.

Miroslav Palinkaš novi je predsjednik Kvarner Wines, udruženja koje okuplja vinare Kvarnera

Kvanrer Wines, Miroslav Palinkaš
Miroslav Palinkaš iz Vinske kuće Pavlomir novi je predsjednik Udruženja Vina Kvarnera foto: Ivana Čutura
gastro postao gastro.24sata.hr
Udruženje Vina Kvarnera, poznate i kao Kvarner Wines, kraj još jedne uspješne godine u promociji kvarnerskih vina i vinara zaključilo je izborom novom vodstva

U sjedištu Udruženja vinara Vina Kvarnera (Kvarner Wines), vinotelu Gospoja u Vrbniku, održana je redovita godišnja izborna i izvještajna skupština. Povjerenje za vođenje udruženja u 2024. je dobio vinodolski vinar Miroslav Palinkaš iz Vinske kuća Pavlomir iz Novog Vinodolskog.

Za tajnika je izabran dosadašnji predsjednik, vrbnički vinar Anton Toni Katunar iz Katunar Estate Winery, dok direktor udruženja ostaje doc. dr. sc. Žarko Stilin. Na skupštini je usvojeno izvješće o radu u 2023. godini, donesen plan rada i financijski plan za 2024. godinu, te je u udruženje primljena Vinarija Kapić iz Matulja čime Udruženje broji 10 članova.

 | Author: Kvarner Wines Kvarner Wines foto: Kvarner Wines

"Najveći organizacijski angažman u 2024. godini će biti organizacija Međunarodnog eno-gastro festivala WineRi u Rijeci u hali Exportdrvo 8. i 9. ožujka, u suradnji s Ministarstvom poljoprivrede, Ministarstvom turizma i sporta, Primorsko-goranskom županijom, Gradom Rijekom, Hrvatskom turističkom zajednicom, Turističkom zajednicom Kvarnera, Turističkom zajednicom grada Rijeke, Centrom za poljoprivredu i ruralni razvoj primorsko – goranske županije te Obrtničkom i Gospodarskom komorom.

 

Vinska kuća Pavlomir Možda vas zanima... Rosé Vinske kuće Pavlomir okitio se prestižnim zlatom! Špajza

 

Druga komponenta marketinga vina uz vinske sajmove i festivale je sudjelovanje na renomiranim međunarodnim natjecanjima odnosno ocjenjivanjima vina te će vinari članovi Kvarner Wines udruženja uz potporu Turističke zajednice Kvarnera i Primorsko – goranske županije svoja vina poslati na niz natjecanja (Decanter, Frankfurt International Trophy, PAR Wine Award International, Vinagora Hungary, International Wine Challenge, IWSC, Asia Wine Trophy, Portugal Wine Trophy, Concours International de Lyon, 50 great White Wines of the World, Vinistra isl.).

Treća komponenta je edukacija konzumenata i posrednika (ugostitelja) i promocija udruženja, vinarija i vina s Kvarnera prvenstveno autohtonih sorti te će se organizirati niz aktivnosti u suradnji s Primorsko-goranskom županijom i Turističkom zajednicom Kvarnera", najavio je Miroslav Palinkaš te dodao kako će Kvarner Wines u idućoj godini sudjelovati na brojnim domaćim i međunarodnim vinskim sajmovima. 

 | Author: Ivana Čutura Anton Toni Katunar foto: Ivana Čutura

"Kvarnerska vina su u 2023. godini predstavljena na 14 događanja u Hrvatskoj i 7 na međunarodnoj vinskoj sceni, te je održano 15 prezentacija, edukacija i radionica.U suradnji s lokalnim turističkim zajednicama održano je 16 prezentacija na Kvarneru, odnosno više od 30 prezentacija ponude vina s Kvarnera. Na Kvarner je došlo više od 60 nagrada sa međunarodnih vinskih ocjenjivanja, od kojih su najznačajnije 19 Decantera", pobrojao je sve ovogodišnje uspjehe dosadašnji predsjednik Anton Toni Katunar.

 

Kvarner Wines Možda vas zanima... Autohtone kvarnerske sorte vina u središtu pozornosti Najave

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.