Najave 10. srpnja 2023.

Na Hvaru otkrij kako spojiti vino i autohtono bilje!

Fjori Fôra
Fjori Fôra foto: Aleksandar Gospić
gastro postao gastro.24sata.hr
Radionica sljubljivanja autohtonog bilja i vina održat će se u subotu 15. srpnja u selu Gdinj na Hvaru, u mirisnom vrtu Fjori Fôra

U subotu 15. srpnja u selu Gdinj na otoku Hvaru održat će se prva hrvatska radionica sljubljivanja autohtonog bilja i vina u vrtu Fjori Fôra. Domaćin događaja je obitelj Ćurin koja je svoj mirisni i živopisni vrt otvorila posjetiteljima prošloga ljeta. Posebni gost je hvarski vinar Ivo Duboković čija će se vina uparivati s jestivim biljkama i domaćim zalogajima.

Autorica radionice i voditeljica događanja je Marija Vukelić, organizatorica nekoliko boutique vinskih događanja. Najavljuje doživljaj Hvara na još neviđen način - mirisima, prije svega, ali s dodatnim proučavanjem aroma vina u kombinaciji s mirisima bilja.

 | Author: Aleksandar Gospić Fjori Fôra foto: Aleksandar Gospić

"Pomiriši, doživi, kušaj!", slogan je ove radionice koja započinje šetnjom vrtom mediteranskog bilja, pred zalazak sunca. Posjettelji će upoznati bilje i trave koje su oduvijek bile na Hvaru, prepoznatljiv su identitet Mediterana, a njihove arome katkada nalazimo i u vinu.

Korak po korak, uz stručno vodstvo, stići će do loze. I loza je tradicija Mediterana. Uz čašu ružičaste drnekuše, vinar Ivo Duboković započet će priču o sortama i vinima Hvara ... Marija Vukelić objasnit će koncept uobičajenog sljubljivanja hrane i vina prema sommelierskim učenjima, ali i uparivanje ovog osebujnog hvarskog trenutka gdje će mirisati i bilje, i vina i hrana - i ozračje!

 | Author: Duboković vina Izvrsna vina vinarije Duboković foto: Duboković vina

Uz zalogaje s ružmarinom, bosiljkom, komoračem, origanom, spojit će se nadaleko poznata vina Duboković - Moja M, Laganini, Medvjedica... i druga. Gosti će u svakom trenutku biti uronjeni u Mediteran na više razina, u mnogim doživljajnim nijansama.

Više informacija i rezervacija ulaznica mogući su na linku. Događaj se odvija pod pokroviteljstvom FACM Hrvatske - Društva građanki i građana Mediterana, Hrvatska - koje promovira mediteranske vrijednosti kroz aktivnosti građana. 

 | Author: Julio Frangen Marija Vukelić foto: Julio Frangen  | Author: Aleksandar Gospić Fjori Fora foto: Aleksandar Gospić Fjori Fôra | Author: Aleksandar Gospić Fjori Fôra foto: Aleksandar Gospić

 

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.