Na valbandonskoj plaži u subotu 23. kolovoza u 19 sati počinje ovogodišnji Valbandon Open ispod čripnje, slasno natjecanje u pripremi jela na tradicionalan istarski način.
Posjetitelji će moći uživati u mirisima janjetine, pulića, hobotnice, ribe, povrća i drugih delicija koje će se polako peći ispod čripnje (peke), prekrivene žarom.
Valbandon Open ispod čripnje
Slasna tradicija
Za titulu najboljeg majstora čripnje u Valbandonu će se natjecati domaće i međunarodne ekipe, a posjetitelje čekaju i druga zanimljiva i jako slasna događanja:
- Mega riblja čripnja u Beach baru Pineta
- Edukacija o pripremi slow food jela uz Davida Skoku, Sanela Berbića i Patrika Prnjaka
- Natjecanje u rezanju pršuta
- Lubenica art – izložba rezbarenih lubenica
- Degustacija istarskih proizvoda
Za glazbu će se pobrinuti Tu i tamo band i Škico acoustic band, a proglašenje pobjednika održat će se u 21.30.