Najave 11. rujna 2024.

Najbolji burger na svijetu je iz Španjolske, Amerikanci izgubili primat!

najbolji burger na svijetu
Najbolji burger na svijetu je iz - Španjolske!
foto: Instagram @hundredburgers_
Po izboru The World's Best Burgers ove godine najboljim burgerom na svijetu proglašen je Singular Burger restorana Hundred Burgers iz Valencije

Valencijanski restoran s hamburgerima Hundred Burgers, koji ima svoju slasnu podružnicu i u Madridu, upravo je ostvario svoj san. Njihov burger po prvi put je proglašen najboljim na svijetu na natjecanju The World’s Best Burgers, te je time prekinuo dugogodišnju američku dominaciju na ovom slasnom natjecanju.

Više od 800 burgera iz 62 zemlje

Njihov Singular Burger proglašen je najboljim među više od 800 sudionika iz 62 zemlje, a presudila je, stoji u objašnjenju, kombinacija galicijskog goveđeg mesa, cheddar sira, barbecue umaka, slanine, karameliziranog luka i kreme od camemberta.

Meso galicijske plavuše

Hundred Burgers, valencijanski restoran s hamburgerima, 2020. godine osnovali su Alex González-Urbón i Ezequiel Maldjian. Izdvaja se po svom zanatskom pristupu i stalnoj evoluciji u potrazi za savršenstvom u pripremi burgera.

Janjolinka Možda vas zanima... Imamo odličan Janjolinkin recept za burger peciva! Recepti burger Možda vas zanima... Slastan domaći burger, bolji od bilo kojeg iz fast fooda Recepti

Hundred Burgers postao je već i omanji lanac restorana, jer trenutačno su dostupni na četiri lokacije, od kojih su tri u Madridu, a na jelovniku nudi premium hamburgere pripremljene od svježih i ručno izrađenih sastojaka, uključujući brioche pecivo koje se peče svako jutro.  Za burgere koriste odležano meso autohtone galicijske krave rubia gallega ("galicijska plavuša") koje se svježe melje svakodnevno.

Osim restorana Hundred Burgers u vrhu su se našla još dva španjolska lokala - Briochef i Soul Coffee, čime je Španjolska postala druga zemlja s najviše lokala na listi, odmah nakon Sjedinjenih Država.

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.