Uskoro, za manje od 10 dana, započet će u porečkoj dvorani Žatika 31. Vinistra na kojoj će sudjelovati 90-ak vinara. Vinistra će trajati od petka do nedjelje, 9. do 11. svibnja, no cijeli taj tjedan bit će pun odličnih vinskih događanja.
Održat će se tako dvije izvrsne vinske radionice, kao sjajna najava Vinistre, a vodit će ih ponajbolji istarski sommelieri. Radionice koje organizira Hrvatski sommelier klub održat će se u ponedjeljak i utorak 5. i 6. svibnja u Hotelu Mediteran u Poreču.
Martina Škarica
Samo pobjednička vina
Prvu radionicu "Okusi pobjedu: šampioni Vinistre 2025." vodit će Martina Škarica, najbolja sommelierka Istre i Kvarnera 2024. Radionica na kojoj će se kušati nagrađena vina s nedavnog Vinistrinog ocjenjivanja (koje se od ove godine održava po postroženim kriterijima, po uzoru na prestižna svjetska ocjenjivanja poput onog Decanterovog) u porečkom hotelu Mediteran trajat će od 17.30 do 18.30 sati. Cijena radionice za članove HSK iznosi 10 €, a za ostale 20 €.
Domagoj Perković i Igor Klarić
Istarski pjenušci
U utorak, na istom mjestu, od 19.30 do 20.30 sati održat će se radionica "Istra pod pritiskom: mjehurići s karakterom" posvećena istarskim pjenušcima. Radionicu će voditi Domagoj Perković, najbolji sommelier Istre i Kvarnera 2025. i Igor Klarić, finalist Prvenstva sommeliera Istre i Kvarnera 2025. Cijena radionice za članove HSK iznosi 10 €, a za ostale 20 €.
Broj mjesta na radionicama je ograničen, a za radionice se može prijaviti putem maila info@sommelier.hr najkasnije do petka, 2. svibnja do 12 sati.