Najave 455 prikaza 16. lipnja 2017.

Najinovativniji hrvatski prehrambeni proizvod

Privatni album
Na Prehrambeno- biotehnološkom fakultetu održala se završnica četvrtog nacionalnog natjecanja studentskih timova u izradi eko-inovativnih prehrambenih proizvoda Ecotrophelia Hrvatska 2017.

Ecotrophelia je natjecanje studenata u izradi eko-inovativnih prehrambenih proizvoda,koje je pokrenuto u Francuskoj prije 16 godina, a prije sedam godina proširilo se po Europi. Danas se u 15 europskih država održavaju nacionalna natjecanja čiji se pobjednici na Ecotrophelia Europe natječu za titulu najboljeg tima u Europi.

bijelo i crno vino.jpg Možda vas zanima... Prirodno i fino: Domaće ekološko vino Špajza

 

Cilj natjecanja je poticanje studentske inovativnosti i kreativnosti, stvaranje eko-inovativnih proizvoda temeljenih na studentskim idejama te njihov plasman i promocija na nacionalnom i europskom tržištu. Svoje viđenje važnosti ovakvog tipa natjecanja iznijeli su Frane Delaš (predsjednik HDPBN-a), Draženka Komes (predsjednica organizacijskog odbora natjecanja) i Mirjana Hruškar (prorektorica za prostorni razvoj i sustav kontrole kvalitete Sveučilišta u Zagrebu). Natjecanje je službeno otvorio dekan Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta u Zagrebu Damir Ježek.

 | Author: Privatni album Privatni album

Na završnici prijavljeni timovi su predstavljali svoj proizvod pred stručnim povjerenstvom koje je proizvode i kušalo. Povjerenstvo je ocjenjivalo izvedivost proizvodnje, eko-inovativni aspekt, vjerojatnost uspjeha na tržištu i senzorske te nutritivne karakteristike proizvoda. Najuspješniji tim bio je Pro 28 kojeg čine Lucija Galić, Marta Keškić, Nikolina Marinčić, Tomislav Martinović i Matija Moharić.

Tim je predstavio ukusnu čokoladu s dodatkom proteina, ječma i aronije. Ono što žele postići svojim proizvodom, koji se razlikuje od svih na tržištu, je pružati kontinuirano priznanje i podršku trudu koji njihovi korisnici ulažu u zdrav i funkcionalan odnos prema svome tijelu. Drugo mjesto osvojio je tim Marisol, kojeg čine Domagoj Mikulić i Ivana Erstić s namazom od inćuna i maslina.

Možda vas zanima... Od fiša, zeca i čobanca sretno cijelo Eko selo! KolumneTim Pro 28 osvojio je putovanje u London, gdje će braniti boje Lijepe naše na europskom natjecanju Ecotrophelia Europe koje će se održati u studenom. Također, osvojili su poklon pakete partnera natjecanja (Coca-Cole Adria, Hipp Croatia i Vindije), a naši prijatelji projekta Nextbike i Vel’s također su ih razveselili nagradama.

 | Author: Privatni album Privatni album


Pobjedničkom timu želimo sretan put u London i puno sreće u predstavljanju Hrvatske na europskom natjecanju. Organizator natjecanja je Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista (HDPBN), a suorganizatori su Prehrambeno-biotehnološki fakultet (PBF), Hrvatska gospodarska komora (HGK) i eSTUDENT.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.