Najave 09. svibnja 2024.

Nauči slagati Buddha bowls i motati baklave od najboljih

Vegansko
25 MIN
15 MIN
1
SREDNJE
flavorific
Voditelji radionica u Studiju Flavorific su Nataša Rajčević i Darko Debić
foto: Press
U Studiju Flavorific kreću s novim ciklusom radionica - do kraja svibnja čekaju nas tako radionice Plant based Buddha bowls vol.2 i Vučeno tijesto vol.2 koje vode pravi majstori, blogeri Nataša Rajčević i Darko Debić

Flavorific kulinarske radionice kroz kratko vrijeme afirmirale su se kao mjesto na kojem polaznici dolaze naučiti pripremati razna jela uz vodstvo gastro stručnjaka koji će imati odgovor na sva njihova pitanja, ali i kao mjesto opuštenog druženja uz hranu i piće, ćaskanje, kuhanje i razmjenu iskustava.

Vrijedna ekipa iz studija Flavorific za svibanj je osmislila nastavak svoje dvije uspješnice: plant based Buddha bowls i vučeno tijesto!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flavorific (@flavorific)

Buddha bowls inspirirane Azijom, Indijom i Jamajkom

Tako će u petak 17.5 svibnja od 17.30-21 sat blogerica Nataša Rajčević, autorica bloga Burbon i borovnice, u novom izdanju Flavorific hit radionice voditi kroz pripremu 3 različite verzije hranjivih i proteinski bogatih Buddha zdjela. Pripremat će se Azijom inspiriran soba-teriyaki bowl, Indijom inspiriran chana masala bowl i Jamajkom inspiriran jerk shredded tofu bowl.

flavorific | Author: Press Nataša Rajčević foto: Press flavorific | Author: Press S prve Flavorific radionive posvećeno Buddha zdjelama foto: Press

Nataša Rajčević jedna od najpoznatijih domaćih veganki Instagrama, osoba zarazne energije i dugogodišnjeg iskustva i znanja u području veganske, odnosno plant based prehrane, na radionici Plant based Buddha bowls vol.2 polaznike će uputiti u sve tajne pripreme ovih popularnih, ukusnih i zdravih zdjela.

A dok s nestrpljenjem čekamo Natašinu radionicu, proučavamo njezin recept za Shredded tofu Buddha bowl. Mljac!

flavorific | Author: Press Shredded tofu Buddha bowl - recept Nataše Rajčević foto: Press

Ne gasi ekran dok kuham

Shredded tofu Buddha bowl
25 MIN
pripreme
15 MIN
kuhanja
1
porcija
SREDNJE
Sastojci
  • Tofu 200 g
  • Gustin (Kukuruzni Škrob) 2 žlica
  • Soja umak 2 žlica
  • Javorov sirup 1 žlica
  • Jalapeño kečap 1 žlica
  • Dimljena paprika 1 žličica
  • Five spice 1 prstohvat
  • Češnjak 1 režanj
  • Đumbir - svježi 1 kom
  • Voda 3 žlica
  • Kus-kus
  • Gljive
  • Brokula
Postupak
  1. Tofu obložite kuhinjskim ručnicima pa ocijedite od vode. To ćete najbolje napraviti ako na njega stavite neki teži predmet (tave ili knjige su my weapon of choice). Ovo možete napraviti i tako da tofu obložen kuhinjskim papirnatim ručnicima jako stisnete rukama, ali za ovaj recept želimo izvući što više vode pa bih preporučila prvu metodu. Nakon 15-ak min ispod teških predmeta, tofu je spreman za sljedeći korak


  2. Uzmite gulilicu za povrće i tofu ogulite na tanke vrpce pa ga ubacite u tanjur u koji ste dodali gustin. Dobro protresite da se svaki komadić obloži


  3. Na tavi zagrijte malo ulja pa ubacite tofu i pržite dok se ne zazlati. Zbog gustina, komadići tofua će se lijepiti jedan za drugoga, slobodno ih tijekom prženja lagano “razbijte” da ne dobijete samo jedan ogromni hrskavi komad. 😉


  4. Pomiješajte sve sastojke za umak (u originalnom receptu je 1 žličica tekućeg dima, a odlična zamjena je 1 žličica dimljene crvene paprike) i prelijte preko tofua. Također, jalapeno kečap može se zamijeniti gochujang pastom ili bilo kojim chili umakom - količina se treba prilagoditi ljutini umaka, Pržite još minutu, dok se umak ne zgusne pa sklonite s vatre.


  5. Poslužite uz povrće ili omiljene žitarice. Ja sam odabrala kuskus, gljive i brokulu. Dobar tek!


Sve tajne vučnog tijesta i vrhunske baklave

Nakon hit radionice posvećene vučenom tijestu, uz vodstvo chefa i gastro blogera Darka Debića, autora bloga Samo jedan griz, u petak 24. svibnja od 17.30-21 sat polaznici će u Flavorificu moći naučiti kako izraditi savršeno vučeno tijesto bez muke! Uz osnovno vučeno tijesto, na radionici će polaznice i polaznici naučiti raditi i 3 vrste baklave: klasičnu romb baklavu, bonbon (midye) baklavu i rolanu, gužvanu divit baklavu sa 3 različita nadjeva.

Darko Debić Možda vas zanima... Bloger Darko Debić iz Grčke je donio genijalan recept za portokalopitu! Špajza Darko Debić Možda vas zanima... Darko Debić: "Voćne kremšnite su mi uspjele tek iz drugog pokušaja" Špajza

flavorific | Author: Press Darko Debić foto: Press flavorific | Author: Press S prve Flavorific radionice posvećene vučenom tijestu foto: Press

Darko Debić na radionici Vučeno tijesto vol.2 pokazat će kako je vučeno tijesto zapravo lagani pothvat kada učite od majstora.

Više informacija o ove dvije radionice pronađi ovdje, a prijave su moguće na mail info@flavorific.com. Mjesto održavanja radionica je Studio Flavorific, Dolenica 55, 10250 Zagreb-Lučko,a cijena je: 80 eura po osobi (65 eura po osobi za prijave u paru). U cijenu je uključeno privatan parking, piće dobrodošlice, zakuska, individualna priprema svih jela i prigodan poklon.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Flavorific (@flavorific)

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.