Flavorific kulinarske radionice kroz kratko vrijeme afirmirale su se kao mjesto na kojem polaznici dolaze naučiti pripremati razna jela uz vodstvo gastro stručnjaka koji će imati odgovor na sva njihova pitanja, ali i kao mjesto opuštenog druženja uz hranu i piće, ćaskanje, kuhanje i razmjenu iskustava.
Vrijedna ekipa iz studija Flavorific za svibanj je osmislila nastavak svoje dvije uspješnice: plant based Buddha bowls i vučeno tijesto!
Buddha bowls inspirirane Azijom, Indijom i Jamajkom
Tako će u petak 17.5 svibnja od 17.30-21 sat blogerica Nataša Rajčević, autorica bloga Burbon i borovnice, u novom izdanju Flavorific hit radionice voditi kroz pripremu 3 različite verzije hranjivih i proteinski bogatih Buddha zdjela. Pripremat će se Azijom inspiriran soba-teriyaki bowl, Indijom inspiriran chana masala bowl i Jamajkom inspiriran jerk shredded tofu bowl.
Nataša Rajčević jedna od najpoznatijih domaćih veganki Instagrama, osoba zarazne energije i dugogodišnjeg iskustva i znanja u području veganske, odnosno plant based prehrane, na radionici Plant based Buddha bowls vol.2 polaznike će uputiti u sve tajne pripreme ovih popularnih, ukusnih i zdravih zdjela.
A dok s nestrpljenjem čekamo Natašinu radionicu, proučavamo njezin recept za Shredded tofu Buddha bowl. Mljac!
Sve tajne vučnog tijesta i vrhunske baklave
Nakon hit radionice posvećene vučenom tijestu, uz vodstvo chefa i gastro blogera Darka Debića, autora bloga Samo jedan griz, u petak 24. svibnja od 17.30-21 sat polaznici će u Flavorificu moći naučiti kako izraditi savršeno vučeno tijesto bez muke! Uz osnovno vučeno tijesto, na radionici će polaznice i polaznici naučiti raditi i 3 vrste baklave: klasičnu romb baklavu, bonbon (midye) baklavu i rolanu, gužvanu divit baklavu sa 3 različita nadjeva.
Darko Debić na radionici Vučeno tijesto vol.2 pokazat će kako je vučeno tijesto zapravo lagani pothvat kada učite od majstora.
Više informacija o ove dvije radionice pronađi ovdje, a prijave su moguće na mail info@flavorific.com. Mjesto održavanja radionica je Studio Flavorific, Dolenica 55, 10250 Zagreb-Lučko,a cijena je: 80 eura po osobi (65 eura po osobi za prijave u paru). U cijenu je uključeno privatan parking, piće dobrodošlice, zakuska, individualna priprema svih jela i prigodan poklon.