Kako se OXBO često percipira kao steak restoran, ovom su prilikom, u petak 17. ožujka u 20 sati odlučili ugostiti dva vrhunska dalmatinska chefa Antu Božikova i Vjeku Bašića.
Njihov mediteranski degustacijski menu zaokružit će vrhunska vina iz poznate Vinarije Bibich nedaleko Skradina, a za opušten ugođaj pobrinut će se klapa Kampanel. Tko je jednom upoznao ova dva nezaustavljiva i uvijek nasmijana chefa te probao neke njihove Delicije u Bobi i Opatu - sigurno će doći na ovu večeru. Garantiramo!
Sljedovi hrane upareni s Bibich vinima:
Kamenica s lemon kavijarom
- Bibich brut
- Divlja kamenica sama po sebi izaziva divljenje, a sjajne bobice limuna daju joj još više na sočnosti
Carpaccio od kovača s crnim tartufom
- Debit 2016.
- Vjerojatno najbolji tanjur sirove ribe u povijesti, iako je svježe nariban tartuf možda i nepotreban. U samoj konobi Opat je možda ljepše poslužen, ali kad jednom zagrizete.... Nema natrag...
Capesante na kremi od crnog češnjaka i pire od čičoke
- Pošip 2015.
- Jedan ali vrijedan školjkaš, elegantno i ukusno
Crni tagliolini s ježevom ikrom
- PS 2015.
- Play of the day. Ne znamo tko se muči s čišćenjem ježinaca, ali taj okus je sve! Poput poljupca iskusnog igrača picigina koji je osvojio turnir.
File bijele ribe pečen na soli s blanširanim komoračem, mrkvom i korijenom peršina
- Lučica 2014.
- Gledati prezentaciju, dočekati jelo, uživati...
Sporo kuhani goveđi obrazi u portu, korjenasto povrće i palenta maturirana sa svježim sirom
- Shiraz 2015.
- Idealan završetak ribljeg menija za sve mesoljupce. Mekano, izvrsno, s gustim jakim umakom
Paška puina sa suhim smokvama, prošekom i krokantom
- Ambra prošek
- Da, ima i slatkog... Smokvice su čudo
Cijena po osobi: 500 kn
Više informacija i prijave na službenoj stranici.
Vlasnik i chef Konobe Opat, Ante Božikov, poštuje tradiciju prirodne i zdrave mediteranske kuhinje ali ne zazire od novih okusa i namirnica kojima nastoji oplemeniti kulinarski doživljaj svojih gostiju.
Vjeki Bašiću, vlasniku i chefu Konobe Boba na Murteru, imperativ u kuhinji su vrhunske, svježe, organske namirnice biranog porijekla pretočene u raznovrsna jela kojima logično dominira raskošna ponuda morskih delicija.
Bibich je obiteljska vinarija koja se proizvodnjom vina bavi kroz više generacija. Nalazi se u Plastovu pored Skradina, a osoba zaslužna za stavljanje Skradina na vinsku mapu je Alen Bibić, mlađi vinar i vinogradar koji stoji iza priče Vina Bibich. Njihova vina se nalaze na vinskim listama najboljih svjetskih restorana, u New Yorku, Tokiju, Stockholmu…Posebno bismo naglasili Debit 2016. zbog divne arome lješnjaka