Najave 24. travnja 2023.

Od 12. do 14. svibnja svi u Štrigovu, na Urbanovo!

Urbanovo
Najvažniji međimurski festival vina - Urbanovo foto: Vinart
gastro postao gastro.24sata.hr
Urbanovo 2023., čiji je vrhunac Festival Pušipela u Domu kulture Štrigova održat će se od 12. do 14. svibnja

I ove se godine od 12. do 14. svibnja u Štrigovi održava ključni međimurski festival vina - Urbanovo. Druge godine zaredom smješten je u Dom kulture i turizma, objekt koji će i ove godine biti mjesto izlaganja najboljeg što nude međimurski vinari kao i mjesto susreta poslovnih partneri vinara izlagača, vlasnika restorana, sommeliera te svih koji su na bilo koji način uključeni kako u proizvodnju tako i u distribuciju vrhunskih vina. Urbanovo organizira udruga Hortus Croatiae čiji je odnedavni predsjednik mladi i perspektivni vinar Robert Horvat.

 

Spot the Sauvignon Možda vas zanima... Proljeće je idealno vrijeme za međimurski sauvignon! Špajza

 

 | Author: Vinart Najvažniji međimurski festival vina - Urbanovo foto: Vinart  | Author: Vinart Urbanovo se održava od 12. do 14. svibnja u Štrigovi foto: Vinart

Samom Festivalu Pušipela koji je vrhunac Urbanovog prethodi Međunarodno ocjenjivanje vina (28. i 29. travnja) te Urbanovo gurman tjedan (5.-14. svibnja), a Urbanovo završava Otvorenim podrumima (19. i 20. svibnja). Tijekom Festivala Pušipela održat će se i otvorenje izložbe "Vino na granici, vino na meji", Wine & gastro urban night show, Wine & run, vinske radionice i vinski kviz. Festival je otvoren za javnost, uz kupnju ulaznice u iznosu od 20 eura, a radno vrijeme sva tri dana je od 12 do 19 sati.

 | Author: Vinart Najvažniji međimurski festival vina - Urbanovo foto: Vinart

"Naša su vina spremna kako za obične vinoljupce tako i za profesionalce i stručnjake. Kupci i konzumenti vina nisu svjesni da proizvodnja vina započinje već formiranjem vinograda, zaoranom prvom brazdom i sadnjom mlade biljke.

Od tog trenutka do čaše dugotrajan je i mukotrpan posao kojeg odrađujemo sa ljubavlju i zadovoljstvom jer smo svjesni da je mjesto na svjetskoj vinskoj karti zaista čast i privilegij, a time i dužnost da naša vina njegujemo i proizvodimo misleći i na najmanje sitnice. Urbanovo je festival za svakoga i osobito nam je zadovoljstvo svakog posjetitelja dočekati kao gosta, a ispratiti ga kao prijatelja", poručio je predsjednik Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae Robert Horvat.

A kad nas netko tako ljubazno pozove, nema nam druge nego da od 12. do 14. svibnja posjetimo Urbanovo, te da en propustimo niti sve popratne manifestacije.

 

Gala Pušipel Možda vas zanima... Večer posvećena pušipelu, svestranoj vinskoj sorti Špajza

 

 | Author: Vinart Najvažniji međimurski festival vina - Urbanovo foto: Vinart  | Author: Vinart Najvažniji međimurski festival vina - Urbanovo foto: Vinart

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.