Najave 21. studenoga 2016.

Okusi zime u hotelu ARCOTEL Allegra

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Mesna terina od piletine i teletine s pistacijama i brusnicama, ragu od grdobine, škarpine i školjaka uz dvobojne rezance, čokoladni fondant s borovnicama... novi jesensko-zimski jelovnik restorana Radicchio oduševljava neobičnim okusima

 

Zima već kuca na vrata, a uz nju dolaze i svima mrske niske temperature. Znate li da određena hrana izvrsno grije organizam i pomaže nam boriti se s hladnoćom?

Jela u sklopu novog zimskog jelovnika restorana Radicchio u hotelu ARCOTEL Allegra zdrava su, ukusna i ono najvažnije – prilagođena hladnijim danima. Novi jelovnik sadrži jela s nekoliko gastronomskih područja, pa ćete tako u ponudi naći ragu od grdobine, škampa i školjaka uz trobojne rezance tipičan za dalmatinsko područje, zatim gulaš od divljači koji se jede u Mađarskoj te knedle od kruha tipične za germanske zemlje.

 | Author: Promo foto: Promo

„Novim zimskim jelovnikom željeli smo objediniti raznolikost mesa, povrća i začina koji se koriste tijekom jeseni i zime. Kako bi zadovoljili ukuse svih gostiju pripremili smo i nešto lakša jela poput telećeg rižota s korjenastim povrćem i odreska od tune u marinadi od soje i naranče, kao i ona teža poput gulaša od divljači s knedlima od kruha. Za desert nemojte propustiti probati neodoljivi čokoladni fondant poseban zbog tople i tekuće čokolade te želea od borovnice koji se kriju u mekom biskvitu“, objašnjava Ivan Simončić, glavni chef restorana Radicchio.

 | Author: Promo foto: Promo

Chef Ivan savjetuje da tijekom ovih jesensko-zimskih dana što više koristite sezonske namirnice poput bundeve, kestena, grožđa, mandarina, šljiva i kruški, te u većim količinama namirnice koje obiluju vitaminom C kako bi spriječili jesensko-zimski umor. Uz to, napominje da su kesteni odličan izvor energije i preporuča ih pripremati u svim oblicima, pa se tako njegov idealan ručak sastoji od juhe od kestena, pečene patke s kestenima i crvenim kupusom dinstanim na naranči te kesten pirea za desert. Od začina koje je dobro koristiti u jesenskim danima chef Ivan ističe piment, muškatni oraščić, cimet, klinčić, kardamom i anis.

Veliki pobornik zdravog načina života Mario Valentić objašnjava da tijekom jeseni i zime organizam treba pripremiti za hladne dane uz pomoć pravilne prehrane.

 | Author: Promo foto: Promo

„Važno je jesti puno kuhane hrane, a tijekom jeseni i zime može proći i pržena. Kraljica jeseni je, naravno, bundeva. Moja preporuka je da spremite izvrsnu juhu od bunedeve s prženim bućinim sjemenkama začinjenima umeboshi octom. Đumbir, češnjak, ječam i korjenasto povrće također će zagrijati organizam tijekom hladnih dana. Uz prehranu, važno je poći na spavanje prije 11 sati navečer kako bi se tijelo odmorilo, vježbati te, bez obzira što su dani hladni, toplo se obući i hodati kako bi što više vremena proveli na zraku“, savjetuje Mario.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.