Najave 07. veljače 2024.

Ovo je limun star skoro 300 godina, prodan je na aukciji za 1800 dolara

stari limun s aukcije
Limun star skoro 300 gdoina prodan je na aukciji za 1800 dolara foto: Instagram @brettelsauctions
gastro postao gastro.24sata.hr
Britanska aukcijska kuća limun je stavila na aukciju iz zabave, a ostvarili su neočekivano visoku zaradu od 1800 dolara!

Aukcijska kuća Brettells Auctioneers & Valuers nedavno je na aukciju stavila limun star 285 godina, te na njemu zaradila čak 1800 dolara! Limun su pronašli u ormariću iz 19. stoljeća, koji su uspjeli prodati za samo 40 dolara.

"Kad smo ga pronašli u ormariću, pomislili smo kako bi bilo fora limun ponuditi na aukciji. Očekivali smo zaradu od 40-60 funti, a postignuta cijena baš nas je iznenadila.

Ovako neobičan predmet još dugo, a vjerojatno nikada više, nećemo vidjeti na aukcijama", rekao je David Brettell iz aukcijske kuće Brettells Auctioneers & Valuers.

 

Titanic Možda vas zanima... Jelovnik s Titanica prodan za gotovo 100.000 eura! Špajza

 

Limun kao dokaz ljubavi

A kako su ustanovili da je limun baš iz 1739. godine? Jer svoje godište limun ima ugravirano u kori.

"Gospođici Baxter darovao gospodin P Lu Francini 4. studenoga 1739.", ugravirano je na limunu za kojeg se smatra da je romantičan dar njegovoj voljenoj mladoj dami, dopremljen iz Indije.

U britanskim medijima opisuju kako se vodila žestoka borba za ovaj najstariji limun na svijetu, a gotovo tri stoljeća staro voće na kraju je postiglo cijenu puno višu od očekivane – rekordnih 1400 funti, odnosno 1800 dolara.

 

kolač od limuna, jamie lee curtis Možda vas zanima... Ovaj kolač od limuna slavna glumica peče cijeli svoj život Recepti

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.