Svak bi rado grick'o u restoranu Bicko, slogan je koji ovo sad već legendarno mjesto ponosno nosi zadnjih par godina otkako je ugledalo svjetlo dana. Kad tablu Remetinec zamijeni ona Blato, na staroj cesti prema Karlovcu, s desne se strane smjestio ovaj restoran s modernim, ugodnim ambijentom i ogromnim roštiljem u sali, koji je sam po sebi dovoljan da shvatite gdje vam je mjesto.
Ivan Pažanin, Štorija, Split
No, Sandra i Ivica uz klasičan jelovnik te Igre Gladi i Filekijadu imaju i još sjajnih zamisli, među ostalima i Nutrijadu, Festival iznutrica koji će u svom drugom izdanju biti pojačan i sljubljivanjem iznutrica s vrhunskim craft pivima!
Uvođenjem tripica, janjećih tripica, mozga, bubrega, brizli i jetrica na meni, od prvih su dana Bicka izdvojili na gurmanskoj karti Zagreb, jer iznutrice se ili ignoriraju, ili obožavaju. E pa za sve ove druge, petak 18. siječnja obilježite kao osobni praznik!
Konoba Opat, Kornat
Ante Božikov, chef Opata
Naime, iz splitske Štorije, Bobe s Murtera i Opata na Kornatu, dolaze nam tri velika hrvatska kuhara kako bi nam predstavili po dva autohtona jela na bazi iznutrica. Ivan Pažanin, Vjeko Bašić i Ante Božikov dat će sve od sebe da od tih "manje vrijednih" namirnica naprave iznenađenje o kojem ćete pričati mjesecima nakon toga.
Da stvar bude još bolja, jedna od perjanica hrvatskog craft pivarstva, Varionica, tu je da pokaže kako se njihovi pivski stilovi uklapaju s ovim probranim jelima! Na točioniku će se točiti stout, ali i Varioničina nova IPA. U bocama se nude Siesta session i klasični pale ale.
Vjeko Bašić, konoba Boba, Murter, voditelj Nutrijade Ribafish i Ante Božikov
Što reći, ovo ne smijete propustiti, program u pauzama jela vodi Ribafish, muziku pušta DJ Kanca, o meniju uskoro, a do tada samo upamtite datum: 18. siječnja, petak, 18 sati, Bicko na staroj Karlovačkoj cesti broj 24. I bi tako!
Detalje potražite na stranici Bicka na Facebooku.