Najave 02. siječnja 2019.

Pažanin, Bašić i Božikov najavljuju 2. Festival iznutrica u Bicku u spoju s pivima Varionica

Jetrica
foto: Thinkstock
gastro postao gastro.24sata.hr
Restoran Bicko poznat po svojim specijalitetima koje se nitko drugi ne usudi raditi, ove godine ljestvicu diže još više i u goste iz Splita dovodi Ivana Pažanina, iz konobe Boba s Murtera najboljeg hrvatskog chefa za 2017. godinu Vjeku Bašića te s kornatskog Opata – sjajnog Antu Božikova.

Svak bi rado grick'o u restoranu Bicko, slogan je koji ovo sad već legendarno mjesto ponosno nosi zadnjih par godina otkako je ugledalo svjetlo dana. Kad tablu Remetinec zamijeni ona Blato, na staroj cesti prema Karlovcu, s desne se strane smjestio ovaj restoran  s modernim, ugodnim ambijentom i ogromnim roštiljem u sali, koji je sam po sebi dovoljan da shvatite gdje vam je mjesto.

Ivan Pažanin | Author: Tomislav Miletić/Pixsell foto: Tomislav Miletić/Pixsell Ivan Pažanin, Štorija, Split
 

No, Sandra i Ivica uz klasičan jelovnik te Igre Gladi i Filekijadu imaju i još sjajnih zamisli, među ostalima i Nutrijadu, Festival iznutrica koji će u svom drugom izdanju biti pojačan i sljubljivanjem iznutrica s vrhunskim craft pivima!

Uvođenjem tripica, janjećih tripica, mozga, bubrega, brizli i jetrica na meni, od prvih su dana Bicka izdvojili na gurmanskoj karti Zagreb, jer iznutrice se ili ignoriraju, ili obožavaju. E pa za sve ove druge, petak 18. siječnja obilježite kao osobni praznik!

 | Author: Promo foto: Promo Konoba Opat, Kornat

 | Author: Promo foto: Promo Ante Božikov, chef Opata


Naime, iz splitske Štorije, Bobe s Murtera i Opata na Kornatu, dolaze nam tri velika hrvatska kuhara kako bi nam predstavili po dva autohtona jela na bazi iznutrica. Ivan Pažanin, Vjeko Bašić i Ante Božikov dat će sve od sebe da od tih "manje vrijednih" namirnica naprave iznenađenje o kojem ćete pričati mjesecima nakon toga.

 | Author: Facebook foto: Facebook

Da stvar bude još bolja, jedna od perjanica hrvatskog craft pivarstva, Varionica, tu je da pokaže kako se njihovi pivski stilovi uklapaju s ovim probranim jelima! Na točioniku će se točiti stout, ali i Varioničina nova IPA. U bocama se nude Siesta session i klasični pale ale.

 | Author: Facebook foto: Facebook Vjeko Bašić, konoba Boba, Murter, voditelj Nutrijade Ribafish i Ante Božikov

Što reći, ovo ne smijete propustiti, program u pauzama jela vodi Ribafish, muziku pušta DJ Kanca, o meniju uskoro, a do tada samo upamtite datum: 18. siječnja, petak, 18 sati, Bicko na staroj Karlovačkoj cesti broj 24. I bi tako!

 

Brizle Možda vas zanima... Brizle: Otkrijte savršenstvo izgubljenih iznutrica Špajza Možda vas zanima... Samo za najhrabrije - Nutrijada: festival iznutrica Najave



Detalje potražite na stranici Bicka na Facebooku.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.