Najave 23. travnja 2024.

Pelegrini krenuo u novu sezonu snažnim okusima Šibenika i okolice

pelegrini, rudolf štefan
Chef Rudolf Štefan najavljuje novu sezonu Pelegrinija posvećenu autentičnim okusima drveća iz okolice Šibenika
foto: Press
"Na novom meniju fokus smo stavili na drveće šibenskog kraja: bajam (badem), murva (dud), košćela koju negdje nazivaju i pelegrinka, smokva, bor. Njih na razne načine uključujemo u jela - kroz list, ulje, prah, kreme od ploda", govori Rudi Štefan, chef i vlasnik Pelegrinija

Konoba Pelegrini, nagrađivani hrvatski restoran ovjenčan Michelinovom zvjezdicom, koji se godinama nalazi u samom vrhu hrvatske gastronomske scene, danas otvara svoja vrata za sezonu 2024. Pelegrini tim uvijek priprema nova iznenađenja kako bi zadovoljili znatiželjnog gosta koji svake godine od njih očekuje pomak prema naprijed - u smislu cjelokupnog iskustva, servisa i okusa.

Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Šibenik foto: Press Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Chef Rudolf Štefan foto: Press Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Pelegrini, nova sezona i novi meni foto: Press

Okus je kralj Pelegrinijeve kuhinje

“Okus je definitivno kralj naše kuhinje, ali ugostiteljstvo je sazdano od tisuću detalja. Ključ je biti dobar domaćin, pružiti toplinu te iskren i izvoran prijem.

Što se tiče menija, ove godine smo fokus stavili na drveće šibenskog kraja: bajam (badem), murva (dud), košćela koju negdje nazivaju i pelegrinka, smokva, bor. Njih na razne načine uključujemo u jela - kroz list, ulje, prah, kreme od ploda", govori Rudi Štefan, chef i vlasnik Pelegrinija.

Ono što je ove sezone novost u ponudi je vinska pratnja s arhivskim vinima. Osim klasične vinske pratnje, Pelegrini već godinama razvija vlastite hidrolate te nudi i nealkoholno sljubljivanje pića s menijem.

Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Pelegrini, nova sezona i novi meni foto: Press Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Tim Konobe Pelegrini foto: Press

Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Pelegrini, nova sezona i novi meni foto: Press Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Pelegrini, nova sezona i novi meni foto: Press

Rudi Štefan kao chef i skiper

Od prošle godine u Pelegriniju nude i odlično iskustvo Pelegrini at Sea. Riječ je o jedinstvenom turističkom proizvodu na Jadranu prilikom kojeg goste vode na individualni izlet brodom po šibenskom arhipelagu. Pritom poslužuju 11 jela koja pričaju priču o šibenskom kraju i nude vlastitu interpretaciju jela koja se tradicionalno jedu uz more.

Domaćini na brodu su Pelegrinijev maitre Branimir u ulozi sommeliera te vlasnik Rudi Štefan kao chef i skiper. Za svaki izlet, koji traje oko 5 sati, slaže se i posebna vinska karta s pomno biranim hrvatskim i svjetskim vinima prema preferencijama gostiju.

Tako na brodu primjerice poslužuju kozlića s uljem od bora uz kojeg nude pjenušac s aromom borovih iglica. I dok s Pelegrinijevog gosti gledaju borove na obali to je za njih potpuno novo iskustvo - miris bora od ulja na tanjuru i aromu u pjenušcu te taj način Pelegrini i na moru zaokružuje svoju kulinarsku filozofiju.

Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Ekskluzivna linija vina Pelegrini i prijatelji foto: Press

Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Ekskluzivna linija vina Pelegrini i prijatelji foto: Press

Ekskluzivna linija vina Pelegrini i prijatelji

Ove zime Pelegrini je pokrenuo online shop putem kojeg je moguće kupiti ekskluzivnu liniju vina koju rade s prijateljima vinarima nazvanu Pelegrini i Prijatelji. Vina su sada u fantastičnoj formi i veseli ih da pronalaze put do toplih domova njihovih gostiju. Inače, vina su dostupna za uživanje isključivo u konobi Pelegrini.

Pelegrini je otvoren od ponedjeljka do subote te nudi isključivo večeru od 18.30 do 21.30 sati. Izlet brodom moguće je rezervirati putem njihove web stranice.

Pelegrini vina Možda vas zanima... Vina šibenskog Pelegrinija odsad se mogu piti i doma Najave

Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Pelegrini - nova sezona i novi meni foto: Press Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Pelegrini - nova sezona i novi meni foto: Press Pelegrini, Rudolf Štefan | Author: Press Pelegrini - nova sezona i novi meni foto: Press

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.