Najave 06. rujna 2023.

PLACe market u petak se vraća na Dolac!

PLACe market
Jesensko izdanje PLACe marketa počinje ovaj petak u 18 sati foto: PLACE market
gastro postao gastro.24sata.hr
Od ovog petka ponovo jedemo na Dolcu. Na PLACe market dolaze brojna poznata chefovska imena, a ima i novih koji se sada po prvi put pridružuju projektu. Cijene su od 6 do 10 eura!

PLACe market ovaj se petak petak vraća na Dolac! Odličan projekt koji je u proljeće i ljeto oduševljavao i Zagrepčane i Splićane ovaj se petak od 18 sati ponovo vraća na zagrebačku Tržnicu Dolac! Održavat će se svaki sunčani petak u rujnu i listopadu, koliko to vrijeme bude dozvoljavalo.

 

PLACE market Možda vas zanima... Poznati chefovi petkom će kuhati na Dolcu i Pazaru! Najave

 

Nacionalni projekt revitalizacije tržnica koji je tijekom travnja i svibnja oživio splitski Pazar, a tijekom lipnja i srpnja zagrebačku glavnu tržnicu Dolac, donio je u ove gradove energiju europskih i svjetskih metropola i njihovih marketa. Ova izuzetna feel good gastro priča koja se nastavlja s jesenskim izdanjem, pokazala nam je kolika je atraktivnost tržnica kao mjesta centralnog gradskog života, ali i da su Zagrepčani i Splićani željni novih drugačijih koncepata i ugodnih nepretencioznih druženja.

 | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market

S gastronomske strane, PLACe market jedini je ulični projekt koji je skupio tolika respektabilna chefovska imena na jednom mjestu, a koja uspješno pokazuju da street food može biti i kod nas i kreativan, lokalno orijentiran, gastronomski vrijedan i ukusan, i - cjenovno prihvatljiv.

 

PLACe market Možda vas zanima... Prognoza je odlična, na Dolcu će se jako dobro jesti! Najave

 

Do sada su, u splitskom dijelu projekta, sudjelovali restorani Dvor sa chefom Hrvojem Zirojevićem na čelu, restoran Zrno Soli, restoran ZOI, Šug chefa Duje Kanajeta, ARTiČok, Kinoteka sa chefom Juricom Jantolekom, Uje oil bar, Pinku fish&wine, Mazzgoon, eVala 1950 chefa Ivana Temšića, Ka’Doma, Maka Maka, Bokeria, Sexy Cow, Daltonist i Mandrills Barbarosa.

 | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market

U Zagrebu su specijalitete poput sipe na kremastoj palenti, praline punjene bikovim repom i brie sirom, janjećih fritula, morskog psa, purice s mlincima, punjenih paprika, skradinskog rižota, srdela, azijskih štrukli, panuozzo sendviča s porchettom i oradom u savuru, arepa, tjestenine u kolutu parmezana, carskog drobljenca i odležanih steakova pripremali, a pripremat će ih i u jesenskom djelu Bistro Apetit by Marin Rendić, Nautic club Pojoda by Christian Misirača, Broom 44 by Igor Gudac u suradnji s Proof 33, Taika by Sherpa by Ivana Bekavac, resTač, Gastronomadi, SOI fusion, Poke Poke, Amelie, Begs plant based, Cunami, Ficlek, La Central by chef Pedro Pineiro, RougeMarin, Vinkl, Al Dente i Meat the King.

 | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market

Od petka pridružit će im se i Sopal s cheficom Katarinom Vrenc, Boogie Lab, Ferdinand knedle, bistro Market te bistro Točkica. Novost je da nas iz petka u petak očekuju i gostovanja chefova i restorana koji neće biti prisutni svaki petak, a s obzirom na to da se ponuda se iz petka u petak mijenja i nadopunjuje, zaključili smo da je najbolje baš svaki petak posjetiti Dolac i jesti prefine specijalitete osmišljene od strane vrhunskih chefova i ugostitelja posebno za ovaj projekt.

Cijene se kreću od 6 do 10 eura, a ponuda je zaista raznolika. Tu je svaki petak i live DJ i zato ne propustite ove odlično i posebno događanje.

 | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market  | Author: PLACE market PLACe market foto: PLACE market

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.