Najave 28. svibnja 2024.

Počeo je 3. Pizza Festival Zagreb, a ovo su naši favoriti

PIzza Festival Zagreb
Odlična ponuda na 3. Pizza Festivalu Zagreb
foto: Sandro Sklepić
Počeo je u ponedjeljak i traje do nedjelje 2. lipnja. Sudjeluje 9 kućica s ponudom hrane (90% je pizza, ima i pašte, lazanja, slasnih sendviča, cannola...) te 2 kućice koje poslužuju samo piće. Kušali smo gotovo sve i pronašli svoje favorite

Vesela vijest za sve ljubitelje pizza, omiljenog comfort fooda! Treći po redu Pizza Festival Zagreb počeo je u ponedjeljak i traje sve do nedjelje 2. lipnja. Nudi se više od 35 vrsta pizza, tjestenine i slastica, a nimalo ne zaostaju ni kreativni kokteli inspirirani Italijom.

Evo i pregleda kompletne ponude, cijena, a na kraju donosimo i naše favorite po koje ćemo se vratiti još barem jednom...

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Zagrebački Al Dente i ove godine oduševljava svojim suvremenim napoletanama koje majstorski spravlja njihov pizzaiolo Enes Hrnjić foto: Sandro Sklepić

AL DENTE

Poznati po svojim modernim pizzama napoletanama s većom hidratacijom i dvostrukom fermentacijom tijesta. U ponudi su 4 pizze - Margherita di bufala, Mortadela & stracciatella (podloga je krema od ricotte, mortadela, pistacije, krema od pistacije, stracciatella sir, bosiljak i maslinovo ulje), Piccante (podloga su San Marzano rajčice, pršut, stracciatella sir, grana padano, bademi, bosiljak i maslinovo ulje), te Prosciutto & stracciatella, a cijene se kreću između 13 i 17 eura.

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Rougemarin, pizza Palermo foto: Sandro Sklepić

ROUGEMARIN

Svi koji vole debelo pahuljasto tijesto pizza sicilijanskoga stila mogu u njima do mile volje uživati na RougeMarin kućici koja nudi čak 6 pizza inspiriranih samim jugom Italije. Svaka pizza nosi ime jednog talijanskog grada. U pizzi Palermo koriste artičoke i sušene rajčice, kremastu ricottu i mirisni bosiljak, zajedno s maslinovim uljem s češnjakom, a stoji 11,20 eura.

Pizza Messina sadrži pikantni umak od rajčice, pancetu, svježu rikulu, cherry rajčice i crne masline te sir grana padano, a stoji 11,50 eura. Pizza Siracusa kombinira tradicionalne okuse salsiccie s neobičnim dodirom meda s chilli papričicama, stvarajući savršenu ravnotežu između slatkog i ljutog i stoji 11 eura. Tu je i Siracusa Bambini - pizza posebno osmišljena za najmlađe ljubitelje pizze, cijena joj je 10,20 eura.

Tu je i pizza Tarapani s inćunima, kaparima, lukom i matovilcem koja stoji 9,80 eura. Pizza Catania sadrži mortadelu i crne masline, zajedno s cherry rajčicama, pestom od pistacija i creme fraiche te stoji 12,5 eura. Sve navedene RougeMarin pizze imaju i svoje male verzije,a njihova cijena je od 5,80 do 6,80 eura.

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Tutto Passa, pizza Primaverile foto: Sandro Sklepić

TUTTO PASSA

Pizzu romanu, na Bread Clubovim sourdough tijestu nude na kućici Tutto Passa. Nude 4 vrste pizza: pizzu Di Mamma (maslinovo ulje, Mutti polpa salsa, mozzarella, prosciutto cotto, šampinjoni, origano) za 10 eura, La Primaverile s maslinovim uljem, mariniranim tikvicama, ricottom, sušenim rajčicama, crnim maslinama i svježim bosiljkom za 9 eura.Tu je i Pizza Melon (maslinovo ulje, mozzarella, prosciutto di Parma, dinja, bosiljak), te Speciale (maslinovo ulje, guanciale (sušeni svinjski obrazi), krema od bundeve, pecorino kozji sir i svježi ružmarin). Pizza Melon i Pizza Speciale stoje po 11 eura.

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Oui CHef on Wheels - cacio e pepe foto: Sandro Sklepić

OUI CHEF ON WHEELS

Kućica predvođena chefom Vedranom Stojancem nudi tjesteninu cacio e pepe u ogromnom kolutu sira grana padano uz koju postoji i opcija s naribanim crnim tartufom. Tu su i njihove baby lazanje, orecchiette s umakom od rajčice te cannoli. Pašta cacio e pepe stoji 9,80 eura, dodatak crnog tartufa je 2,20 eura. Orecchiette su 8 eura, baby lazanje 9 eura, a cannoli 6 eura. Nude i rum babu napoletanu za 5,60 eura.

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Pizza Social Club, pizza Bianca foto: Sandro Sklepić

PIZZA SOCIAL CLUB

Zadržali su svoje hit pizze Ma'margheritu (8 eura), Pizzaioli (9 eura) i Pepperoni (9 eura), a predstavili su i dvije nove pizze - Parmigianu (8.50 eura; flor di latte mozzarella, parmigiano reggiano, grilani patlidžan, sušene rajčice i bosiljak), te Biancu koja sadrži truffle ricottu, flor di latte mozzarellu, buđolu, poriluk i tostirane orahe (9 eura).

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Zagyland, pizza Horse City foto: Sandro Sklepić

ZAGYLAND

Zagorske pizze iz Konjščine dolaze u 4 varijante. Uz dvije klasične - Margheritu (12 eura) i Tunu (14 eura), predstavljaju i 2 originalne sa svojim potpisom, a to su Zagyland (14 eura) i Horse City posvećena Konjšćini. Pizza Horse je pizza s pikantnim konjskim kobasicama i ždrebećim pršutom mariniranim u pistaciji i kaparima i stoji 14 eura.

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Pizza Fritta foto: Sandro Sklepić

PIZZA FRITTA

Kućica nudi calzone pizzu prženu u dubokom ulju. Ove je godine u ponudi pizza fritta punjena šunkom, sirom i umakom od rajčice, a cijena joj je 9 eura. U ponudi imaju i slatki Nutella brioche sa sladoledom za 5 eura.

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Poma focaccia Pistachio foto: Sandro Sklepić

PICNIC X POMA

Ove godine Picnic zajedno sa svojim drugim konceptom, Poma Food Boutique, udružuje snage na Pizza Festivalu. Poma Food Boutique dolazi sa svoja 4 sourdough sendviča - Pistachio, Roastbeef, Truffle i Caprese od svježih i sezonskih namirnica. Caprese im je najjeftiniji sendvič i stoji 9 eura, dok ostala 3 stoje 50 centi više. Tu je i njihov hit osvježavajući koktel Roza na bazi gina, jagoda, rose vina i octa od šipka s otoka Pašmana za 7 eura, potom Basil Mojito (rum, menta, bosiljak, limeta, soda; 7 eura) te koktel iznenađenja tematski napravljen za Pizza festival nazvan Šašava Mare. Šašava Mare sadrži mezcal, votku, vino od višnje, rajčicu i malinu i stoji 8 eura.

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Pizza Re, Pizza Mortadella foto: Sandro Sklepić

PIZZA RE

Braća Hrvoje i Jurica Cvetko pizzu prave od tijesta koje fermentira najmanje 48 sati i zaista je mekano, prozračno i lagano. Koriste vrhunske sastojke, a na ovogodišnjem Pizza Festivalu Zagreb nude 5 varijanti pizze: Margheritu (10,50 eura), Capricciosu (11,50 eura), Piccante (11,50 eura), Mortadellu (14,50 eura) te njihovu pizzu kuće - Pizza Re (11,50 eura) s pršutom, cherry rajčicama, rikolom, grana padano sirom, bosiljkom, maslinama i aceto kremom.

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Sudionici 3. Pizza Festivala Zagreb foto: Sandro Sklepić

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Na Pizza Festivalu nema plastike, koristi se isključivo biorazgradiva ambalaža, a posebno su atraktivne reusable čaše foto: Sandro Sklepić

Naši dojmovi

Prvo pa - muško, rekli bismo za izvrsne pizze Mortadela & stracciatella i Picante s kućice Al Dente, koje su ponudila izvrsno tijesto i odlične kombinacije okusa, sočnost, kremoznost... Odlična nam je i priča kućice RougeMarin, a zanimljive kombinacije okusa ponudila je i kućica Tutto Passa (posebno pizzom s kremom od bundeve i guancialeom).

Izvrsne nove i stare pizze nudi Pizza Social Club - koju god da naručiš nećeš pogriješiti. Sjajna je i Zagylandova pizza Horse City, kao i pizza kuće s kućice Pizza Re. Kućica Picnic x Poma ima super sendviče, ali i ponovno sjajne koktele.

Uz dva dobro nam znana s nedavnog Asian Street Food Festivala, Rozu i Basil Mojito, imaju i novi, Šašavu Mare, koji su posvetili upravo ovom Pizza Festivalu. Koktel je jako ukusan, posebno nam se sviđaju arome vina od višnje, no treba pripaziti jer je dosta jak, pir čemu mislimo na postotak alkohola. 😉

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Otvoren je 3. Pizza Festival Zagreb na Trgu J.J. Strossmayera foto: Sandro Sklepić PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Otvoren je 3. Pizza Festival Zagreb na Trgu J.J. Strossmayera foto: Sandro Sklepić

Lute i još ljuće kombinacije

Vrsni miksolog Marin Nekić priredio je pak degustaciju pizza s TABASCO® umacima za sve one željne novih kombinacija (ljutih i jako ljutih) okusa uz koje najavljujemo nadolazeća događanja na Pizza Festivalu Zagreb.

Naime, dok posjetitelji uživaju u odličnim pizza i ispijaju Ginglebells koktele (a pripremili su Basil Smash gin, Basil spritz-pjenušac u kombinaciji s bosiljkom i klasični Bellini, te Passion fruit Mojito) mogu se opustiti i uz Staropramen Silent Movie Night koji već danas (u utorak, 28. svibnja) donosi projekciju Fellinijeva klasika "La Dolce Vita", ili pak na zabavnom Food kvizu u četvrtak, te slikarskoj radionici Pinelli i Vino. Za vikend pak stižu ZG Street Art kreativci izraditi vlastitu majicu s motivom pizze.

Sve novosti, termine događanja i načine prijava na radionice možete svakodnevno doznati prateći Pizza Festival Zagreb na Facebooku i Instagramu. Radno vrijeme Pizza Festivala Zagreb je od ponedjeljka do petka od podneva do ponoći, a u subotu i nedjelju od 11 ujutro do ponoći. 

PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Odlična atmosfera i gužva već prvoga dana foto: Sandro Sklepić PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Ginglebells oduševljava koktelima s bosiljkom foto: Sandro Sklepić PIzza Festival Zagreb | Author: Sandro Sklepić Odlična atmosfera foto: Sandro Sklepić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.