Najave 08. siječnja 2024.

Priprema se kuharica u sjećanje na Boba Sageta

Bob Saget
Bob Saget bio je veliki foodie pa njegova supruga prirpema kuharicu njemu u čast foto: WEN/PIXSELL
gastro postao gastro.24sata.hr
Slavni glumac Boba Saget preminuo je iznenada prije dvije godine, a njegova udovica Kelly Rizzo otkrila je da priprema knjigu recepata posvećenu neprežaljenom suprugu, koji je bio veliki foodie

Glumica i producentica Kelly Rizzo, udovica glumca Boba Sageta, otkrila je kako u čast prerano preminulom suprugu priprema knjigu u kojoj će odati počast voljenom te u nju utkati brojne uspomene na njihov zajednički život, a posebno lijepe trenutke vezane uz hranu. Naime, izdat će kuharicu posvećenu Bobu koji je iznenada preminuo u siječnju 2022. u dobi od 65 godina.

 | Author: PA/PIXSELL Kelly Rizzo i Bob Saget foto: PA/PIXSELL

"Radim na knjizi i jako sam uzbuđena zbog tog projekta. Napola će to biti kuharica, a napola memoari u kojima ću se prisjetiti lijepih trenutaka i priča o Bobu. Svoje anegdote s njim otkrit će u knjizi i njegovi bliski prijatelji", otkrila je Kelly, koja inače vodi i podcast Comfort Food u kojem se bavi temama poput tuge te kakvu ulogu u tugovanju ima hrana.

Inače, glumac Bob Saget, kojeg većina prepoznaje iz nekad jako popularnog sitcoma "Puna kuća", bio je veliki foodie. Nastupio je u brojnim kulinarskim emisijama gdje je pokazao svoje kulinarske vještine.

U nastavku donosimo i Kellyn recept za tjesteninu s tikvicama i kozjim sirom, jedno od omiljenih jela Boba Sageta, koje će se vjerojatno naći i u kuharici.

 | Author: Olivie Strauss/Unsplash Tjestenina s tikvicama i kozjim sirom - omiljeno jelo Boba sageta foto: Olivie Strauss/Unsplash

Tjestenina s tikvicama i kozjim sirom

(4 osobe, 30 minuta)

Sastojci:

  • 2 veće ili 4 manje tikvice
  • ½ većeg luka
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • 1 konzerva rajčice
  • ½ žličice sušene paprike
  • 1 žličica češnjaka u granulama
  • sol, papar
  • 150 g kozjeg sira
  • pecorino romano ili grana padano, svježe nariban
  • svježi bosiljak, nasjeckani listići
  • 450 g tjestenine – rigatoni, penne i slično (no mogu proći i špageti)

Postupak:

  1. Operi i nasjeckaj tikvice na kockice (možeš ih i oguliti, no Kelly ostavlja koru radi boje). Stavi u zdjelu, dodaj 1 i ½ žličicu soli i dobro izmiješaj. Pusti sa strane 10 minuta da izađe tekućina iz tikvica.
  2. U međuvremenu u veliku tavu stavi 2 žlice maslinova ulja te dodaj luk. Prži ga oko 2 minute, dodaj ocijeđene tikvice. Dok se tikvice dinstaju (3-4 minute), zakuhaj vodu i skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
  3. Dodaj pola konzerve rajčice i sušenu papriku, posoli i popapri prema ukusu. Kuhaj oko 5 minuta na srednjoj vatri.
  4. Dodaj kozji sir i bosiljak te miješaj dok ne dobiješ kremast i gladak umak.
  5. Ocijedi tjesteninu (sačuvaj malo vode od kuhanja tjestenine u slučaju da treba dodati u umak) i ubaci je u umak.
  6. Posluži posuto svježe naribanim tvrdim sirom i još malo natrganih listića bosiljka.

 | Author: Kateryna Hliznitsova/Unsplash Tikvice su nam dostupne čitave godine, pa tako i ovo odlično, zdravo, brzo i ukusno jelo foto: Kateryna Hliznitsova/Unsplash

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.