Glumica i producentica Kelly Rizzo, udovica glumca Boba Sageta, otkrila je kako u čast prerano preminulom suprugu priprema knjigu u kojoj će odati počast voljenom te u nju utkati brojne uspomene na njihov zajednički život, a posebno lijepe trenutke vezane uz hranu. Naime, izdat će kuharicu posvećenu Bobu koji je iznenada preminuo u siječnju 2022. u dobi od 65 godina.
"Radim na knjizi i jako sam uzbuđena zbog tog projekta. Napola će to biti kuharica, a napola memoari u kojima ću se prisjetiti lijepih trenutaka i priča o Bobu. Svoje anegdote s njim otkrit će u knjizi i njegovi bliski prijatelji", otkrila je Kelly, koja inače vodi i podcast Comfort Food u kojem se bavi temama poput tuge te kakvu ulogu u tugovanju ima hrana.
Inače, glumac Bob Saget, kojeg većina prepoznaje iz nekad jako popularnog sitcoma "Puna kuća", bio je veliki foodie. Nastupio je u brojnim kulinarskim emisijama gdje je pokazao svoje kulinarske vještine.
U nastavku donosimo i Kellyn recept za tjesteninu s tikvicama i kozjim sirom, jedno od omiljenih jela Boba Sageta, koje će se vjerojatno naći i u kuharici.
Tjestenina s tikvicama i kozjim sirom
(4 osobe, 30 minuta)
Sastojci:
- 2 veće ili 4 manje tikvice
- ½ većeg luka
- ekstra djevičansko maslinovo ulje
- 1 konzerva rajčice
- ½ žličice sušene paprike
- 1 žličica češnjaka u granulama
- sol, papar
- 150 g kozjeg sira
- pecorino romano ili grana padano, svježe nariban
- svježi bosiljak, nasjeckani listići
- 450 g tjestenine – rigatoni, penne i slično (no mogu proći i špageti)
Postupak:
- Operi i nasjeckaj tikvice na kockice (možeš ih i oguliti, no Kelly ostavlja koru radi boje). Stavi u zdjelu, dodaj 1 i ½ žličicu soli i dobro izmiješaj. Pusti sa strane 10 minuta da izađe tekućina iz tikvica.
- U međuvremenu u veliku tavu stavi 2 žlice maslinova ulja te dodaj luk. Prži ga oko 2 minute, dodaj ocijeđene tikvice. Dok se tikvice dinstaju (3-4 minute), zakuhaj vodu i skuhaj tjesteninu prema uputama na pakiranju.
- Dodaj pola konzerve rajčice i sušenu papriku, posoli i popapri prema ukusu. Kuhaj oko 5 minuta na srednjoj vatri.
- Dodaj kozji sir i bosiljak te miješaj dok ne dobiješ kremast i gladak umak.
- Ocijedi tjesteninu (sačuvaj malo vode od kuhanja tjestenine u slučaju da treba dodati u umak) i ubaci je u umak.
- Posluži posuto svježe naribanim tvrdim sirom i još malo natrganih listića bosiljka.