Od nedjelje, 15. ožujka, pa sve do 14. travnja zbog epidemije koronavirusa neće raditi ugostiteljski objekti u Istri. Izuzetak su pučka kuhinja, ali i mogućnost dostave koja bi mogla spasiti barem dio ugostitelja. Kako stvari stoje, ni Zagreb nije daleko. Čak i ako Stožer za civilnu zaštitu uskoro ne procijeni kako je privremena obustava rada potrebna mjera za zaštitu zdravlja ljudi, brojni ugostitelji zbog slabog prometa jednostavno neće imati izbora.
Privremeno je zatvaranje najavio tim bistroa Pod Zidom, koji će do 14. travnja raditi isključivo putem Wolt dostave pod nazivom Bistro 5. Bagel & Lobster Barr postaje Rougemarin Dark Kitchen i bit će otvoren samo za dostavu, no iz Rougemarina su nam rekli kako će od utorka imati svoje dostavljače. Svoja vrata od danas zatvara i Soi Fusion, a jela će biti dostupna putem Wolta, dok će Time dostavljati putem Wolta, Glova i Pauze. Zatvara se i Franko's Street, koji je najavio dostavu putem Wolta i Glova.
Neki pak su restorani jednostavno odlučili do daljnjeg zatvoriti kuhinje, poput Mano2, Dubravkinog puta, Takenoka i Beštije. Jedini pak je zagrebački restoran s Michelinovom zvjezdicom, Noel, skratio radno vrijeme.
Budući da se grad prazni, pretpostavljamo kako će se broj privremeno zatvorenih restorana već danas drastično povećati. Ne samo u Zagrebu, već u cijeloj zemlji.