Najave 22. rujna 2017.

​​​​​​​Prvi međunarodni studij Gastronomije u Zagrebu!

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Želite li otvoriti restoran? Unaprijediti poslovanje postojećeg? Naučite sve o vođenju restorana ili hotela od renomiranih stručnjaka iz domovine i inozemstva. Postanite dio globalnog trenda - prvi međunarodni studij Gastronomije u Zagrebu pripremit će vas za sve izazove karijere u ovoj uzbudljivoj i prestižnoj gospodarskoj grani.

Visoka škola Aspira predstavila je prvi međunarodni studij Gastronomije u Zagrebu na svečanosti održanoj u najljepšem zagrebačkom hotelu. Svečanost je otvorio ministar turizma RH, gospodin Gari Capelli.

U sklopu svečanosti u Esplanadi održao se i okrugli stol na temu „Važnost visokoškolskog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja i hrvatsku gastronomiju“ uz sudjelovanje istaknutih predstavnika turističkog i gastronomskog sektora poput Tončija Glavine (državnog tajnika Ministarstva turizma), Ružice Rašperić (direktorice TZ zagrebačke županije), Natali Komen Bujas (direktorice udruge ugostiteljstva i turizma pri HUP) te Tea Ferneticha (predsjednika JRE udruženja Hrvatska).

Cooking show su pritom pripremale perjanice hrvatske i inozemne gastro scene poput chefova Michaela Nossa, Ivana Pažanina, Damira Modrušana, Ane Grgić te slastičarke Marije Gudelj uz podršku sommeliera Maria Meštrovića, Ivana Juga i barmena Maria Nekića. Svečanost su svojom prisutnošću uveličali i chefovi Priska Thuring, Goran Kočiš, Filip Horvat, Braco Sanjin, Denis Galić i Antun Nišević. 

 | Author: Promo foto: Promo

Na Aspiri se uči rukama

Kao i svi drugi studijski programi na Aspiri, prvi međunarodni studij Gastronomije izgrađen je oko prakse. Naučit ćete upravljati restoranom i hotelom gledajući i slušajući dokazano uspješne u svim aspektima gastrobiznisa. Prve dvije godine studija obiluju praktičnom nastavom, dok ćete na trećoj provesti čitav jedan semestar na stručnoj praksi. Podjednako atraktivne mogućnosti nude se i za nastavak školovanja kroz suradnju Visoke škole Aspira s prestižnom Swiss Education Group.

Studijska putovanja i terenska nastava

Studenti Gastronomije posvjedočit će da nova znanja najbolje upijaju kada maksimalno uključe svoja osjetila. Terenske radionice i gastro putovanja još su jedan izvrstan način usvajanja novih znanja. Aspira ne propušta povezati studente s vrhunskim gastro-znalcima. Tijekom nedavnog višednevnog studijskog putovanja u Istru, studente je ugostio Danijel Đekić, vlasnik Montea, prvog hrvatskog restorana s Michelin zvjezdicom, te ih upoznao sa svojom pričom uspjeha. Studijsko putovanje uključivalo je i posjetu Vinistri, vinariji Kozlović, restoranu Zigante… Istaknuto mjesto na jednoj od niza terenskih nastava imala je i posjeta restoranu Pelegrini, poznatog hrvatskog chefa Rudolfa Štefana.

 | Author: Promo foto: Promo

Najbolje iz Europe i svijeta

Upisom na Prvi međunarodni studij Gastronomije inozemstvo dolazi k vama. Kroz modernu nastavu studenti će učiti od poznatih imena Andreja Barbierija, Danijela Đekića, Nikole Eterovića, Vincenza Guarina (trostruki nositelj Michelin zvjezdice), Dina Galvagna, Denisa Zembu, Hrvoja Zirojevića, sommeliera Siniše Koceića, te mnogih drugih.

Sve informacije o Aspiri, potražite na ovom linku!

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.