Najave 18. siječnja 2018.

Salon pjenušavih vina u Dežman Mini Baru

foto: Julio Frangen
gastro postao gastro.24sata.hr
U susret 2. Salonu pjenušavih vina Zagrebu (2. veljače 2018.), sa željom da se pokaže kako se pjenušci vole s finim zalogajima, okupili su se u Dežman Mini Baru zagrebački gastro blogeri s organizatorima Salona i gostima vinarima.

Ideja okupljanja bila je sljubljivanje jela koja je smislio chef kuhinje Vedran Stojanac, uz slovenske pjenušce koje je odabrala organizatorica Salona, sommelierka i arhitektica dr. Nina Levičnik.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

MENU

PROSO I DIMLJENA SOL
Radgonske gorice, Zlata Radgonska penina, brut, 2014

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen
-
MILLEFOGLIE OD KORJENASTOG POVRĆA
KREMA OD GOMOLJASTOG POVRĆA
Prus, rosé, polusuho, 2013

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen
-
TUNA TATAKI
DOMAĆI BRIOCHE
Čarga, rosé, brut, 2013

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen
-
RILLETTE OD ODOJKA
KREKER OD SLANUTKA
Sanabor Pallidia, brut nature, 2013

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen
-
BABÀ AL RUM
KLEMENTINE
Vino Graben, Šekoranja, Praznična penina, sladko, 2013

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Voditelj Dežman bara Marko Rundek predstavio je noviji koncept u kojemu se na ovo popularno i lijepo zagrebačko »in« mjesto ne dolazi samo na finu kavu nego je i kuhinja na zavidnoj razini.


Možda vas zanima... Konačno: Prvi pjenušac u Ludbregu Najave




Chef Vedran Stojanac izazvao je ushićenje svih nazočnih izgledom, okusima, mirisima - i idejama kombinacija namirnica koje su dolazile na tanjuru. Uz sljedove, sljubljivala su se vina slovenskih proizvođača, izlagača na 2. Salonu pjenušavih vina, a predstavnici vinarija ispričali su nam zanimljivosti iz podruma.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Gošća Andreja Novak, voditeljica marketinga Radogonske gorice d.d. ispričala je priču o dugoj povijesti penina iz Radgonskih Gorica; ružičasti pjenušac Prus predstavio je sam vinar opisavši važnost frankovke u svojem podrumu, od koje je bio i kušani pjenušac.

 

šampanjac naslovna.jpg Možda vas zanima... Pjenušac i hrana - izvrstan su par Špajza

 

Rosé vinske kuće Čarga, pobjednik u kategoriji rosea na 1. Salonu pjenušavih vina, predstavila je dr Nina Levičnik kao i izvrstan brut nature vinske kuće Sanabor.

 | Author: Julio Frangen foto: Julio Frangen

Šećer na kraju bila je mlada vinarka Zala Šekoranja iz obližnje vinarije Graben, iz Bizeljskog, sa slatkom »Prazničnom peninom« koja i nije na tržištu, nego je samo za ovu prigodu donijela na kušanje. Zala je svoju ljubav prema pjenušcima nazvala konstantnom igrom i istraživanjem, što se osjeti i vidi, prati li se kuća Graben, koja je jedna od rijetkih u ovim krajevima s iznimno velikim brojem različitih sorti – koje stalno istražuju i zadivljuju nas raznolikošću te nam uvijek ponude nešto neočekivano i novo.

 

Možda vas zanima... Uskoro: 2. Salon pjenušavih vina u Zagrebu Najave



Sva vina moći će se ponovno kušati 2. veljače 2018. na 2. Salonu pjenušavih vina Zagreb, a zalogaji vas uvijek čekaju u Dežman baru.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.