Najave 30. rujna 2017.

Saznajte tko kuha najbolji brudet u kotliću!

foto: Promo
gastro postao gastro.24sata.hr
Svi ljubitelji ribljeg menija, gastronomskih užitaka i dobre zabave zasigurno će uživati ove nedjelje, 1. listopada u gradu Rabu, gdje se već tradicionalno održava zabavno gastronomska manifestacija „Kanata“.

Ovom jedinstvenom feštom Rabljani na sebi svojstven način obilježavaju i Svjetski dan turizma uz kulinarsko natjecanje „Naj brunčić“ u kuhanju brudeta u kotliću.

 | Author: Promo foto: Promo

Na Trgu sv. Kristofora u nedjelju, 1. listopada okupit će se najbolji amaterski kuhari brudeta u kotliću koji će svojim tajnim sastojcima i jedinstvenom recepturom nastojati osvojiti stručni žiri kao i domaćine i njihove goste. Posebnost ovog kulinarskog natjecanja je sama priprema brudeta koji se ovom prilikom priprema u bakrenim kotlićima, tzv. brunčićima što dodatno začinjava ovu vrhunsku mediteransku deliciju.

Osim u prekrasnim vizurama grada i upoznavanju lokalnih običaja  gastronomski će entuzijasti moći kušati natjecateljsku porciju brudeta i palente te uživati u svim okusima i mirisima ovog jadranskog bisera. Manifestacija koja njeguje izvornost i tradiciju počinje u 17 sati, dok će kuhari svoje brunčiće zagrijati u 18 sati 30 minuta.

 | Author: Promo foto: Promo

U povodu obilježavanja Svjetskog dana turizma, Turistička zajednica grada Raba odlučila je povezati više događanja kako bi na dostojan način obilježila i „svoj“ dan. Kanata već nekoliko godina veseli lokalno stanovništvo i turiste, a osim gastro ponude Imperiala d.d. managed by Valamar i kulinarskog natjecanja donosi i glazbenu poslasticu – koncert Četiri tenora. Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Marko Škugor i Vladimir Garić svojim će poznatim glazbenim izvedbama zabaviti sve goste te na jedinstven način obilježiti Svjetski dan turizma.

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.