Najave 28. prosinca 2023.

Slatka novogodišnja zdravica na festivalu Fooling Around

Fooling Around
Vid Nikolić, Milk Ice Cream & Obanyaki foto: Sandro Sklepić
gastro postao gastro.24sata.hr
Za ulazak u 2024. godinu festival Fooling Around: Sparkling Edition pripremio je poseban program, a posjetitelje, uz vrhunsku ponudu slanih jela, očekuju i odlične, maštovite slastice te vrhunski mjehurići u čaši

Kako se približava Stara godina, pokušavamo porješavati sve tekuće obaveze i što prije krenuti u novo slavlje, odnosno doček nove 2024. godine. Želimo nazdraviti s dragim ljudima, proveseliti se u dobrom društvu, uz odličnu hranu i savršenu atmosferu.

Adventski festival Fooling Around:Sparkling Edition sa svojim najvećim izborom domaćih i stranih pjenušaca idealna je lokacija za nazdraviti, a uz zdravice se na predivnoj Oleander terasi hotela Esplanade može uživati i u jelima koje potpisuju vrhunski domaći chefovi: Ana Grgić Tomić, Deni Srdoč, Mario Mandarić, Matija Bogdan & Marko Palfi, Vid Nikolić i Mate Janković.

Fooling Around | Author: Sandro Sklepić Cannoli by Deni Srdoč foto: Sandro Sklepić Fooling Around | Author: Sandro Sklepić Fooling Around:Sparkling Edition foto: Sandro Sklepić Fooling Around | Author: Sandro Sklepić Esplanade štrukli i Shtrookla punch foto: Sandro Sklepić

Uz slane delicije koje su osmislili za Fooling Around street style meni, u ponudi su i slastice idealne za sljubljivanje s pjenušcima. Na Esplanadinoj kućici uživa se u slasticama koje potpisuje hotelska pastry chefica Mirjana Špoljar. Na meniju su brownie od čokolade i tonke te clafoutis s poširanim kruškama, no tu su i obožavane štrukle koje potpisuje Ana Grgić Tomić, koje se dodatkom šećera također mogu pretvoriti u slatku deliciju.

 

Fooling Around: Sparkling Edition Možda vas zanima... Posjetili smo Fooling Around i odabrali svoje favorite Recenzije

 

Esplanadin Master Kishoni Vjenceslav Madić osmislio je pak i neodoljivu ponudu slatkih pića pa se uz štrukle može popiti Shtrookla punch, Honeymoon, Mr. Foolir te najfinije kuhano crno vino. Topli slatki cannoli na meniju su Denija Srdoča, dok se Vid Nikolić pobrinuo da gosti festivala Fooling Around: Sparkling Edition uživaju u azijskim slasticama. Uz japanski desert obanyaki, na meniju su i sladoledne kombinacije - milk ice cream & obanyaki i matcha ice cream & azuki.

Fooling Around | Author: Sandro Sklepić Fritule s maštovitim preljevima by Mario Mandarić foto: Sandro Sklepić Fooling Around | Author: Sandro Sklepić Esplanade, brownie od čolokade i tonke by Mirjana Špoljar foto: Sandro Sklepić

Fritula se pak, iako se radi o tradicionalnoj dalmatinskoj slastici, uspjela nametnuti kao slatka delicija koju svaki adventski festival, u bilo kojem dijelu Hrvatske, mora imati u ponudi pa je i Fooling Around: Sparkling Edition, iako se pomno osmišljenom gastro ponudom razlikuje od ostalih lokacija, vodio računa o tome da se i 'slatku adventsku kraljicu' može pojesti i na Oleander terasi.

 svoju ju je ponudu uvrstio i posebne preljeve osmislio Mario Mandarić, a po prvi put se samo na ovoj adventskoj lokaciji mogu otkriti razni okusi najpoznatije fritule u nas. Petar Grašo bi "sve da za nju" i zato je fritulu opjevao, a sada joj je u suradnji sa svojom ekipom Krivi ljudi, dodao i razne okuse - Freetula Bianca, Freetula Nera, Freetula Tartufina te Freetula by Grašo.

Fooling Around | Author: Sandro Sklepić Fooling Around: Sparkling Edition foto: Sandro Sklepić

Fooling Around: Sparkling Edition otvoren je do 1. siječnja, a u ozračju sjajne atmosfere, čiju će glazbenu pozadinu tijekom dana kreirati DJ Emil Kirbis, na ovoj će se blještavoj lokaciji moći zasladiti kraj godine, dok će se novoj 2024. godini nazdraviti uz novogodišnji plesni set za koji će biti zadužen DJ Robert Mareković.

Fooling Around | Author: Sandro Sklepić Freetula Bianca by Grašo foto: Sandro Sklepić Fooling Around | Author: Sandro Sklepić Fooling Around: Sparkling Edition foto: Sandro Sklepić Fooling Around | Author: Sandro Sklepić Fooling Around: Sparkling Edition foto: Sandro Sklepić

 

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.