Najave 22. lipnja 2019.

Špageti vestern: Brežice vas pozivaju na novu Kuhnu na ulci!

foto: Peter Giodani, Kuhna na Ulci

Powered by:

gastro postao gastro.24sata.hr
Na mjesto zločina, ispod vodotornja, vraća se prva “sloveno-vestern” kulinarska street food trilogija. Kao i svake godine, KUHNA NA ULCI odvija se na potpuno drugačiji i samo svoj način. Začinjenu pikantnim humorom i tempiranjem odličnih jela bez greške, ovogodišnju street food manifestaciju potpisuju vrhunski majstori kuharskog zanata.

Igor Jagodic - Chef godine 2019 - Gault & Millau, Mate Janković - TV kuhar, član žirija Masterchef Hrvatska i 3.2.1. Kuhaj!, Jakub Biró - Chiltern Firehouse London, Mojmir Šiftar - Mlada nada 2019 - Gault & Millau, Jorg Zupan - najperspektivniji kuhar novog doba, Janez Bratovž - institucija slovenske kulinarike, Galerija Okusov… samo su neki velikani koji će se predstaviti u Brežicama krajem ovog mjeseca.

 | Author: Peter Giodani, Kuhna na Ulci foto: Peter Giodani, Kuhna na Ulci

✰ Špageti ➳ Vestern ✰ se servira u obliku miniserije i to u tri dugometražne epizode u produkciji KUHNE NA ULCI. Prvi dio možete probati u srijedu 26.lipnja, drugi dio se odvija u petak, 28. lipnja, treći i posljednji - kulminira 29. lipnja.

U glavnim ulogama predstavljamo svježe obrijane šerife, lovce na glave, odmetnike; kuharske bandite iz Slovenije, Hrvatske i Slovačke, koji će se svojim dugim traganjima i skitanjima po Posavskom gastronomskom pejsažu pobrinuti da nitko neće ostati gladan. Dođite doživjeti pravu kulinarsku kombinatoriku u zvuku i slici. ✰ Špageti Vestern ✰ osvojit će sva vaša osjetila svojom posebnom pričom i chefovskom uličnom kuhinjom. 

 | Author: Peter Giodani, Kuhna na Ulci foto: Peter Giodani, Kuhna na Ulci  | Author: Peter Giodani, Kuhna na Ulci foto: Peter Giodani, Kuhna na Ulci

SRIJEDA ➳ 26. Lipanj ➳ 15.00  ✰ ZA ŠAKU DOLARA ✰

U mirnom malom pograničnom gradu Brežice, potpuno običan dan promijenit će se u tulum, jer će se protagonisti street food trilogije prvi put sresti “oči u oči”. Lokalna društva koja se bave pripremom hrane više od nekoliko desetljeća, predstavit će svoju ponudu koja odlično funkcionira na bazi sezonskih namirnica i prirodnog okruženja u kojem djeluju.

➳ Brodarji
➳ Lovci
➳ Aktiv kmečkih žena
➳ DBurgers Foodtruck

 | Author: Peter Giodani, Kuhna na Ulci foto: Peter Giodani, Kuhna na Ulci

PETAK ➳ 28. Lipanj ➳ 15.00  ✰ DEVET VELIČANSTVENIH ✰

Ovoga petka plejada kuhara kreće u potragu za zlatnim sastojkom. U pronalasku zlatne namirnice, skrivene ispod vodotornja u Brežicama, očekujemo pravi kulinarski okršaj, i lov na vrijedno blago. Pripremite se za iznenađenje i oduševljenje.

➳ Črt Butul - Brunch for Bunch
➳ Matevž Krulc - Stara gostilna Krulc
➳ Roberto Gregorčič - Oštarija
➳ Janez Bratovž - Restavracija JB
➳ Mojmir ŠIFTAR - Restavracija Evergreen
➳ Jan Pevec - Gostilna Javornik
➳ Lepa Žoga - HODOK
➳ Luka Gmajner & Marko Magajne - Galerija Okusov
➳ Gostilnica 5-6 kg

 

 | Author: Peter Giodani, Kuhna na Ulci foto: Peter Giodani, Kuhna na Ulci

KNJIGA U PARKU - Janez Bratovž, JB Restavracija
Predstavljamo nedavno izdanu knjigu velikog Janeza Bratovža, koja je dobila odlične recenzije za svoj dizajn. Janez će nam ponešto reći o tome kako je knjiga nastala i naravno potpisati se gdje treba.

COOKING SHOW s Mojmirom Šiftarom
Mojmir je polufinalist svjetskog prestižnog takmičenja “San Pellegrino Young chef 2018” i pobjednik u kategoriji “Mladi talent 2019” po Gault Millau Slovenija. Ispred Mojmira stavit će se lokalne namirnice - i imat ćemo priliku vidjeti što će mladi perspektivni kuhar iz njih pripremiti. 
 

LATE-NIGHT SNACK ( nakon 21.00 ) powered by
➳ DBurgers Foodtruck

Za sve koji će nakon koncerata ogladnjeti, tu je i ponuda gurmanskih burgera.

 | Author: Peter Giodani, Kuhna na Ulci foto: Peter Giodani, Kuhna na Ulci

SUBOTA 29. lipanj 15.00  ✰ BILO JEDNOM NA DIVLJEM JUGOISTOKU ✰

Mladi šerif, lovac na ucjene, general južnjačke vojske, tri nijema pistolerosa, muškarac s harmonikom, bankar i romantični odmetnik, obranit će jedinu ženu na jedinstvenom kulinarskom putovanju. Sve zanimaju samo glave, za koje su raspisane nagrade. Kuhat će se za prevlast. Crtat će se klasični vestern o životu na divljem jugoistoku, sa živahnim kadriranjem, vještim pripovijedanjem i zgodnim kulinarskim štosevima. Dođite gladni i spremni!


➳ Igor Jagodic - Restauracija Strelec
➳ Jorg Zupan - Restauracija Atelje
➳ Mate Janković 
➳ Jezeršek
➳ Majmun
➳ Jakub Biro
➳ Peti Kapetanović - Peti181
➳ KUCHA
➳ Matevž Jurkas - HUDA.

KNJIGA U PARKU - Jože Rozman, Čar Vina
Predstavit ćemo veliku uspješnicu o vinu, Čar vina, s autorom Jožetom Rozmanom.

Vinari koji će se pobrinuti za odlične međuljudske odnose na Špageti Vesternu: 

➳ Keltis organska vina
➳ Vinska klet Molipachi
➳ Valter Sirk vina
➳ Vinska klet Frelih

Provedite ljetnu večer na ulici u Brežicama, družeći se uz čašu vrhunskih vina i kušajte hranu koju  će vam pripremati izvrsni chefovi, a mi vam obećavamo atmosferu koju ćete definitivno zapamtiti. 

Ulaz je besplatan. Vidimo se u Brežicama! 

Više info na :
KUHNA NA ULCI FB

Komentari 0
Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.