I jedni i drugi su sjajni domaćini i veliki ljubitelji slavonskih specijaliteta, u kuhinji su spretni i okretni, a jela pripremaju s puno ljubavi i strasti, no pristupi im se potpuno razlikuju. Kuhaju li bolje slavonski food blogeri ili snaše, saznat će se u nedjelju, 1. rujna, na atraktivnom natjecanju u Babinoj Gredi na farmi Salić.
Boje snaša branit će članice kluba babogredskih kuvačica čije podatke klub zasad vješto krije, a prva se postava neće znati do pred sam početak manifestacije. Izazovu nisu mogli odoljeti poznati hrvatski influenceri Ena Foodgasm Kokanović, odnedavno Nagy, te Vedran Bošković, autor stranice Začinjeno s ljubavlju (Seasoned with Love).
"Pripremat će se jela koja čine tradicionalni šokački ručak: razne juhe - povrtne, u vodi od tijesta, s kuhanim mesom, potom pečenja, pa varijante krumpira i slanine, tjestenine - tačke, trganci…, kolači i slastice poput salenjaka i štrudli. Tko preživi, kuhat će! I s jedne, i s druge strane očekuju se i kulinarski asovi iz rukava, a posjetitelji će moći podijeliti dojmove i ocjene. Nakon što ih pregleda, domaćin manifestacije, čika Ilja, sažet će ih u konačnu presudu. Kao međunarodni stručni promatrač ogled i sudovanje će pratiti blogerica Sanja Mijac, poznata i kao Domaćica Sanja. Jednog od sretnih komentatora očekuje i prigodna nagrada“, ističu organizatori gastro megdana, koji je sastavni dio 18 izdanja Stanarskih susreta, manifestaciji koja će osim kuhara, 31. kolovoza i 1. rujna u Babinu Gredu dovesti slikare, kazališne umjetnike, najbolje tamburaše, jahače i sve one koji se vole natjecati u starinskim disciplinama.
Ako niste znali, u ovom mjestu u Vukovarsko-srijemskoj županiji pronađen je prvi zapis o slavonskom kulinu, konjogojstvo ima najdulju tradiciju u Slavoniji, a svaka dva mjeseca organizira se neko događanje i tako se čuvaju najljepši slavonski običaji.