Matija Bogdan karijeru je započeo u zagrebačkom Baltazaru i Dubravkinom putu, a onda su ga volja, želja i talent odveli na drugi kraj svijeta gdje je usavršavao kulinarske vještine u nekim od najvećih restorana svijeta.
Posljednje dvije godine vrijeme je provodio u kuhinji londonskog Ledburyja, restorana s dvije Michelinove zvjezdice i jednog od top 50 restorana svijeta.
Sa samo 25 godina, Matija već sada iza sebe ima impresivno iskustvo stoga je akcija Hrana, ne oružje, u sklopu koje će ovaj mladi chef pripremati svoj čuveni chili con carne, izvrsna prilika da 1. rujna u 19 sati besplatno uživate u kulinarskim majstorijama mladog chefa.
Inicijativa Hrana, ne oružje dobro je poznata među aktivistima, a ovog će puta biti održana u sklopu dvodnevnog 3FF festivala alternative, 1. i 2. rujna. Program možete pronaći na službenim Facebook stranicama.
Hrana, ne oružje
3FF - festival alternative Čakovec
Uz ovu hvalevrijednu akciju, Matija Bogdan je na društvenim mrežama najavio i fine dining večeru u čakovečkoj Mundoaki gdje će, u suradnji s Markom Palfijem i brojnim priznatim hrvatskim chefovima, pripremati vrhunska jela u nekoliko slijedova. Večera je najavljena za 15. rujna, a detalje donosimo uskoro.